Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szeretnék ismét gyermeket...

Szeretnék ismét gyermeket vállalni, de a férjem hallani sem akar róla. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
3 éve elvesztettem a 18 éves fiamat autóbalesetben. Maradt egy most 18 éves lányom. 42 éves vagyok, nagyon szeretnék gyermeket vállalni, a férjem és a lányom viszont nem támogatnak. A lányom azt mondja, nem tisztelem a bátyja emlékét, miért akarom pótolni, a férjem is majdnem ugyanezt mondja, ő nem tudja feldolgozni, teljesen megtört ember lett. Nagyon sokat szenvedtem, de egy kisbaba talán újra színt hozna az életembe. Ezt nem értik meg, senki nem támogat, én nem pótolni akarom a fiamat, de ezt hangoztatják! Könyörgöm segítsetek, a férjem nem akar erről beszélni és az én akaratomat senki nem veszi figyelembe, nem tudok sehova se fordulni.
2011. márc. 19. 17:30
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
90%

Egy közös gyerek kettőtök közös döntése kell legyen.

Nem vagy már annyira fiatal, gondolom a férjed sem, így csak nő egyes betegségek kockázata, a te egészségedre is már inkább negatívan hatna egy terhesség és szülés.

Belegondoltál, hogy mi lesz a gyerekkel 10 év múlva, mi lesz veletek ennyi idő múlva?

Apám tavaly halt meg, anyám is egyre betegebb, ők is későn vállalták a második gyereket, a húgom még csak 12.

Jól gondold meg ezt a dolgot, rámehet a házasságod és a lányoddal a jó kapcsolatod, ha ennyire erőlteted.

Hamarosan a lányod is "hoz egy fiút a családba". Lassan jönnek az unokák. Ők majd kitöltik az űrt a szívedben.

2011. márc. 19. 17:34
 2/30 anonim ***** válasza:
89%

Szia, én is sajnos inkább azt tanácsolom, hogy másban éld ki magad.

Én most 35 éves vagyok a férjemet vesztettem el autóbalesetben és van egy kisgyerekem.

Nagyon hosszúnak tűnik az út, ami még előttem áll, hogy felneveljem a gyerekemet.

Ezt csak azért mondom, mert 42 évesen kezdesz próbálkozni újra, mondjuk 43 évesen leszel terhes, 44 évesen megszülöd.

64 éves leszel, amikor a gyerek csak 20!

60 éves kort sok férfi meg sem éri!!!

2011. márc. 19. 17:36
 3/30 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem is igaza van a férjednek meg lányodnak, a meghalt gyerekedet sose fogod tudni pótolni.

Azon kivül arra is gondolj, hogy ha lenne még egy gyerek, akkor azt fel is kell nevelni - és te már inkább túl idös vagy ehhez.

Most vagy 42, mire gyerek lenne, addigra 44 - és egy gyereket legalább 25 éves korig el kell tartani. Gondolod, hogy 70-77 éveseb még el tudsz egy kamaszt tartani meg nevelni?

Sokkal értelmesebb, ha keresel egy jó pszichológust, aki segit feldolgozni a veszteségedet, nem pedig még legalább 3 ember életét tönkretenni.

2011. márc. 19. 17:37
 4/30 Tinker Bell ***** válasza:
93%

Azt azért bevallhatod, hogy egy picit nem kényszeríthetsz rá senkire. Elsősorban velük kellene beszélned erről, mert ez nem csak a te döntésed. Nekik el kellene fogadniuk, hogy nem a fiú pótlásaként akarsz gyereket, hanem mert úgy érzed, hogy egy pici baba felrázná a családot és a figyelem a gyászról elterelődne végre. 3 év sok idő. A gyászt már régen fel kellett volna dolgozni! Ha őszinte akarok lenni, akkor én sem ajánlom, de én a korod miatt nem. Ha fiatalabb lennél, akkor minden további nélkül mondanám, hogy márpedig szerettesd meg a gondolatot a férjeddel.

Valamilyen megoldást találnotok kell, mert darabokra fog hullani a családotok, ha nem tudtok kimászni a sűrű, mély és sötét gyászból.

Értesd meg velük, hogy te is ugyanúgy szereted még mindig a fiad, mint ők és ez nem is ez ellen szól, de jobban éreznéd magad és valószínűleg ők is, ha érkezne egy csöppség a családba.

2011. márc. 19. 17:38
 5/30 anonim ***** válasza:
69%
Én nagyon megértelek, abszolút átérzem a helyzeted, de nem tudom mit tehetnél. Valóban kell az apa akarata is egy normális kapcsolatban a babához. (A lányod pedig döntsön a saját gyerekei sorsáról, nem gondolom hogy ebbe volna joga beleszólni...) A férjed próbáld meggyőzni, elmondani, hogy ez neked mennyire fontos. De ha nem megy, akkor nincs ötletem.
2011. márc. 19. 17:39
 6/30 anonim ***** válasza:
92%

Egy gyerek az mindig két ember döntése kell, hogy legyen. Ha az egyik nem akarja, akkor felelősen nem lehet vállalni.

Én a helyedben elgondolkodnék azon, hogy ha mégis megszülethetne és fiú lenne - képes lennél rá, hogy ne az elvesztett fiadat lásd benne? Hogy önmagáért szeresd, ne a bátyja miatt? Én nem hiszem...

2011. márc. 19. 17:43
 7/30 anonim ***** válasza:
32%
Nem gondolod, hogy kissé tapintatlan vagy? A férjed és a lányod egyértelműen nem tudják feldolgozni a fiad elvesztését és te rájuk akarsz zúdítani még egy problémát? 3 év nem olyan sok idő, miért nem hagyod őket békén? Fel nem tudom fogni, hogy miért akarsz még szülni, mikor 1.) 42 évesen már idős vagy ehhez 2.)Se a férjed, se a lányod nem örülne neki 3.)Túl hamar elfelejtetted a fiadat, elvégre minek akarnál másik gyereket. Ott a lányod, ő még nagyon fiatal, nem elég? Inkább az ő és a férjed lelkét ápolnád, minthogy rájuk zúdítsd az akaratodat. Nem fogod fel, hogy nekik ez fáj?
2011. márc. 19. 17:43
 8/30 anonim ***** válasza:
93%

A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 17:39

Első vagyok.

Sajnos bele kell abba is gondolni, ha velük valami történik, akkor a lánya fogja a gyereket felnevelni, neki kell taníttatni, eltartani. Igenis joga van beleszólni, hogy akar-e testvért, aki inkább a gyereke lesz, mint a testvére.

Soha nem lesz köztük normális, testvéri kapcsolat a korkülönbség miatt.

Ellenben itt nem neki van "vétójoga", hanem a férjének, és ő nem akar gyereket.

Ebben az esetben szinte borítékolható, hogy ha mégis "véletlen" teherbe esik, akkor a házasságuknak vége.

42, ahogy írták, 44 körül lenne, ha szerencsések, és gyorsan összejön a baba.

Aztán 47 évesen kereshet állást kisgyerekes anyaként: esélytelen...

Ez a színtiszta valóság.

2011. márc. 19. 17:46
 9/30 anonim ***** válasza:
66%

Nem értem miért kell öregnek titulálni egy 42 éves nőt? Mostanában állandóan ilyen szövegeket kell olvasnom itt.

:( Én is lassan 40 leszek és szeretnék még gyereket. Rengeteg tanulmány van arról, hogy igenis egészséges gyereket tud kihordani 40 felé is egy nő. Sőt! A down kóros babák 70 - 80%-a 35 év alatti nőktől születik, főleg azért, mert az 35 év fölöttieket sokkal komolyabban szűrik, figyelnek rájuk. ..és mi a biztosíték, hogy egy 25 évesen szült nő biztosan fel tudja nevelni a gyerekét? Semmi. Mint ahogy arra sincs, hogy egy 42-43 évesen szülő nő ne élhetne 80 évig is.

2011. márc. 19. 17:47
 10/30 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem is a férjeddel kell megbeszélni.A lányod hamarosan a saját életét fogja élni.Én is terveztem 42 évesen gyereket,a sors egy műtéttel közbeszólt.

Meg kell győznöd,hogy nem a fiad helyett szeretnéd,jó lenne,ha lány lenne.Hanem azért,mert erre vágysz.Fehér Anna szinésznőnk 53 éves és most fogja szülni az elsőt.Biztos,hogy jót tenne Nektek.Megfiatalítana,mert más gondok kerülnének előtérbe.De én a beleegyezése nélkül nem vállalnám,mert teljesen el is ronthatja a házasságotokat.

Kitartást kívánok,és sok beszélgetést.

2011. márc. 19. 17:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!