Szeretnék ismét gyermeket vállalni, de a férjem hallani sem akar róla. Mit tegyek?
Egy közös gyerek kettőtök közös döntése kell legyen.
Nem vagy már annyira fiatal, gondolom a férjed sem, így csak nő egyes betegségek kockázata, a te egészségedre is már inkább negatívan hatna egy terhesség és szülés.
Belegondoltál, hogy mi lesz a gyerekkel 10 év múlva, mi lesz veletek ennyi idő múlva?
Apám tavaly halt meg, anyám is egyre betegebb, ők is későn vállalták a második gyereket, a húgom még csak 12.
Jól gondold meg ezt a dolgot, rámehet a házasságod és a lányoddal a jó kapcsolatod, ha ennyire erőlteted.
Hamarosan a lányod is "hoz egy fiút a családba". Lassan jönnek az unokák. Ők majd kitöltik az űrt a szívedben.
Szia, én is sajnos inkább azt tanácsolom, hogy másban éld ki magad.
Én most 35 éves vagyok a férjemet vesztettem el autóbalesetben és van egy kisgyerekem.
Nagyon hosszúnak tűnik az út, ami még előttem áll, hogy felneveljem a gyerekemet.
Ezt csak azért mondom, mert 42 évesen kezdesz próbálkozni újra, mondjuk 43 évesen leszel terhes, 44 évesen megszülöd.
64 éves leszel, amikor a gyerek csak 20!
60 éves kort sok férfi meg sem éri!!!
Szerintem is igaza van a férjednek meg lányodnak, a meghalt gyerekedet sose fogod tudni pótolni.
Azon kivül arra is gondolj, hogy ha lenne még egy gyerek, akkor azt fel is kell nevelni - és te már inkább túl idös vagy ehhez.
Most vagy 42, mire gyerek lenne, addigra 44 - és egy gyereket legalább 25 éves korig el kell tartani. Gondolod, hogy 70-77 éveseb még el tudsz egy kamaszt tartani meg nevelni?
Sokkal értelmesebb, ha keresel egy jó pszichológust, aki segit feldolgozni a veszteségedet, nem pedig még legalább 3 ember életét tönkretenni.
Azt azért bevallhatod, hogy egy picit nem kényszeríthetsz rá senkire. Elsősorban velük kellene beszélned erről, mert ez nem csak a te döntésed. Nekik el kellene fogadniuk, hogy nem a fiú pótlásaként akarsz gyereket, hanem mert úgy érzed, hogy egy pici baba felrázná a családot és a figyelem a gyászról elterelődne végre. 3 év sok idő. A gyászt már régen fel kellett volna dolgozni! Ha őszinte akarok lenni, akkor én sem ajánlom, de én a korod miatt nem. Ha fiatalabb lennél, akkor minden további nélkül mondanám, hogy márpedig szerettesd meg a gondolatot a férjeddel.
Valamilyen megoldást találnotok kell, mert darabokra fog hullani a családotok, ha nem tudtok kimászni a sűrű, mély és sötét gyászból.
Értesd meg velük, hogy te is ugyanúgy szereted még mindig a fiad, mint ők és ez nem is ez ellen szól, de jobban éreznéd magad és valószínűleg ők is, ha érkezne egy csöppség a családba.
Egy gyerek az mindig két ember döntése kell, hogy legyen. Ha az egyik nem akarja, akkor felelősen nem lehet vállalni.
Én a helyedben elgondolkodnék azon, hogy ha mégis megszülethetne és fiú lenne - képes lennél rá, hogy ne az elvesztett fiadat lásd benne? Hogy önmagáért szeresd, ne a bátyja miatt? Én nem hiszem...
A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 17:39
Első vagyok.
Sajnos bele kell abba is gondolni, ha velük valami történik, akkor a lánya fogja a gyereket felnevelni, neki kell taníttatni, eltartani. Igenis joga van beleszólni, hogy akar-e testvért, aki inkább a gyereke lesz, mint a testvére.
Soha nem lesz köztük normális, testvéri kapcsolat a korkülönbség miatt.
Ellenben itt nem neki van "vétójoga", hanem a férjének, és ő nem akar gyereket.
Ebben az esetben szinte borítékolható, hogy ha mégis "véletlen" teherbe esik, akkor a házasságuknak vége.
42, ahogy írták, 44 körül lenne, ha szerencsések, és gyorsan összejön a baba.
Aztán 47 évesen kereshet állást kisgyerekes anyaként: esélytelen...
Ez a színtiszta valóság.
Nem értem miért kell öregnek titulálni egy 42 éves nőt? Mostanában állandóan ilyen szövegeket kell olvasnom itt.
:( Én is lassan 40 leszek és szeretnék még gyereket. Rengeteg tanulmány van arról, hogy igenis egészséges gyereket tud kihordani 40 felé is egy nő. Sőt! A down kóros babák 70 - 80%-a 35 év alatti nőktől születik, főleg azért, mert az 35 év fölöttieket sokkal komolyabban szűrik, figyelnek rájuk. ..és mi a biztosíték, hogy egy 25 évesen szült nő biztosan fel tudja nevelni a gyerekét? Semmi. Mint ahogy arra sincs, hogy egy 42-43 évesen szülő nő ne élhetne 80 évig is.
Szerintem is a férjeddel kell megbeszélni.A lányod hamarosan a saját életét fogja élni.Én is terveztem 42 évesen gyereket,a sors egy műtéttel közbeszólt.
Meg kell győznöd,hogy nem a fiad helyett szeretnéd,jó lenne,ha lány lenne.Hanem azért,mert erre vágysz.Fehér Anna szinésznőnk 53 éves és most fogja szülni az elsőt.Biztos,hogy jót tenne Nektek.Megfiatalítana,mert más gondok kerülnének előtérbe.De én a beleegyezése nélkül nem vállalnám,mert teljesen el is ronthatja a házasságotokat.
Kitartást kívánok,és sok beszélgetést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!