Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Még most is dühös vagyok,...

Még most is dühös vagyok, hogy lehet ilyen valaki?

Figyelt kérdés

25 éves lány vagyok. Anyuval tegnap elmentünk a t-mobilba, mert több dolgot is el kellett intéznünk. Anyu semmilyen mobillal kapcsolatos, illetve elektronikus dolgot nem szeret, így minden az én nevemen van, én intézem az internetet, a televíziót, a mobilokat, egyedül a vezetékes telefont kezeli. Most elsősorban az ő vezetékes telefonját akarta elintézni, de nélkülem nem akart menni, mert abban is segítettem neki, biztonságban érzi magát, ha én is ott vagyok.

A boltban egy műkörmös cicababa fogadott unott képpel, s már az elején se nagyon tetszett neki, hogy én beszélek. Próbálta bojkottálni a dolgot: bár láthatta, hogy együtt vagyunk, mert szorosan egymás mellett álltunk, egymással is beszélgettünk, azért megcsinálta azt, hogy amikor elkezdtem beszélni, hogy miért is jöttünk, akkor belevágott a szavamba, és anyuhoz szólt, hogy "és a hölgynek mi lesz?" Anyu mondta, hogy együtt vagyunk, és épp a lányom mondja.

Kénytelen volt végighallgatni és letudott 1 mondattal. De jaj nekem, mert 2 kérdéssel többet tettem fel ezután, hogy részletesebb információt szerezzek, már hátradőlt és elfolyt a széken, vágta az unott képeket, és annyit szólt csak, hogy "segíthetek még valamiben?" Azaz részéről befejezett volt a kérdés és menjek a fenébe. Akkor mondtam, hogy igen, bőven van még elintéznivalónk, rátértem anyu problémájára, itt anyu is mondott 1-2 mondatot, de összehangoltan beszéltünk, hol anyu mondott 1 mondatot, hol én, egymás mondandóját kiegészítettük, már összeszokott páros vagyunk. Na és itt jött a lényeg: a csaj olyat kérdezett anyutól, amire tudtam, hogy ő nem tudja a választ, hiszen azért vagyok én itt, és én válaszoltam. Erre a csaj megvetően rám nézett és beszólt ott mindenki előtt jó hangosan, a hangját megemelve (mert előtte viszonylag csendesebben ment a társalgás): "na most te fogsz anyukád helyett beszélni?" Mindezt ereszkedő hangsúllyal, száját biggyesztve, úgy kell elképzelni, mint amikor a napközis tanító néni rászól az alsós kisgyerekre, mert az valami rosszat csinált.

Köpni-nyelni nem tudtam! De azért ment a válasz neki, ugyanolyan hangosan, hogy igen, mi már csak így szoktuk, ha téged nem zavar. Megint csak biggyesztette a száját, hogy "engem ugyan nem zavar".

Anyu is megszólalt, hogy hát ezért hoztam a lányom, nélküle nem is jöttem volna.

Kicsivel később jött az én mobilom, még azt is elintéztem, ahhoz elkérte a személyimet. Utána jött a csoda: hirtelen, szinte varázsütésre hangnemet váltott a csaj, miben segíthet még, kérdezzek csak nyugodtan, szívesen segít még ebben-abban, csak mondjam. Néztem is, hogy mi történt, arra gondoltam először, hogy lehet, hogy neki is durva volt a szitu és így akart "vezekelni", de aztán továbbgondoltam, és rájöttem, hogy a személyim után lett normális, tehát valószínűleg meglátta a koromat. Eddig ugyebár érezhetően sz@ros gyereknek nézett és úgy is kezelt, de aztán szerintem rájött, hogy valószínűleg idősebb vagyok, mint ő.

Viszont egy kérdés még felmerült bennem: a t-mobilnál lehet kártyás telefont venni 18 éven aluliaknak is, viszont cserébe ez a csaj lekezelné azt a fiatalt, aki valóban 18 éven aluli? Mennyi ügyfelet veszíthet így a t-mobil általa, mivel nálunk ez az egy üzletük van, és a franc se fog bemenni ilyen bánásmód mellett. Én is nagyon gondolkozom rajta, bár körbenyalt utána rendesen, viszont nincs kedvem a csaj képét nézni egy ilyen kioktatás után a továbbiakban. Rendesen egy sz@rdarabnak éreztem magam, mert beszélni mertem vele. Amúgy nem először járok így, jártam már ebbe a boltba rendszeresen (tartozékokért, ezért-azért), elég régen uralkodik ott ez a csaj, és éreztem, hogy lekezelően és unottan viselkedik velem, de nem gondoltam, hogy azért, mert sz@ros gyereknek néz.

2011. márc. 19. 11:46
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
100%

Van egy mondat, ami csodákra képes az ilyen esetekben:

- Beszélhetnék a főnökével, kérem?

2011. márc. 19. 11:52
 2/42 anonim ***** válasza:
100%
Én lazán elkértem volna a panaszkönyvet!
2011. márc. 19. 11:53
 3/42 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem engedd el a haragodat. Ezzel csak te leszel kevesebb, mert nem arra koncentralsz, ami fontos. A csaj meg akkor lesz kevesebb, ha ott sorakozik a munkaugyi kozpontban o is a segelyert, mert valaki jol p*ncin rugja majd, hogy kiszall a jol parnazott karfas szekebol.
2011. márc. 19. 11:54
 4/42 anonim ***** válasza:
100%
Azzal a lendülettel írtam volna a panaszkönyvbe olyat hogy csak úgy suhan, vagy legalább az üzletvezetőt kihívattam volna. Nehogymár még ő kezeljen le téged, azért van ott a hülye p*csa hogy kiszolgáljon, egyenlőre még mindíg te vagy a vásárló, "belőled" él a T-mobil!!!
2011. márc. 19. 11:54
 5/42 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, hogy megjelent a főnöke a háttérben, és azért váltott hírtelen hangnemet?
2011. márc. 19. 11:55
 6/42 anonim ***** válasza:
75%

Nem akarok általánosítani, de tapasztalataim szerint a T-mobil úgy sz..r, ahogy van, az ügyintézők jó része pedig, bunkó tajparaszt. Még egyszer mondom, nem akarok általánosítani, biztos vannak közöttük jócskán udvarias, segítőkész, a munkájukat jól végző emberek is.

Csak én inkább olyasmiket tapasztaltam velük kapcsolatban, mint te.

Lekezelően, udvariatlanul, türelmetlenül beszélnek az emberekkel, ráadásul hibát hibára halmoznak, aztán még nekik áll feljebb.

Mindezeket úgy mondom, hogy tudom és meg is értem, hogy biztos sok a dolguk, meg sok idegesítő emberrel is találkoznak. De hogy mindig és mindenkivel bunkók legyenek, az már nem elfogadható.

2011. márc. 19. 11:55
 7/42 anonim ***** válasza:
79%
Nekem hál' istennek elég agresszív fejem van, így velem nem nagyon szoktak kötekedni. Ha mégis, egyszerűen leugatom. Konkrétan a földbe kell döngölni ezeket. Ha megszégyeníted mindenki előtt, visszavesz az arcából. Legközelebb tedd ezt.
2011. márc. 19. 11:57
 8/42 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy előttem írták. De előtte jó hangosan megkérdeztem volna: drága cicám, téged itt a flegmázásért fizetnek?
2011. márc. 19. 12:00
 9/42 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos szokj hozzá. A magyar embereknek szokása a másikat lekezelni, amennyire csak lehet.

Megoldások a helyzetre:

- oké, hölgyem ha szakmailag nem tud hozzászólni (vagy nem kompetens a dologban - ezt szokták szeretni), akkor legyen olyan kedves hívja ide a kollégáját vagy a főnökét...

- Először és utoljára mondom : kérem vegyen vissza a hangneméből, különben kénytelen leszek a főnökével beszélni a viselkedéséről és az ügyfelek kiszolgálásának színvonaláról...

- ...az ilyen eladók undorító viselkedése után szoktam a panaszkönyvet kikérni...

- lenne még kérdése? - Hát igazat megvallva lenne. Azon gondolkozom éppen hogy a körömreszelésben tudna-e segíteni? Ha már a szakmai dolgokhoz fingja sincs?!

- vagy jó hangosan, ha már minden kötél elszakadt nálad: KÉREM BESZÉLHETNÉK A FŐNŐKÉVEL?

...stb...

2011. márc. 19. 12:01
 10/42 anonim ***** válasza:
100%

Hagyd a facba, nem érdemes vele foglalkozni.

Amúgy érdekes a story.. :D

2011. márc. 19. 12:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!