Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Úgy érzem, a barátom nem...

Úgy érzem, a barátom nem szereti a lányunkat. Mit tegyek, ez változik majd, ugye?

Figyelt kérdés
4 hónapos a lányom, terveztük, bár elég fiatalok vagyunk. Mikor terhes voltam, a barátom nagyon várta, mindenben segített, lemondott arra z időre miattam a bulizásról, kocsmázásról, mondhatjuk megkomolyodott. Nem volt egyszerű a szülés, nagyon rosszul voltam, akkor utána mondta, hogy ha lett volna valami baj, a gyereknek nem bocsátotta volna meg. Első napokban nem tudott Vele mit kezdeni, csak nézegette, mondta, hogy aranyos. Eltelt 4 hónap és nem változott. Elvitte sétálni néhányszor, csak ketten mentek, hogy hátha majd hozzászokik és büszke lesz rá, de egy néni megkérdezte tőle, hogy mikor hány hónapos a húga és ettől teljesen kiborult, hogy ő az apja, nem a bátyja. Nagyon furán viselkedik, lassan fél év eltelik és nem is mutat semmi apai szeretet a gyerek iránt. Velem ugyanolyan maradt, kimutatja, hogy szeret, de nem úgy viselkedik, mintha egyben a gyerekem apja is lenne. Nagyon rossz ez az egész, már beszéltem vele erről, de azt mondja, fél, hogy leejti,összetöri, meg ilyenek. Nagyon félek, hogy nem fogja megszeretni, azért vállaltuk, mert elsősorban ő akarta és mivel szeretjük egymást, én is beadtam a derekamat. Volt már hasonló helyzetben valaki? Akármilyen tanács jól jönnek, nem tudom, mit tegyek.
2011. márc. 21. 18:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg megpróbálhatnál a babában olyan dolgokat felfedezni, ami hasonlít a párodra: az álla a szeme, a fejtartása tök mindegy: mondd azt hogy nézd: én látom rosszul vagy a szemét tényleg tőled örökölte... esetleg avasd be az apróbb dolgokba pl pelenkázás (fürdetés) közben, hogy tudod mit olvastam? azt hogy ha ezt így és így csinálod akkor jobb lesz, vagy ha így és itt fogod meg...nem lenne kedved megpróbálni?...stb
2011. márc. 21. 18:38
 12/14 anonim ***** válasza:
Együtt éltek vagy szülőkkel?
2011. márc. 21. 18:56
 13/14 anonim ***** válasza:

Nem szívesen írok ilyet, meg amúgy is eső utáni köpönyeg, de nagyon elhamarkodtátok a gyerekvállalást, mert mindketten éretlenek voltatok erre, ez nyilvánvaló. Te azért, mert nem mérted fel reálisan, hogy a párod alkalmas-e már az apaságra. Ha nekem jelenleg a párom azt mondaná, hogy gyereket szeretne, ÉN mondanám, hogy egyelőre még nem, mert tudom, hogy még nem nőtt fel a feladathoz. Huszonévesek vagyunk amúgy mi is.

Mellesleg nem a levegőbe beszélek. 24 éves volt az apám (tehát nagyon fiatal) amikor én születtem. A húgom születésénél már 30-on felül volt. Látom és érzem a különbséget, ahogy velem meg most a húgommal bánik. Vele sokkal megértőbb, türelmesebb, önzetlenebb. És nem azért, mert engem nem szeretett, hanem mert ő ekkor lett igazi apa.

Sajnálom a helyzetedet, ez sokkal jobb nem lesz, majd a következő (éretten) vállalt gyereknél feltehetőleg jobb apa lesz, ha addig együtt maradtok.

2011. márc. 21. 23:32
 14/14 anonim ***** válasza:

"és mivel szeretjük egymást," -írod kedves Kérdező, és ez a lényeg. Meg fog javulni, amikor már nem olyan "ijesztően" kicsi, hogy szinte "fél tőle",jó kispapa lesz, meglásd. Miért? mert szeret. És aki szeret, az nem kirekesztően szeret - vagyis ha téged szeret, akkor a kicsire is sugárzódik. És kifejeződését ennek, amiket a 18:32-ben már írtam, akkor fogod tapasztalni, ha már kicsit tud kommunikálni szavakkal vele.

Ne aggódj, örüljetek ennek a szép időszaknak, a nehezén (első 3 hónap) túl vagytok!! üdv!

2011. márc. 21. 23:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!