Hogyan lehet kifizetni egy temetést mikor olyan drága?
Férjem nagymamája meghalt szegény és egsys nagyon olcsora választott temetése kb 250 ezer forintba került de neki erre volt félretett pénze így nem a gyerekek állták.
Viszont ez hatalmas pénz.
Azért jutott eszembe a kérdés mert apósom is elég cudar állapotban van és nem tudom mi lesz vele.
Ha meghalna hogyan tudnánk vajon eltemettetni?!
félre tett pénzünk nem igen van...most kezdtük a közös életet a férjemmel és félre tett pénzünk egyenlőre semmi.lakás kölcsön,fél éves baba stb...!kéne még 1-2 év mire helyre rázódunk.de mi van ha addig nem húzza ki após?férjem tesójának sincsen pénze mert nekik szintén építkezési adósságuk van.és apósom nem tett félre a saját temetésére.
arra lennék kíváncsi ha a gyerekeknek nincs rá pénzük hitelt felvenni már nem tudnak és a anyósoméknak sincs akkor mi van?
oké hogy valahogy biztos össze lehet hozni a rávalót,de van egy csomó olyan család akiknek ennivalóra nincs pénzük és hónapról hónapra élnek.ott mi van akkor ha meghal valaki?miből temetik el? mert szerintem sajnos nem egy ilyen család van a világon.
remélem érthető hogy miről beszélek.
KÖSZÖNÖM
köszönöm a válaszokat.nem rossz indulatuaágbol tettem fel a kérdést,és látom ezt szinte mindenki értette is.
éljen apósom 100 évig de sajnos tényleg ramatyul van.
és gondoltam utána járok kicsit hogy ilyenkor mi van, mik a lehetőségek stb.
nagyon hasznosak voltak a válaszok köszönöm szépen.
Ismerős öreg pár közül a férj egyik percről a másikra meghallt otthon,úgy,hogy elötte még az állatokat rendbe rakta semmi nem letszódott.
Volt félretett pénzük,és elött váltották meg újra anyósék sírját,mert hát gondoltak erre.Lehszebb az egészben,hogy temetéskor benyögték,hogy sorrí de oda már nem mehet senki!Így 550.000 Ft ért új sírt kelett venni.Mikor a nő kérdezte,hogy a km-es temető elejében valahol nincs -e hely mert már öreg és nem tud annyit gyalogolni ez volt a válasz ,,persze +100.000 Ft és már van is" .Az ilyet úgy telibe tudná az member fejelni! :S
Továbbá tavaly nagyapám a huga sírját(gyermek sír) akarta megváltani.60.000 Ft -ba került és rendesenn még nekem kelett megmondani az ügyintézőnek minden adatot mert nem találja az 'xy évkönyvben.Aztán jött,hogy jajj mégis megvan.Papírra rittig más volt írva.Kimentem a sírhoz és lefényképeztem,majd vissza iroda.A csaj annyit mondott,hogy tökmindegy mivan a befizetésre írva!Visszakérdeztem,hogy akkor ha tök mindegy ,és szedik fel ezt a régi parcellát,nem stimm aza adat akkor is mindegy mert felszedik?Köpni nyelni nem tudott.Mondam ,hogy ezzel az erővel akkor csak kap az ember egy bizonylatot,azt gyóóóvan majd ec pec módra ezt fölszedjük azt meg nem.
Igazi undorító ez az egész rendszer.
Ahol mi elunk szokas a 18 szuletesnapon temetesi biztositast kotni par eu kerul es eleten keresztul fizeted vagyis amig elsz akkor 10 ezer eu ertekeben lesz temetesed.
sirhely,virag, ravatalozas utolso gondozas hutes szallitas stb stb koplet csomag kave sutemeny diszterem stb stb
igy a csalad nem marad anyagi gondban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!