Szeretnék ismét gyermeket vállalni, de a férjem hallani sem akar róla. Mit tegyek?
Egyszerűen nem értem milyen emberek vannak, hogy itt ennyien támadni merik az anyát. Rendben van ha nem tartjátok jó ötletnek, de nem kell bunkónak lenni vele, szépen nem lehet ezt leírni, nem láttok a szemetektől, hogy problémája van ?
Lehet maga is tudja, nem a legeslegjobb ötlet valahol. Feltette a kérdését vígasztalást hátha kap, kis megértést, ha megfelelő választ nem is.
Kedves kérdező, szerintem fordulj pszichológushoz, hogy segítsen téged túltenni a gyászon. Hidd el, ha eddig nem akartál másik gyereket, de most igen, én értem mit érzel gondolsz, mégis lehet, hogy tényleg nem a legjobb ötlet. Ezt a gondolatodat is elmondhatod neki. Férjeddel is leírhatjátok a pro kontrákat, és elfogadni azokat. És ne feledd, ha a fiad élne, nem akarnál másik gyereket. Miért ? Nincs valami hobbid, nem tudnál belekezdeni valamibe, ami eltereli a figyelmed ? Egy gyerek mégiscsak sok lehet erre a szerepre, főleg így, ha nincs összhang ebben a kérdésben a családban.
Én 43 évesen szültem babát egyedül. A munkahelyem toleráns volt, 2 évesen a lányom bölcsis lett, visszamentem melózni.
úgy gondolom, mindent meg lehet oldani, csak akarni kell.
a lányodat hagyd ki a döntésből, mert semmi köze hozzá
a férjeddel beszéljétek meg ezt egy wellnesshétvége (vagy bármi otthontól távoli nyugis helyen) keretében
mondd el neki, hogy nem a fiad szeretnéd pótolni, mert ő pótolhatatlan, hanem úgy érzed jót tenne az egész családnak egy ekkora változás
a beszélgetés előtt nyugodtan beszéld meg a nőgyógyászoddal is a dolgot és vizsgáltasd ki magad
amúgy én értem, hogy mit akarsz elérni a babával, és teljes mértékben egyetértek veled, de ennek tényleg közös döntésnek kell lennie...bár van egy gyanúm, hogyha már rugdosna a pocidban a pici, mind a lányod, mind a férjed teljesen odalenne tőle ;)
ja és 42 évesen lehet, hogy öreg volt egy nő a szüléshez 40-50-60 éve, de ma a nők jó része az első babát vállalja 40 felett, nem a 3-at, ahol már jó pár kockázat sokkal kisebb
Csak arra szeretnék reagálni, hogy miért rosszabb 40 felett gyereket vállani, mint alatta:
igaz, hogy egy 20 éves nö sem mindhatja biztosra, hogy fel tudja majd nevelni a gyereket, de egy 40 felettinek sokkal kevesebb az esélye erre. Ugyanis a 2o éves nöt nagy többsége még elél 50 évig, a 40 évesek többsége viszont esetleg 30-ig, a 45-ösök meg általában 25 évig.
Az, hogy vannak kivételek: mi a biztositék arra, hogy a kérdezö éppen a kivétel lesz?
Feltételezem, hogy a férje még idösebb, ezen kivül a férfiak átlagban sorábban leghalnak, így igen nagy a valószinüsége, hogy 20-25 évesen az új gyerek árva lenne, és teljesen egyedül állna a világban. A kérdezönek ERRE is kellene gondolnia, egy gyerek azzal nincs elintézve, hoyg megszülte - még fel is kell nevelni valakinek.
Most azokat, akiknek elötte valamiért nem sikerült a gyerek, valamennyire kivételnek tekinteném, de a kérdezönek van egy lánya is, akinek éppen most is szüksége lenne az anyjára, de ahelyett, hogy vele foglalkozna, inkább egy "új" gyereket akar. Sokkal jobb lenne, ha a meglévö családját próbálná összetartani és közösen feldolgozni a veszteséget, ahelyett, hogy újyabb gondokat zudit rájuk.
részvétem, nagyon sajnálom!
Anyósomékkal hasonló történt, utána anyósom hozzád hasonlóan úgy érezte, hogy a fajdalmán már csak egy baba tudna valamelyest csökkenteni.
Apósom is akarta, így innen már ugye más a történet. nekünk van egy kisfiunk miközben sógorom még gyerek :) de semmi rosszat nem látok benne, ők így tudnak tovább élni, férjem meg ezt tiszteletben tartja. nem is tudom hogy jut eszébe valakinek, hogy nem szeretted a fiad, pótolni akarod :O ennek semmi köze ahhoz!
Én megértelek. Van egy lányod aki lassan kirepül és van sok fájdalmas emléked. egy kisbaba csoda aki új életerőt adhat, lefoglalna, szerethetnél még valamit és rengeteg boldogságot kapnál.
De ez tényleg közös döntés lehet csak! Beszéljetek sokat!
Úgy gondolom egy bizonyos időnek is el kell telnie a tragédia után, anyósékon látom, hogy a széltől is óvták, nem csinálhatott semmit ami egy kicsit is veszélyes és igen, ez nem egészséges!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!