Miért nem mész ki külföldre dolgozni? Mindenki mondja, hogy külföldre kell menni munkát vállalni, mert ott többszörösét keresed. Te miért maradsz mégis Magyarországon? Család miatt vagy más is van?
ma 19:53-nak üzenem hogy az nem elég hogy szép,de ha sok ember az éhenhalás küszöbén van,akkor nem fog azzal foglalkozni hogy jaj de szép kis ország,mi közben a fízetés egy nagy ló.fasz.Ott kinnt az itthoni fizetésem 3 szorosát keresem meg és megbecsülik a munkám és kapok egy évben plussz két havi prémium fizetést!
Tudom mi a szép kérlek szépen!Hát ez!
Itt dolgozom!Mutass még egy ilyen helyet magyarországon!
Én 2 és fél hét múlva megyek! Remélem jobb lesz mint itt! Egyébként a családom nagyon fog hiányozni, meg a barátaim, de van internet, lehet tartani a kapcsolatot, meg majd jönnek látogatni :)
Off: 19:45! Elárulod hova mész? :) Nagyon jó pénzt fogsz kapni kezdőként, szállodában leszel? Mennyire megy neked a nyelv? :) Bocs az offért!
Szerintem szép, sajnálom, hogy bennem még megvan az egészséges nemzeti öntudat, tudom, hogy halálos bűn.
Akkor is Magyarország a legjobb>.<
Akkor had szólaljak fel én is, aki kint vagyok: Sajnos nem kolbászból van itt sem a kerítés. Egyre nehezebb a helyzet, egyre nehezebb munkát találni. Én azok közé tartozom, akik gyári munkát végeztek (múlt idő, mert most "gyes"-en vagyok), és azt hiszem elmondhatom, hogy a nagytöbbséghez tartozom ezzel. Nagyobb arányban vagyunk ugyanis olyanok, akik minimálbérért húzzák az igát idekinn. Mi is a jobb élet reményében jöttünk ki, ezt csak azért írom le, hogy nem biztos, hogy annyira megéri kockáztatni. Egyre szigorúbb törvények vannak, egyre jobban inkább az állampolgárt szeretik alkalmazni mint a külföldieket. Ezért ha valaki ki akar költözni külföldre, minél hamarabb tegye meg, mert egyszercsak bezárják a kapukat. Egyébként meg sokkal jobb helyzetben nem vagyok, úgy értem élek, de spórolni én sem tudok, amióta megszületett kislányunk. Hosszasan kifejthetném a pozitív és negatív oldalát is annak, hogy kint vagyok, de egy biztos. Ha most újra kéne kezdenem, ha tudnám, hogy mi vár rám, hogy ha felfogtam volna, mekkora kockázat kijönni, valószínű, nem jöttem volna ki. Egy bőrönddel és 250 ezer forinttal nekivágni a nagyvilágnak...sokszor elcsodálkozom magamon, hogy mertem megcsinálni. Persze ketten csináltuk végig a párommal, de kell hozzá egy kis őrültség, hogy belevágjon az ember, no meg persze az, hogy bemagyarázod magadnak, hogy olyan nincs, hogy nem sikerül.
Akinek honvágya lenne, hiányozna a családja, barátai, kaják-piák, környezet, hazai levegő, az ne induljon el, mert 1 hónap alatt kibukik... sajnos láttam ilyet. Egyedül ne jöjjön senki, olyan emberrel jöjjön, akiért tűzbe rakná a kezét. Olyan jöjjön ki, aki lelkileg erős, itt már nem csak a nyelvtudás a fontos, sajnos most már hiába vagyunk jobb munkaerő, hiába beszélünk jól, hiába van pár év tapasztalat a hátunk mögött, hiába van végzettségünk hozzá...a helyi állampolgárt veszik először fel, ami érthető.
A válasz megírásának időpontja: ma 19:59
Nem vagyok perfect német,de nem fognak tudni eladni!:)Ott majd bele jövök,amúgy ott van belinkeltem hogy hova fogok menni!Szálloda igen.
Aki itthon élhetetlen, az külföldön is élhetetlen lesz.
Én nem mennék ki, mert itthon építettem fel a karrierem, és nagyon jól keresek. Megbecsülnek, és azt csinálom, amit szeretek.
Külföldre csak akkor van értelme kimenni, ha nem szolgamunkát mész végezni. Akinek az fekszik, szíve rajta. Attól még nem lesznek jobb lehetőségei itthon, viszont egy életen keresztül babysitterkedni, vagy mosogatni nem lehet. Messze nem olyan könnyű a helyzet, hogy kimész szolgamunkát végezni, és 1 év után már milliomos vagy, sőt.
Tehát vagy kimegy valaki egy nemzetközileg elismert végzettséggel, és rendes szakmába fog, vagy itthon marad és felépíti a karrierjét. Minden más csak időpazarlás.
: ma 20:00
pontosan ezt akartam írni én is..Sokan akik még nem jöttek ki azt hiszik,hogy mindenki tárt karokkal várja őket,és "bármi melót" elvállalok,amihez nem kell nyelvtudás..Sajnos már a mosogatáshoz is kell..
Én is kint élek,és amióta a válság miatt elküldtek 1000 embert velem együtt,nem találtam melót.Pedig van referenciám,gyakorlatom,nyelvtudásom..Mégis azt mondják,hogy előbb az angolokat részesítik előnyben..Itt kint sem könnyű..Sőt nehezebb mert sokszor elveszve érezzük magunkat a szabályok,törvények miatt..El se hinnétek,hogy mi mindenért kell fizetni,és nincs kibújó mint otthon..Hogy miért nem megyek haza? mert a fiam jövője fontos nekem.És ha félre tenni nem is tudunk,de legalább az ő esélyeit megnöveljük avval,hogy kint tanulhat..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!