Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 500 ezer éhező gyerek? Ez...

500 ezer éhező gyerek? Ez valami kamu?

Figyelt kérdés
Ott van a 2 szülője is. Akkor ma 1,5 millióan éheznek Magyarországon? Ez ugye csak marketing fogás?
2011. márc. 20. 20:23
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
100%

Nem marketing fogás,hanem közel jár a valósághoz! Az pedig nem igaz,hogy az iskolában kapnak a rászorulók ingyen kaját. Csak a 3-4 gyerekesek kaphatnak,ha van az Önkormányzatnak pénze erre a célra. Akkor is csak ebédet,reggelit és vacsorát nem!

1000.- Ft egy reggelire? Ez már túlzás.

Ha olvasod a GYK-n megjelenő kérdéseket,akkor tudod,hányan írják,hogy havi 30.000.- Ft-ből kell a kaját kihozni 2-3 gyerekes családoknak! Ezek pedig nem a cigányok!

Videken kevés a munkalehetőség,alacsonyak a fizetések. A legtöbb helyen alig marad valami a kajára. Csokiról,gyümölcsről le kell mondania a többségnek.

Ez a magyar valóság.

2011. márc. 21. 07:43
 32/46 anonim ***** válasza:
70%

Mutatták a való világban az "éhező" cigánypurgyékat, akikhez kiküldték a bécigányt meg a lotyó hugát.

Annyi kamerás mobilt meg digitális fényképezőgépet egy helyen még sose láttam...

Biztos éheztek, ha a 10 éves gyereknek van mobilja...

Álszent hányinger nézettségnövelő szar.

2011. márc. 21. 08:58
 33/46 anonim ***** válasza:
54%

a szociális háló ennél sokkal erősebb.

aki tényleg olyan rossz körülmények közt él, azt elviszik intézetbe, ott majd nem fog éhezni.

nem csak a sokgyerekesnek jár az ingyen ebéd a suliban. csak azt nem értem, hogyha valaki csóró, akkor miért vállal a semmire 4-5 gyereket?

ééérdekes, minden másra futja, csak kajára nem: [link]

2011. márc. 21. 10:54
 34/46 anonim ***** válasza:
azért mert az ilyenek tv-re, internetre, cigire költik a segélyt nem a gyerekeikre, a gyerekük nekik csak eszköz hogy több pénzt gyűjtsenek be havonta és a gyerekük ugyanilyen lesz ha felnő
2011. márc. 21. 10:57
 35/46 anonim ***** válasza:
Elég szomorú, de igaz lehet. Csak a magam példájából tudom. Pedig nem keresünk rosszul az átlaghoz képest, de mire mindent kifizetünk amit kell, annyi marad, hogy pl veszek 6 darab banánt, hogy legyen valami vitamin is, és abból mindenkinek jut kettő, amit két hétre kell beosztani. Mert nem csak a gyerekeknek kell a vitamin, hanem a felnőttnek is, főleg ha tartósan beteg. Szóval szerintem igaz a hír. Elég szomorú.
2011. márc. 21. 11:16
 36/46 anonim ***** válasza:
Szerintetek ezek fizetik is a digit?Már az első hónapban leszereli a szolgáltató.Egy hónapig van maximum.
2011. márc. 21. 12:05
 37/46 anonim ***** válasza:
Én azért ezt a szöveget,(ami kezd itt elterjedni)nem hiszem,miszerint 30-40 ezer forintból 2-3 gyereket eltudnak tartani,plussz még a felnöttek is eszegetnek.Ez fizikai képtelenség,éhezés nélkül.Vegyük már alapul az árakat,és ne a drága élelmiszerekre gondoljunk.Még az olcsó élelmiszerekből sem létezik,hogy 30 napig elég legyen.Az lehet,hogy a gyerekek a menzán esznek(óvoda,iskola)csak sokan nem tudják,hogy ott mennyi egy adag,tehát attól a gyerekek álla felkopik.Az én gyerekeim amikor haza jönnek délután,a fél hűtőt feleszik olyan éhesek,pedig az egyik elsős,a másik ovis.Sokszor csak egy leves van,és valami kis süti hozzá.Kérdem én ettől egy egészséges gyerek jól lakik?-nem.Tehát ha az a szerencsétlen sorsú kisgyerek haza megy,az ugyanolyan éhes lehet.Igy gondolom enne,bőségesen csak éppen nem nagyon van mit,vagy ha van is,attól jól nem lakik.Tehát kötve hiszem,hogy 30-40 ezer forintból ezt meglehet oldani,éhezés nélkül,ez nem igaz.
2011. márc. 21. 12:17
 38/46 anonim ***** válasza:

"csak azt nem értem, hogyha valaki csóró, akkor miért vállal a semmire 4-5 gyereket? "

Én is ezen szoktam gondolkozni... Persze ha valaki elveszíti a munkahelyét az szomorú, de az a helyzet hogy nem ez a nagy átlag. Egyszerűen felelőtlenül, a semmire vállalnak gyereket az emberek. Szocmunkás ismerősöm elmondása szerint is.

2011. márc. 21. 15:11
 39/46 anonim ***** válasza:
Hát erről beszélek én is.És a sok hülye abortusz ellenes marha,ezt nem érti meg.Fújják a hülyeségeiket,miközben fingjuk nincs arról mi egy gyereket tisztességesen ellátni,felnevelni.Büszkék arra,hogy 30ezer forintból halál jól kijönnek havonta,miközben a gyerekük az éhen halás szélén áll,rongyokba.
2011. márc. 21. 16:00
 40/46 anonim ***** válasza:

Nekem anyum sajnos csak 60.000.-forintot kap,mert a másik munkahelye megszűnt,ott 130 körül kapott,apu 110.000 forint körül keres,vagy 120,nem tudom,de abból 120.000 havonta a hitel,+a számlák meg ilyenek,nem sok marad,de hála nem vagyunk szegények.

Szerintem nem kamu.

2011. márc. 21. 16:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!