Ha 22 évesen lenne komoly kapcsolatotok, lakásotok, munkátok, belevágnátok a gyerekvállalásba?
Figyelt kérdés
A barátommal 4 éve vagyunk együtt, 2 éve egy lakásban élünk, Ő már lediplomázott, én meg most fogok. Neki jó munkája van, én is dolgozom már 3 éve. Amióta együtt vagyunk, sokat utazgattunk, buliztunk, ilyen szempontból azt hiszem, kiéltük magunkat. Mindig mozgalmas az életünk, mindketten szeretünk új dolgokba belevágni. 2-3 barátunknak már van gyereke, köztük a barátom legjobb barátjának. Mióta megszülettek az ikreik, a barátom mindig meghatottan nézi őket, játszik velük. Talán az ő születésük hozta ki belőle ezt a vágyat, ugyanis gyakran felhozta a témát az utóbbi pár hónapban, hogy mennyire szeret engem, és a vele korabeli pasiknak már van gyerekük, így lenne teljes az életünk. Én nem gondolkodtam ezen egészen tavalyig, bennem valahogy sosem volt meg az, hogy szeretnék fiatal anyuka lenni, fiatalon elkötelezni magam vagy ilyesmi, de mivel a barátommal együtt vagyok 4 éve és úgy érzem, nála tökéletesebbet nem találhatnék (helyes, okos, vicces, édi), végül is miért ne lehetne gyerekünk. Ha elképzelem apaként, látom magam előtt, ahogy ügyetlenkedik, ciki helyzetekbe kerül, de azt is, hogy mennyire szeretné a gyerekét és maximálisan megtenne érte mindent. Nekem csak anyukám van, Ő viszont nincs olyan jóban a szüleivel (a szülei utazgatnak, kirakták 18 évesen otthonról és csak félévente keresik), de azért szerintem támogatnának ebben a helyzetben minket, ami az érzelmi részt jelenti. Nem most azonnal gondoltuk, előbb még le kéne diplomáznom. Nektek mi a meglátásotok? Érdemes belevágni?2011. márc. 27. 14:13
11/32 anonim válasza:
A diplomáról meg annyit, hogy ha most fogsz nyáron lediplomázni, akkor nyugi, sokan diplomáznak pár hónapos várandósan :)
12/32 anonim válasza:
A leírtak alapján igazán adott minden az új családtag érkezéséhez. Diploma után ő lenne a legszebb ajándék.
13/32 anonim válasza:
Esküvőt nem szeretnétek??? Én még azt szeretnék, a baby előtt. De ha nem szeretnétek, akkor szerintem vágjatok bele!:)
14/32 anonim válasza:
Én a helyedbe akkor kezdeném el miután lediplomáztam. Szerintem nyugodtan vágjatok bele ebbe a dologba ha nincs semmi akadálya szerintem ilyenkor a legmegfelelőbb pillanat hajrá:)
15/32 anonim válasza:
Az anyagiakkal nincsen gond.Mostmár csak az kell,hogy nagyon akard és biztos legyél magadban. Ez legalább olyan fontos,mint az anyagi háttér megléte:) Ha te még nem érzed elérkezettnek az időt,akkor sincsen semmi baj,fiatal vagy,várhattok is pár évet ha úgy szeretnétek.
16/32 anonim válasza:
Munkaviszony nélkül gyereket szülni? Ezt jól meggondoltad?
17/32 anonim válasza:
Szerintem is úgy néz ki hogy adott minden ahhoz hogy családot alapítsatok és nincs is annál szebb amikor egy fiatal pár boldog és van egy pici gyerekük. A múltkor láttam épp egy bevásárlóközpontban egy fiatal párt, a nő lehetett vagy 24 éves a pasi meg vagy 25-26 és már volt egy 1.5-2 éves gyerkőcük. De azért én a helyedben még várnék egy picit, nem sokat max 1-2 évet ha már tényleg ennyire akarjátok. Ha lenne egy gyereketek gondolj bele azért minden a gyerek körül forogna! Én a helyedben még élnék 1-2 évet, akkor is még csak 24 éves leszel!
18/32 anonim válasza:
a környezet az meg van adva, az a kérdés, h te szeretnél-e igazán?
19/32 anonim válasza:
Utolsó: A kérdező irta h már 3éve dolgozik.
20/32 anonim válasza:
most biztos sokan le fognak hurrogni de én a helyedben addig várnék vele míg nem neten kérnél tanácsot hanem AKARNÁL annyira babát, hogy ne érdekeljen mások véleménye :)
hidd el, hamar el fog jönni. a körülmények adottak ahogy leírod, tanuljál, bulizzatok még kicsit aztán hajrá!
Gyönyörű dolog az anyaság, a legszebb dolog a világon de messze a legnehezebb!
Én 26 évesen szültem, szerintem ha sokkal fiatalabban szültem volna nem lett volna annyi türelmem hozzá. persze nem azt mondom, hogy ne szülj ilyen fiatalon, Te ismered magad csak ahogy írod azt érzem, még nem vagy rá teljesen felkészülve
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!