Szóljak a szüleinek, akkor is ha elvesztem?
Sziasztok.
14 éves csaj vagyok, kicsit kilógok suliból a sorból, mert nem nagyon tetszik ahogy az oszitársaim viselkednek de azért benne vagyok a klikkben, annyira hogy egyik oszitársnőmmel nagyon jol el tudok dumálni. Aranyos csaj, ő köztünk a legfiatalabb csak most lett 13, sokáig ő is különc volt mint én, kb egy éve megváltozott azóta hajfestés, smink megy nála, és fiúzik, de én így is szeretem, tényleg jófej.
Meghívott magukhoz(szülei szinte sosincsenek otthon), és mutatta, mit msn-ezik, én röhögtem vele, de meg is ijedtem, mert tőle 10 évvel idősebb pasikkal is ir, olyanokat hazudik, hogy ő láncdohányos, és piál is keményen, ami nem igaz, a pia márkákat onnan ismeri, hogy van náluk vendégeknek egy csomó(gazdagok) és onnan lopja az ötleteket, meg olyat írt, hogy ő már hány pasival volt, milyen pózokban, stb... közben meg még csókolózni se csókolózott még sose. Addig még nem is ijedtem meg, mig ezeket mutatta, de aztán elmondta, hogy sorban le van dumálva ezekkel a pasikkal randi, akik sokat is akarnak tőle, láttam, mert irtak neki, ott előttem is(msn-en van, hogy 14nek, vagy 17nek is kiadja magát, és van olyan kép, amin ki is néz annyinak). Félek, hogy bajba fog kerülni, mert képes tényleg elmenni, én nem mernék.
Gondoltam szólok anyunak vagy az ő anyukájának, de akkor félek, bosszút áll nem szól hozzám, vagy a csajokat is ellenem forditja, már igy is én vagyok a stréber meg a jókislány nem akarok még jobban kinézve lenni.
Mit tegyek?
Félek, hogy megtenné, hogy elmegy, mert egyszer már elszökött, csak összetalizott az apjával, marha mérges lett, mert a pasi meg várta, feleslegesen.
Lehet tényleg beszélek vele, de attól félek, hogy tőle is megkapom, hogy betoji vagyok, mert nem szeretek ilyeneket. Azt nem tudom, másnak mutatta e a dumákat. Fiatalabb tőlem, de idősebbnek néz ki, ezért is aggódok, hogy kihasználják, mert már ovis korunk óta ismerjük egymást, és ő nem volt ilyen, csak most változott meg :(
Nyugodj meg!
Nem fog elmenni a talikra. Csak nagy a szája. Az meg hogy hülyül a neten még nem tragédia. Én mondjuk 16 évesen kezdtem ezt, de én is sok fiúval lebeszéltem talit, aztán eggyel sem találkoztam egészen 18 éves koromig... akkor meg már óvatosan.
Szerintem ne szólj senkinek, inkább neki mondd el az aggodalmad, és ha esetleg mindenképp el akar menni talira, ajánld fel neki a támogatásod. Ha nem is úgy, hogy mondjuk a sarokról figyeled, akkor úgy, hogy telefonközelben vagy és ha baj van, akkor megcsörget és te máris megjelensz pár felnőttel a tali helyszínén.
De egyébként, ha ezek a fiúk el is mennek a talira és meglátják, hogy még csak 14, faképnél hagyják. Nem fogják kockáztatni a börtönt. Legalábis a 20on éves korosztály. De annyi esze csak van, hogy a felett azért már nem randizik.
Ha a szülei keveset vannak otthon, akkor valószínűleg nem tudnának erre megfelelően reagálni. Bár ki tudja.
Szerintem őt kellene meggyőznöd arról, hogy nem jó úton halad, de nem tudom, hogy hogy, ha szerinte ez a menő :S
Eleve nem tudom, hogy milyen pasi az akinek imponál az aki (akárhány éves is), láncdohányos és kezdő alkoholista.
Bár már régebben láttam, de ez a film jutott eszembe róla:
Látta? Láttátok? Nem emlékszem rá nagyon, de a kommentek alapján lehet hogy hatna rá...
Szia!
Szerintem ne szólj a szüleinek addig ameddig nem annyira életbevágó. Minnél jobban tiltanak valamit, annál jobban vágyik rá az ember.
Próbálj vele beszélgetni erről, hogy szerinted nem jó ötlet ennyivel idősebb férfiakkal barátkozni és valószínűleg csak kihasználnák. Miért nem barátkozik korabeli vagy pár évvel idősebb fiúkkal?
L/19
szia:)
hááááát nem tudok én sem jobbakat írni, mint a többiek, nehéz kérdés ez...de a lényeg, hogy emiatt ne aggódj:) gondolom, hogy félted a barátnődet, és ez egy nagyon szép dolog tőled, de azért magadra is gondolj:)
szerintem is a következőket lehetne tenni:
vagy leülsz vele őszintén beszélgetni, akkor amikor egyedül vagytok:)
és akkor pl. ezt mondod: "figyi, szeretném ha most meghallgatnál, és igérd meg, hogy nem akadsz ki rajta, és nem fogsz lenézni ezért és nem is fogod másnak elmondani( erre majd remélhetőleg azt mondja oké:D ), nagyon szeretlek téged, jó barátnő vagy, ezért mondom ezeket neked...a múltkor mutattad, hogy kikkel msn-ezel, és lehet, hogy csak hülyülsz azokkal a pasikkal, de szeretném, hogy tudd, hogy azóta aggódom érted, nehogy komolyan gondold, mert nagyon sok szemét pasi lehet a gép mögött, és vigyázni kell velük, és szépen megkérlek, hogy ne találkozz velük, nem attól lesz vki menő, hogy nem tudom mennyi pasival van, sőt...nemrég beszéltem egy ismerősömmel erről, hogy kiábrándítóak a pasizós nők...":)
na pl. ez lenne az egyik ötletem, de persze ez sem biztos, hogy így jó...nem tudom, milyen a barinőd:)
a másik amit tehetnél az az, hogy írsz neki egy kamu címről levelet ( persze nagyon megtervezve, más stílusban írva, nehogy felismerjen ) és leírod benne, hogy bocsi hogy zavarlak, de láttam, hogy beszélsz ezzel vagy azzal a pasival, és felhívod a figyelmét, hogy nehogy talizzon vele, mert ilyen meg olyan...és még amit gondolsz beleírsz:)
vagy az uccsó ötlet, hogy beszélsz a szüleivel, és megbeszélitek, hogy a te neved fel se merüljön a lányukkal való beszélgetés során...megkéred, hogy ne mondják el, hanem mondják azt, hogy pl. a szerelő, vagy az egyik ismerősük találta meg a levelezéseket:)
persze ezeket egyszerre ne csináld meg, mert akkor megint gyanús leszel:)
remélem segítettem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!