Szólhatok az anyósomnak az alábbi esetben?
A férjem szüleivel élünk. Nagyon szeretem őket, de néha olyan érthetetlenül viselkednek és nem tudom, hogy illene e szólni nekik a következőért.
Náluk lakunk és külön lakrészünk van, amit ők alakítottak ki nekünk. A számlákba nem engedik, hogy beleszálljunk.
De ezért "cserébe" minden kiadásunkat felül akarják "vizsgálni". Ha cipőt vesz a férjem, akkor az anyukája látni akarja és ha nem tetszik neki, akkor megjegyzéseket tesz rá.
Ha veszünk valamit, akkor hetekig azt kapjuk, hogy spórolni kell (amellett nem állunk rosszul anyagilag).
Én nagyon sokkal tartozom nekik, mert teljesen befogadtak és szeretnek, de nagyon zavar, hogy nem lehet saját életünk. Egyszerűen nem tudunk így önállóak lenni, ha állandóan ellenőrizve vagyunk. Elköltözni nem akarunk (persze a számlákba beleszállnánk, ha lehetne), de ez nem jelenti azt hogy önálló életet nem akarunk élni.
Szerintetek egy alkalomnál említsem meg neki, vagy hagyjam rá?Már 8 éve együtt vagyunk a férjemmel. És mi lesz ha kisbabánk is lesz?
Szia! Tegnapelőtt 14.43-kor már leírtam a véleményem. Úgz döntöttél, ha neked szól anyósod, megpróbálod vele tisztázni, mert szerinted vagytok olyan viszonyban, mintha a lánya lennél. Hát... javaslom, gondolkodj el rajta, hogy valóban jó emberismerő vagy-e? Nem akarom ezt kétségbe vonni, de szeretném, ha tudnád (előzőleg lezrtam a mi esetünket), hogy látszólag mi is jó viszonyban vagyunk, egy kívülállónak ideálisnak tűnik a helyzetünk. (Már csak azért is, mert nem kürtölöm világgá olyanoknak, akik úgysem oldanák meg helyettünk.) Csak szeretnélek megóvni ettől a lépéstől, mert szerintem ez a jó viszony annak köszönhető, hogy eddig hagytátok, hogy minden úgy legyen, ahogy ők akartátok. Ha kiderül, hogy valamit ti máshogy szeretnétek, akkor előjöhetnek az anyós-meny problémák. Igen, úgy kezel, mintha a lánya lennél, azaz ők a felnőttek, akik döntenek mindenben és Ti a gyerekek, akik elfogadjátok, vagy?
Hadd mondjam el, hogy amikor a férjem kérte, hogy az általa épült részen a pincehelységet szeretnénk önállóan használni, ezért ürítsék ki (ugye nincs ebben semmi, amikor ők lakják a ház 2/3-át, és mi családot tervezve igény tartunk a mi 1/3-unkra?), akkor anyós megpróbált velem vitába szállni! Pedig addig (+azóta is) látszólag minden oké a kapcsolatunkban. Elkezdte mondani, mit akarunk, ez a ház nem így lett építve (amikor férjem 20 évesen, barátnő nélkül, ma már maga sem tudja miért, építette...), még a sógornőm is telefonált és "leszidta" a férjemet, gondolja át!!! (Aki 18 évesen elköltözött, szülőktől-anyóstól külön.) Én úgy gondoltam, nem szállok be, és csak visszakérdeztem, pl "igen?", "nem mondta?"...stb, szóval semmi konkrétum, amit majd ellenem fordíthat. A lényeg, hogy a férjed 100 %-osan egyetértsen a döntésetekben, mert ha félig igen, félig nem, akkor könnyen téged hibáztathatnak, hogy változtatni akarsz, "elcsavarod a fejét"...stb. Hát inkább ezt elérni nagyobb dió szerintem.
Azóta is így vagyunk. Amit nem akar, azt nem ad. (pl még a férjem telkét is ők használják, a mi külön bejárati ajtónkhoz egy darab virágot se ültettem, mert bár többször mondtam, hová szeretnék, nem szedte ki az övéit.) Nem az én ügyem, ha majd úgy gondolja, elrendezi a férjem.
Remélem, segítettem azzal, hogy így ismeretlenül leírtam a mi dolgunkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!