Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek tényleg felelőtlen...

Szerintetek tényleg felelőtlenség, ha én 20 éves vagyok, és a barátommal gyereket akarunk?

Figyelt kérdés
Anyuval erről eddig nem beszéltünk, csak a nagyival. Szerinte felelőtlenség lenne, mert még nagyon fiatal vagyok, elkezdte mondogatni, hogy 5-6 éve még milyen kislány voltam, meg még mindig az vagyok, nemrég még barbieztam, tudjátok szokásos dolgok:) Én mindig úgy voltam ezzel a dologgal, hogy majd ha eljön az igazi szerelmem és kellő időt töltünk együtt, akkor belevágunk. 3 éve vagyunk együtt a barátommal, Ő tavaly diplomázott zeneelméleti szakon, a haverjával alapított egy zenekart, és tök jó helyeken játszanak. Én is egyetemista vagyok, filmelméletet tanulok, talán majd egyszer rendező leszek:) Anyagi körülményeink viszonylag jók, vagyis hát pl. nem kell kifizetnem semmit albérletbe, mert van sajátom, meg dolgozom egyetem mellett egy galériában, régóta modellkedem is, 1-1 fotózásért normálisan kapok pénzt. Barátom is dolgozik, de Ő még otthon él. Szerintetek nem lenne megfelelő, ha most vállalnánk gyereket? Nagymamám azt mondja, hogy nem, de azért neki kissé más a felfogása. Szerinte még élvezzem, hogy fiatal vagyok, de egy gyerektől ugyanúgy az maradnék, meg nem hiszem, hogy el kéne zárkóznom a világtól emiatt, rengeteg tervem van az életben, a barátomnak is.
2011. márc. 23. 12:57
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Akkor szerintetek még várjak 1-2 évet? De úgy szeretjük egymást. Jó, én 20 vagyok, de ő már 26 elmúlt. Ő nagyon szeretne gyereket, én meg simán beleegyeznék, ha tudnám, hogy mellettem áll a családom, és nem tartják felelőtlenségnek.
2011. márc. 23. 13:23
 12/28 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem először költözzetek össze. Ha az működik, akkor vágjatok bele. Én 30 éves vagyok és jó érzéssel tölt el amikor az olyan barátainkkal vagyunk együtt akiknek 9-10 éves gyerekeik vannak. Mind a szülők mind a gyerekek jól érzik magukat. Amikor kicsi, akkor is ki tudsz mozdulni, rábízod szülőkre, barátokra, rokonokra.

Hajrá!!!

2011. márc. 23. 13:24
 13/28 anonim ***** válasza:
86%

Még együtt sem éltetek, de már a gyereket tervezitek. Aztán ha mégsem sikeredik az együttélés, akkor megy a szakítás, aminek a gyerek lesz az áldozata. Hova a nagy sietség? Elhiszem, hogy tavasz van, és dolgoznak a hormonok, de ez ebben a formában helytelen. A gyerekvállalás nem csak annyi, hogy nosza, legyen egy, kipróbáljuk! Oda maximális elkötelezettség kell, azt a gyereket nem lehet majd otthagyni, ha mégsem úgy jön ki a lépés. Az eddigi karrieredről gyakorlatilag lemondhatsz, elsősorban a modellkedésről. A galériában sem dolgozhatsz majd tovább, hiszen ott lesz a gyerek. Az egyetemen nem fogják nagyon figyelembe venni, hogy neked gyereked van.

Innentől tehát arra lesztek szorulva, ami GYED-ed lesz, és amit a barátod letesz az asztalra. Ha van főállása a zenekar mellett, akkor az segít, de ha nincs, és a bevétel fellépésfüggő, akkor nem lesztek anyagilag sem stabilak. Mindez rengeteg konfliktust szül majd, pláne úgy, hogy ha ő koncertezik, akkor rád marad a gyerek egész nap.

Szerintem ezt gondoljátok át.

2011. márc. 23. 13:32
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Hat éve vagyok együtt a barátommal. Ő már biztos egzisztenciával rendelkezik (és ne haragudj, de nem zenészként, mert azt nem lehet biztosnak nevezni), diplomája van, és nagyon jó azon a területen, amin végzett. Én most tanulok jogot, mi is együtt képzeljük el az életünket, közösen, gyerekkel. De szerintem amíg Neked nincs diplomád és rendes állásod (mert ismét, ne haragudj, de filmelmélet? Van filmelméletes ismerősöm, aki törit is végzett mellette, és így is csak tanárnak mehet, azzal meg aztán manapság... Na mindegy.)

Szerintem napjainkban ez nagyon korai lenne, mert nem igazán nevezhető biztosnak a háttered.

20L

2011. márc. 23. 13:34
 15/28 anonim ***** válasza:
Nem felelőtlenség, ha jól meggondoltátok, és érett felnőttnek érzitek magatokat, akik tudnak életre szólóan felelősséget vállalni. Én inkább várnék, amíg az egyetemet befejezem. Jót tenne még az az 1-2 év, nehogy valamelyiktek későn ébredjen rá, hogy még nem élte ki magát, gondolom, ettől féltenek a tapasztalt ősök is. Régen ennél sokkal korábban szülték az első gyereket, de azért változott a világ. Mindenhonnan azt zúdítják ránk, teljesítsd ki magad, élj, mert egyszer élünk, próbálj ki mindent, ráérsz az unalmas családi élettel, haverok, buli, f.anta... Nehogy valaki meggondolja magát, én 5 évvel idősebben szültem, férjem 26 volt akkor, és korainak bizonyult. Mindenki máskor érik meg erre.
2011. márc. 23. 13:36
 16/28 anonim ***** válasza:
78%
De ez felelőtlenség, már abból is látszik hogy nem vagy alkalmas gyermeknevelésre még, hogy ezt nem látod be!
2011. márc. 23. 13:38
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes, hogy neked ilyen a nagyid. Ő le szeretne róla beszélni, míg az enyém (bár nem nekem mondja hanem visszahallom) már szeretne babásan látni. Többször is felemlegeti, hogy "bezzeg nekem ennyi idősen már 2 gyerekem volt" vagy "X-nek is ennyi idősen már megvolt a gyereke" és nagyon rosszul esik. Én kb 15 évesen már tudtam, hogy gyereket szeretnék majd, de mivel barátom sincs, így ez tolódik.

Na de a főválasz:

Szerintem a sulit mindenképpen végezd el, már csak azért is, hogy legyen valami papírod. Ha gyereketek születik, akkor úgy már sokkal nehezebb lesz visszamenni a suliba. A modellkedés meg nem biztos munka úgy gondolom, főleg akkor ha gyereket szül valaki.

Ilyen dolgokba is érdemes belegondolni, hogy egy kisbaba még a megszületése előtt is rengeteg pénzbe kerül. Pl nemrég született a nővéremnek kisbabája, és csak a szülés 100 ezer Ft körül volt. (Jó persze lehet menni ingyenesre is) a babakocsi is elég drága dolog, a pelenka, a vizsgálatok, a ruhák. Ilyen dolgokat is érdemes lenne mérlegelni.

22/L

2011. márc. 23. 13:42
 18/28 anonim ***** válasza:
85%
Először éljetek eggyütt, és 1-2 év múlva nyugodtan jöhet a pici. Nálunk az egyetemen az egyik lánynak volt kicsi gyereke, és mind emellett elvégezte a szakot(nem jött mindig órákra), sőt dolgozott is. Mindenki más a terhelhetősége, ki jobban bírja, ki kevésbé. Én is anyuka vagyok, sőt jön a testvérke is, és nem bírnék el most egy egyemet, estére annyira kimerülök a gyereknevelésbe, házimunkába, főzésbe, mosásba, hogy eldőlök mint egy fa. De ez én vagyok, lehet, hogy neked ez nem lenne gond:-)
2011. márc. 23. 14:10
 19/28 anonim ***** válasza:
12%

Szerintem nyugodtan vágj bele.Ha az anyagiak rendezettek és van hol lakni akkor rajta.Tanulni lehet a gyerek mellett is és be tudod fejezni a sulit.Dolgozni pedig elmehetsz ha be tudod adni bölcsibe vagy majd oviba.Az hogy nem éltetek mégy egymás mellet a pároddal pedig kialakul és talán a baba jobban összekovácsol.

Én azt mondom rajt:::)))

2011. márc. 23. 14:43
 20/28 anonim ***** válasza:
50%

Mint ahogy sokan már meg is írták, furcsán hat, hogy még nem is költöztetek össze, és már gyereket akartok. Igaz, hogy most tanulsz, dolgozol, modellkedsz, de ha gyereked lesz, ezeket nem bírod mind mellette tovább csinálni, akkor is meg lesz a szükséges anyagi fedezet? Egy gyerek ugyanis nem csekély plusz kiadást jelent, és nem állíthatod sarokba addig, míg suliba vagy pénzt keresni mész.

Én 20 évesen szültem az első gyerekem, igaz, nem volt betervezve, de már volt annyi munkaviszonyom, hogy megkaptam a gyes-t, a férjem pedig dolgozott. Tehát az anyagiakkal nem volt gondunk, mostani eszemmel azonban mégsem így csinálnám, igaz, ha már becsúszott, el sem vetetném. Igaza van a nagymamádnak, most még élvezd a fiatalságod, egy gyerek nem kis kötöttség. A másik pedig, hogy nem árt, ha minél érettebb fejjel vág bele az ember a gyerekvállalásba. Tapasztalatból mondom. Én is nagyon vártam, hogy babám legyen, a gondozását egész profi módon műveltem, viszont a valódi neveléséhez - így utólag visszatekintve - még nem igazán voltam érett. Sőt, még a kilenc évre rá született második gyerek nevelését is másképp csinálnám a mai eszemmel. Nem véletlen, hogy a nagymamák sokszor sikeresebbek a gyerek nevelésnél, hiszen a tapasztalat is sokat számít.

Szóval először is össze kellene költöznötök, élvezni kettesben az életet, miközben elvégzed az egyetemet, és ha még mindig meg van a szoros kötődés a párod és közted, akkor érdemes komolyan gyereket tervezni. De ez csak egy vélemény.

2011. márc. 23. 14:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!