Valami baj van velem, hogy nem érdekelnek ezek a dolgok?
Szerintem eza felnőtté válás része. Gyerekként nem kell, hogy érdekeljenek ilyesmik. Engem sem érdekeltek, nem is értettem, hogy szüleim mit esznek a híradón.
Ma már az engem is érintő dolgok érdekelnek. Olvasok hírportálokat, nézem a híradót (a Tényekről leszoktam, mert az már csak BűnTények). Sajnos az, hogy kik vezetik az országot, milyen döntéseket hoznak, a TE pénztárcádra és sorsodra is hatással van. Az pl. hogy mennyit adózol, van-e Gyes-gyed, mennyit fizet, lesz-e nyugdíjad, milyen jogaid vannak, stb téged is érintő dolgok. Az embereket nem azért érdekli a politika, mert jókat lehet rajta vitatkozni (legalábbis az értelmesebbjét), hanem azért, mert a különféle csoportok/pártok más-más döntésekkel más-más hatással lehetnek az életükre. Pl. nem mindegy, hogy lesz-e hamburgeradó és többet fogsz-e fizetni azokért az élelmiszerekért (üditő, csokoládé, stb), vagy sem. Nem mindegy, hogy 10 év múlva azért fizetsz-e dupla adót, mert van rajtad 10 kiló felesleg, vagy mert cigarettázol, vagy mert megmertél inni reggelente egy kávét, vagy mert sportolsz és az sérülésekkel járhat! és még sorolhatnám.
Szerintem a felnőtté válás része, hogy egyre jobban érdekelnek az ilyen dolgok, hiszen ahogy te tartod el magadat, egyre jobban rájössz, hogy a te pénzedre, bőrödre megy a játék. :(
Meg fogsz döbbenni :) mindenkit kb ennyire érdekel. Meghallgatja a híradóban, pár mondatban kommentálja és kész. Senki nem azt várja, hogy napokon keresztül idegesítsd magad, vagy hogy politológiai eszmefuttatást csinálj és cikkeket írj.
Az meg, hogy nem érzed szükségét, hogy kimenj tüntetni, ha számodra nagyon kedvezőtlen döntéseket hoznak, az egy dolog. Joga van mindenkinek eldönteni, hogy passzívan tűri azt hogy megvezetik, vagy legalább némiképp kifejezi a véleményét.
Egyébként meg nincs igazad abban, hogy akárki van a hatalomban, neked ugyanolyan lenne. Pont a jelenlegi kormány kapcsán éljük át azt, hogy igenis lehet változásokat hozni, olyanokat, amik kihatással vannak a jelenünkre és a jövőnkre, akár jók, akár rosszak. Csak az emberek xarnak rá és lusták, és inkább mindent eltűrnek, minthogy szembe kelljen nézni azzal, hogy igenis most dől el, hogy éhezni és nyomorogni fogsz-e öreg korodra, vagy sem. Igenis most dől el, hogy miként állunk hozzá az egészségügyi ellátáshoz (kinek, hogyan mire lesz benne később joga; el fognak-e látni ingyen, vagy pár szempont szerint szűrni fogják az embereket és lesznek, akik az életmódjuk miatt durván fizetni fognak, mert nem fogják őket ellátni). És még sorolhatnám. Sajnálom, ha nem érted, hogy mi forog kockán. Az elmúlt 20 évben nem volt olyan időszak, amikor ennyire kockán forgott volna bármi is.
Örülj neki, amíg nem vagy olyan hülye helyzetben, mint én: minden álmom, hogy konferenciatolmács lehessek. Minden tehetségem megvan hozzá, csak éppen a politika az, ami nem érdekel, és nem is igazán értem :S Ami azért gáz, mert ehhez a szakmához alapkövetelmény a naprakészség, és a felvételin is mérik, hogy megvan-e a szükséges "kiemelten magas általános műveltség politika, sport, orvostudomány, kultúra területeken"
Tök jó tolmács lennék, de valószínűleg fel se fognak venni. Most nemzetközi tanulmányok mesterképzésre jelentkezem először, hátha ott a fejembe tudják verni a megfelelő infókat...de hát oda se fognak felvenni ezzel a tudással, ami most van :D Most kaptam 4 könyvet, amit be kéne vágnom...hátha...de akkor se érdekel :( Talán egy hangyányit jobban érdekel, mint téged, de az meg nem elég.
Sőt, jobbat mondok!
Most dől el, hogy meddig lesz tanköteles a gyereked, akivel GYesen-gyeden vagy otthon. Onnan már csak egy lépés lesz, hogy a középiskola (ha 14-15 éves korig lesz a gyerek tanköteles) fizetős lesz, és mindenféle kritériumnak meg kell felelni, hgoy felvegyék a gyereket (most is van felvételi, de szerintem akkro ez sokkal durvább lesz, hisz nem lesz kötelező mindenkit valahova felvenni). Most dől el, hogy a szegényebb családok gyerekei 15 éves korban dolgozni mennek éhbérért (ugyanis akkor a munkaképes korhatárt is le fogják vinni), vagy tudnak-e továbbtanulni (mert marad a tanköteles korhatár).
Még jobbat mondok. Most dől el, hogy ha nem vesznek vissza gyes-gyed után téged a munkahelyedre (mert megszűnik a cég, stb.), vagy a védettségi időszak után kiraknak, akkor mennyi munkanélküliségi segélyt és meddig fogsz kapni (már az új alkotmányban is benne van, hogy nem annyit fogsz kapni, hogy abból a minimális szükségleteidet tudd fedezni (megjegyzem sajnos amit idáig kaptak, az semmire sem votl elég), hanem annit kapsz, amennyit a törvény előír: ha az 10 Ft, akkor 10 forintot. Nem lesz kötelessége a döntéshozónak még látszatilag sem felmérni, hogy miből lehet minimálisan kijönni egy h ónapban, hanem majd a hasára csap és azt mondja, hogy mától 100 Ft a segély, akármire is elég az). Sőt! az is most dől el, hogy egyszerre hány féle segély/támogatás lesz folyósítható számodra, ha rászorulnál.
Sosem az a kérdés, hogy mik a ma-holnap hatásai abban, amilyen döntést hoznak a politikusok, hanem hogy milyen irányokba lehet elmenni a továbbiakban és annak milyen hatásai lesznek.
És én ugyan mi a kutya fülét tudok csinálni? Ha megszavaznak valamit, akkor sem változtatják meg, ha a fejem tetejére állok, akkor sem. Az a baj, hogy ez az ország már el lett k.rva, ahogy írtad is, méghozzá nem kicsit, nagyon. Sz@rból pedig várat építeni nem lehet.
Egyébként is ahány ember, annyi féle felfogás, és álláspont van, nekem konkrétan nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!