Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 500 ezer éhező gyerek? Ez...

500 ezer éhező gyerek? Ez valami kamu?

Figyelt kérdés
Ott van a 2 szülője is. Akkor ma 1,5 millióan éheznek Magyarországon? Ez ugye csak marketing fogás?
2011. márc. 20. 20:23
1 2 3 4 5
 41/46 anonim válasza:
63%

"csak azt nem értem, hogyha valaki csóró, akkor miért vállal a semmire 4-5 gyereket? "

"Egyszerűen felelőtlenül, a semmire vállalnak gyereket az emberek. "

Az a sok csóró (most hagyjuk a cigányokat), is szeretne családot alapítani. Ugyan miért csak a jómódúaknak lehet abban örömük hogy gyermekek veszik őket körül? Akik teletömök sokszor pénzel a gyerek kezét aztán csináljon amit akar. A sok csóró pedig sokszor több figyelmet fordít a gyerekre és sokszor legalább szeretetben nő fel. (Ez most nagy általánosítás, de a tiétek is az volt!!)

2011. márc. 21. 19:01
 42/46 anonim válasza:
A kérdéshez pedig még annyit, hogy nem mindig van ott a 2 szülő. Nálunk csak 1 szülő volt!
2011. márc. 21. 19:03
 43/46 anonim ***** válasza:
100%
De hiába fordit extra figyelmet a csoró szülő,a gyerekére,HA NEM TUD NEKI ENNI ADNI a jó isten áldjon meg.Avval a gyerek nem fog jól lakni,hogy a szőnyegen társas játékozik vele az anyu,mindeközben üres a fazék a konyhában.Szerinted ez a jó szülő?Szerintem meg nem.
2011. márc. 22. 17:52
 44/46 anonim ***** válasza:
100%

alapvetően elvárható dolog, hogy ha az embernek van 1-2-3-4 gyereke, akkor szeresse őket, és foglalkozzon velük.

ugyanígy az is elvárható, hogy etesse őket normálisan.

pont ez a baj, hogy az alacsonyabb társadalmi státuszú emberek vállalnak több gyereket, így aztán sokkal rosszabb körülmények közt tudják őket felnevelni, és elindítani az életben. ennek mi az eredménye: még több olyan ember, akinek kisebb az esélye a jó életszínvonalra.

hiszen ha már 18 évesen el kell menned dolgozni, hogy a kisebb testvéreidet segítsd, netán eltartsd, akkor nem tudsz egyetemre menni, ahol jobban fizető szakmát tanulsz. stb stb...

de ha ezek a csóribb emberek csak 1-2 gyereket vállalnának, akkor jobb színvonalon nevelhetnék őket, és nekik is több esélyük lenne a boldogulásra.

a gazdagoknak pedig szorgalmazni kell, hogy akár 3-4 gyereket is bevállaljanak, hiszen nekik telne rá...

lehet, hogy helytelen a gondolatmenetem, de a környezetemben sajnos sok ilyen példát látok, így ez alapján mondok véleményt.

2011. márc. 22. 22:09
 45/46 anonim válasza:

"lehet, hogy helytelen a gondolatmenetem, de a környezetemben sajnos sok ilyen példát látok, így ez alapján mondok véleményt."

1.nem feltétlenül helytelen, de be kell látnod hogy ilyne nem lesz!

A gazdagok nem fognak vagy csak kevesen annyi gyereket vállani, mert nincs idő rá, macera..

Aki annyira csóró hogy maga is éhezik, az tényleg gondolkozzon el azon, érdemes-e a gyerek. Én azokra gondoltam akik igen szegény sorsúak. És igenis meg lehet élni havi 30-40 ezer Ft- ból is, ha szűkösen is de sokaknak sikerül. Akik azt írják nem lehet az azért van mert még nem voltak olyan körülményeik (nem is kívánom nekik). Nem szép dolog, de ahányan járnak az éttermekbe naponta ugyanannyian esznek kenyeret vajjal minden nap.

Gondolj bele, ha mindenki arra várna hogy annyi pénze legyen hogy teljesen normális életszínvonalat biztosítson a gyerekenk, lehet alig lennének már gyerekek.

Ez meg már csak 1 pszichológiai kutatás: minnél csóróbbak, sokszor a gyereknevelésbe menekülnek, hogy ha az életben nem volt több öröme, annyi azért legyen hogy látja felnőni az utódját. Remény meg mindig van hogy hátha jobb lesz.

2011. márc. 22. 23:59
 46/46 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanerről beszélek én is,aki nem tud 3-4 gyereket kellőképpen ellátni,az ne rakja körbe magát gyerekekkel.1-2 gyerek miért nem elég?Nekem kettő van,de ebbe is bele szakadunk,hogy ne nélkülözzenek. Fiatalabb koromban is ugyanigy gondolkodtam,eszem ágában sem volt többet bevállalni,mert tudtam,hogy nem tehetem meg anyagilag.A már meglévő gyerekeim rovására ez nem mehet.A szegény családok,akiknél nyüzsögnek a gyerekek,ezt miért nem értik meg?
2011. márc. 22. 23:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!