Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire gonoszak...

Tényleg ennyire gonoszak tudnak lenni az elkeseredett emberek?

Figyelt kérdés

Elnézést a kategóriáért,de szeretnék értelmes véleményeket hallani a témával kapcsolatban.

Adott egy 19 éves lány, 17 évesen terhes lett,pasi otthagyta,gyereket megszülte- a nullára.

Adott egy tanműhely,tele tipikusan "azért vagyok itt mert máshova nem vettek fel" és "tökmindegy,csak legyek már 18 és itthagyom az iskolát" típusú diákokkal.

Szegény tanárt sajnálom a legjobban az egészben,mert neki vagy száz ilyennel meg kell küzdenie nap mint nap.

A gyakorlatot nem végzik rendesen,majd miután befenyegetik őket a bukással,általában hozzám jönnek segítségért,hogy mutassam/magyarázzam mert ő nem érti. Vagyok olyan rendes(bár már sokszor visszaütött) hogy segítek. Gyakorlatilag strébernek vagyok beállítva, a 4es átlagommal,mivel itt a kettes év végi már csodának számít. Aki ténylegesen a szakmáért jön,azt kinézik innen.

Visszatérve a lányra: Tanműhely. Éppen a gépre várok,ahol ő dolgozik. Látom,hogy vészesen rosszul kezdett neki a melónak,így jóindulatúan szólok,hogy nem jól csinálja. Valahogy belém rögződött,mivel annyian kértek már segítséget tőlem. Szóval szólok neki. A reakció megdöbbentő: fogd be a k*rva szád hülye prof,felpofozlak stb... Enyhén degradálóan beszélt hozzám,de én csak annyit mondtam az arcomra mutatva: Ide kérem a pofont.

Sajnálom azt a csajt,de egyben felelőtlennek is tartom,és persze haragszom rá,hiába tudom miért mondilyeneket. Egy rendes,aranyos lányból lett egy hárpia mióta megszült. Az iskolába elvárja a különleges bánásmódot,rendszeresen engedéllyel lóg haza,mert "jaj a kislányom"...

Jöhetnék azzal,hogy engem meg 15 évesen félig dobtak,félig jöttem otthonról,mondhatnám én is azt a tanárnak,hogy "b*ssza meg tanárúr nekem melóznom kell,ne legyen már köcsög me' nem lesz mit ennem".Mennyivel könnyebb 17 évesen,szülők támogatása,sőt néha hóvégén a nullán? lehet nem lehet egy kalap alá venni,de szerintem disznóság.

Ennyire tragikus lenne? Mi ez a különös elbánás a gyerekesekkel,de olyan szinten,hogy a többit már szinte a saját értékrendükben sérti? Hogyan lehet egyáltalán jól kezelni egy ilyen szituációt,ahol a jó szándékot undoksággal hálálják meg? Nem első eset volt az éven.

Valahogy én sem tudom kezelni,hiába a próbálkozások.

Köszönöm a válaszokat.

17L

2011. márc. 19. 20:28
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
73%
Bírom, hogy még mindenki a béna csajt védi, aki teherbe esett idő előtt...nem azt szokták mondani, hogy aki este legény, az nappal is legyen az...? persze nem teljesen idevág, de én azt gondolom, hogy aki ennyire felelőtlen volt, hogy ilyen fiatalon gyereket vállalt, az akkor viselje a következményeket, és ne gondolja már, hogy azért mert ő szenved egy rossz döntés miatt, mindenki más életét is tönkre kell tenni....vagy legalábbis egy kicsit meg kell keserítenie...Gondolkozott volna korábban...szerintem felelőtlen dolog úgy gyereket vállalni, hogy az ember nem gondolja át, hogy mik lesznek ennek a következményei, pl a 24 órás készenlét...
2011. márc. 19. 20:56
 12/17 anonim válasza:
72%

Ne vedd magadra amit mondott! Gondolom a kisgyerek mellett fizikailag nagyon leterhelt. Lelkileg meg amint látszik padlón van,ami nem is csoda. Úgy érezheti, hogy senki nem áll mellette. Ha azt mondtad, hogy nem jól csinálod, ellene irányuló támadásnak vette nem pedig segítési szándéknak.

Amokor úgy látszik, hogy jó napja van, akkor próbálj közeledni hozzá ártatlan beszélgetéssel. Csak akkor fogsz tudni segíteni neki, ha már ő is nyit feléd.

Gyorsabb módszer: Felháborodva mond neki, hogy nem kritizálni, hanem segíteni akartál. kicsi a valószínűsége, hogy elhiszi, de bejöhet némi durcáskodás után. Sok szerencsét hozzá!

Ő nem gonosz, hanem ő hiszi ezt mindenkiről.

2011. márc. 19. 20:58
 13/17 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem egyszerű. Ne foglalkozz ezzel a lánnyal, ha rosszul csinálja, hát rosszul csinálja, majd a saját kárán megtanulja. Aki a segítő szándékot nem értékeli, az így jár, akár van gyereke, akár nincs. Nem kell az ilyet pátyolgatni, majd rájön, hogy az életben sehol nem fognak vele kesztyűs kézzel bánni csak azért, mert gyereke van, és ez miatt hisztizhetnékje támad.

Azt meg ő tudja, hogy tényleg okkal lóg-e, de igazából az is az ő problémája, mert ő lesz az, aki nem fog tudni tanulni, hiába kap majd bizonyítványt, nyilván csapnivaló munkát fog végezni. Te inkább foglalkozz azzal, hogy te jól megtanuld, amit kell, a te munkád nyilván jobb is lesz, mint azoké, akik csak azért járnak be az iskolába, mert muszáj.

Én egyetemre járok, és ott is vannak ilyenek szép számmal. Mindenből átcsusszannak kettessel, a tudásuk nulla, csak arra nem gondolnak, hogy majd ha dolgozni kell, akkor is ez a "tudás" lesz a fejükben. Különben nekem is van gyerekem, de én sose vártam el, hogy ez miatt megkülönböztetett figyelemben részesítsenek, vagy elnézőbbek legyenek velem.

24/L

2011. márc. 19. 21:00
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Én visszaadtam a dolgozatomat, miután a tanár lediktálta, mert mindenórás a kismama.(jól esett, de a többi 200másik velem vizsgázóval nem fair, csak mert úgy jött ki a lépés vizsgaidőre lettem mindenórás, két gyerekem van, és max egy ásványvíz amit el is fogadok "segítségnek", ha úgy jön ki, ebből előnyt kovácsolni nem szeretek, sőt...)

Azért mert valaki fiatal és sok problémája van, pont, hogy nem abba kéne belerúgni, aki segítene neki.

Amúgy akinek valami megy azt bszák, és milyen szupi, hogy így bánunk vele stb, valahogy ez egy bevett szokás, velem is megesett, hogy "kedveskedtek", és bevallom én is viselkedtem már csúnyán, na nem ennyire, mással.

Ne foglalkozz vele.

Amúgy az elkeseredés nagyon csúnya oldalát mutatja az embernek. Ha nekem rossz neki miért legyen jó, magyar betegség...

2011. márc. 19. 21:11
 15/17 anonim ***** válasza:

A válasz írója 84%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 20:56

Egyetértek.Olyan, mintha mindenki azt mondaná, hogy aki kismama az már bunkó is lehet.

2011. márc. 20. 11:39
 16/17 anonim ***** válasza:

Ezt azok figyelmébe ajánlom, akik lepontozták a hozzászólásomat. Ilyen "régen" nem volt.

Rátámadtak a mentősökre

[link]

Megtámadtak mentősöket Budapesten. Egy férfit próbáltak ellátni, aki fejbe lőtte magát, de a férfi rokonai megtámadták és rugdosni kezdték az autót. Csak a rendőrök tudták megfékezni őket. A férfi, amíg a mentőautó körül folyt a veszekedés, meghalt.

Egy üzlet tetejére ment fel a férfi. Úgy tudjuk, öngyilkos akart lenni és főbe lőtte magát. Kihívták a mentőket és a rendőröket is. Az öngyilkos rokonai viszont rátámadtak a mentősökre.

- A rohamkocsiban folyt a küzdelem a beteg életéért, a hozzátartozók azonban ezt nem igazán vették figyelembe, annyira zavarták az ellátást, hogy még a mentőkocsi oldalát is megrugdosták. Így aztán a kollegáknak menekülniük kellett a helyszínről a beteggel együtt – mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

A rokonokat végül a rendőrök fékezték meg, egy embert meg is bilincseltek, a többieket igazoltatták. Az öngyilkos viszont meghalt. Hogy miért lőtte főbe magát, azt egyelőre nem tudni.

Nem először támadtak munkájukat végző mentősökre Budapesten. Néhány hónapja egy szórakozóhelyen lett rosszul egy fiatal lány. A barátai viszont megrugdosták a mentőst, őket akkor előállították. A mentősök szerint havonta legalább egy megsérül közülük, hasonló támadás miatt.

2011. márc. 20. 22:11
 17/17 anonim ***** válasza:

Itt a link a klippre:

[link]

2011. márc. 20. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!