Mikor dönthet úgy egy gyerek, hogy inkább az apjánál lakna tovább?
Azt hiszem 12 vagy 14 év felett kérdezi meg őket a bíróság, váláskor. Itt olvastam valahol, nem tudom személyes forrásból.
Egyébként szerintem ha nagyon is akarnák a gyerekek, az anya nem biztos, hogy engedné, és ha a párod sem lenne oda az ötletért, akkor maradna csak vágy a gyerekek részéről. Azért legyen nekik kis zúg, ha ott alszanak az apjuknál, de állandó helyre nem kell gondolnotok.
Nekem egy idősebb féltestvérem van, az anyjánál lakott. én olyan 4 voltam, oviba jártam, ő 16 volt. Egyszercsak megjelent hogy összevesztek az anyjával és akkor most ő ide szeretne költözni. Kicsi, 2 szobás lakásunk van, ő ment az egyik szobába, mi 3-an a másikba-bár akkor még egyébként is egy szobában aludtunk, a másik volt a nappali. Talán 2 vagy 3 évet voltunk így, elvégezte a sulit és visszament az anyjához lakni, addigra kibékültek meg munkát is a másik városban kapott, ahol korábban lakott.
Szóval van ilyen, hogy megjelenik hogy ő oda szeretne költözni. Kérdés hogy mennyi idősek a gyerekek, ti mikor szeretnétek gyerekeket. Amíg a kicsik kicsik, addig megvannak egy szobában, később már problémásabb lehet hova tenni az idősebbeket.
1. A gyereknek ott kell laknia, ahová a biróság itélete szerint került.
2. Ezen CSAK akkor lehet változtatni, ha újabb gyerekelhelyezési pert indit valamelyik szülö - a gyerek nem teheti.
3. A gyerekelhelyezési per során megkérdezik a 12 évnél idösebb gyereket, hogy ö mit szeretne, de a biróság dönthet ennek ellenére máshogy is.
4. Egy gyerek 18 éves korától ott él, ahol akar.
5. Ha a gyerek az apjához akar is költözni, az apa nem köteles befogadni, akár helyhiány miatt vagy mert egyéb okai vannak.
6. Szóval a gyerek ugyan mondhatja, hogy itt vagy ott akar élni, de ez senkire nézve nem kötelezö, az egyedüli mérvadó a biróság határozata.
Attól nem kell félned, hogy egyszer csak ott vannak a gyerekek - nyugodtan vissza lehet öket küldeni az anyához.
ma 09:53-as: neked komoly gondjaid vannak a szövegértelmezéssel!!!!!
Elöször is, NEM a kérdezö nem akarja a gyerekeket odahozni, hanem az apa.
Másodszor arról szó sincs, hogy ha a gyerekeknek nem lenne más helye, hanem arról, hogy ha a gyerekek megunják az anyukát, akkor csak úgy lázongásból.
Harmadszor, a gyerekek tartózkodási helyét a biróság döntése szabja meg, nem a gyerekek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!