Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 16 éves voltam mikor megerősza...

16 éves voltam mikor megerőszakolt egy 35 éves férfi, most 25 vagyok (épp ma) és mikor felkeltem ez jutott eszembe, pedig van már férjem és egy gyönyörű kislányom de mégis olykor eszembe jut ez a dolog. El lehet ezt felejteni egyáltalán?

Figyelt kérdés
16 éves voltam mikor megerőszakolt egy 35 éves férfi, most 25 vagyok(épp ma) és mikor felkeltem ez jutott eszembe, pedig van már férjem és egy gyönyörű kislányom de mégis olykor eszembe jut ez a dolog.El lehet ezt felejteni egyáltalán?
2011. márc. 18. 12:31
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

13:01 nagyon vicces vagy

Tudod nem mindenki tökéletes...

2011. márc. 18. 13:04
 12/27 anonim ***** válasza:
87%

Figyelj. Kezdd azzal, hogy ne hibáztasd magad. Sokat fog segíteni. 100 %-ban elfelejteni nem lehet,és párszor eszedbe fog jutni, de ha feldolgoztad, talán ritkábban.

Van itt egy blog: [link]

Régen néha én is írtam bele, de aztán lelkileg nem bírtam napi szinten ezzel foglalkozni. A történeteket csak óvatosan olvasd. Van, akinek segít, ha segíthet,biztathat másokat , de van, akit kiborítanak ezek a dolgok, pláne ha érintett. Amit ajánlok belőle,azok a tanácsok, pszichológus írásai. Van is egy online közösség, ahova csatlakozhatsz,illetve írhatsz a szerkesztőknek.

De gondold meg, mennyire akarod felkaparni! Mennyire zavaróak ezek a bevillanások? MIndennapi életedben akadályoz? Mérlegelni kell a dolgokat,mert a témával való foglalkozás, a saját eseted boncolása akkor ajánlott, ha súlyosan akadályoz a traumatikus emlék. Nekem igazából jobban bevált az emlékek elnyomása, habár fene tudja... Ha pesti vagy pécsi vagy, pszichológust is tudnak mondani.

Néhány fontos info:

Nemi erőszak azt jelenti, hogy az áldozat nem egyezett bele a történtekbe, vagy nem volt beleegyezésre képes állapotban (ájult pl.)

Sajnos párkapcsolaton belül,vagy utána is előfordul nemi erőszak, tévhit, hogy csak a bokorból kiugró idegen követheti el.

Akárki volt az elkövető, arra, hogy NE, kötelessége lett volna leállni.

Az erőszakra nincs mentség - a férfiak saját magukat járatják le, ha ösztönlénynek állítják be magukat, akik egy miniszoknya láttán nem tudnak leállni.

Ha bizonytalankodtál, hogy vele akarsz-e járni, és úgy történt, akkor sem vagy hibás. A nem az mindig nem.

2011. márc. 18. 13:05
 13/27 anonim ***** válasza:
80%

13:01

Na, te is a lényeget fogtad meg. Egészségedre! :/

Mondjuk a lelkiállapotát sem kellene figyelmen kívül hagyni a kérdezőnek...

2011. márc. 18. 13:06
 14/27 anonim ***** válasza:
6%
Általában ez történik akkor, amikor valaki 16 évesen kihívó ruhákban összeszűri a levet egy 35 évessel, húzza az agyát, utána pedig megy a csodálkozás, hogy én semmit se csináltam...
2011. márc. 18. 13:08
 15/27 anonim ***** válasza:
80%

"A NANE Egyesület a KERET Koalíció tagjaként a szexuális erőszak áldozatai és az áldozatok támogatói számára segélyvonalat hozott létre.

A vonalat bárki hívhatja, aki szexuális erőszak áldozata lett, attól függetlenül, hogy

– nő, férfi, vagy gyerek

– heteroszexuális, leszbikus, meleg, biszexuális vagy transznemű

– a partnere, ismerőse, rokona, munkatársa, főnöke, vagy esetleg egy idegen követte el ellene az erőszakot

– otthon, valamilyen intézményben, a munkahelyén vagy közterületen érte az erőszak

– nemrégiben, vagy akár évtizedekkel ezelőtt történt eseményről van szó.

Várjuk továbbá a hívását

– az áldozatot segítő személyeknek (hozzátartozók, partnerek, szülők);

– illetve professzionális támogatóknak (pszichológus, szociális munkás, stb.) is.

A segélyvonal a 06-40-630-006-os kék számon hívható (helyi tarifával),

– hétfőnként 10–14, illetve

– csütörtökönként 14–18 óráig.

A KERET Koalíció („Koalíció a szexuális Erőszak Ellen a Túlélőkért”) 2010-ben alakult meg magyarországi civil jogvédő szervezetekből: Amnesty International Magyarország, MONA Alapítvány, NANE Egyesület, Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség, PATENT Egyesület. A Koalíció tevékenységeit 2010–2012-ben az Open Society Institute – Nyílt Társadalom Intézet támogatja, az „Improving Support, Protection and Redress for Survivors of Rape and Other Forms of Sexual Violence in Hungary” című projekt keretében.

A vonalon dolgozó segítők tisztában vannak a nők elleni erőszak társadalmi hátterével, nem hibáztatják az áldozatokat, és hisznek a hívóknak. Tudjuk, hogy a szexuális erőszak nem csak akkor erőszak, ha az elkövető ismeretlen, ha a támadás közterületen történik, vagy ha volt behatolás. Tudjuk, hogy az elkövető lehet gazdag és befolyásos is, és hogy nem csak kényszer vagy halálos fenyegetés esetén beszélhetünk erőszakról, hanem már akkor is, ha az áldozat nem egyezett bele a történésekbe. Úgy gondoljuk, hogy az alkoholos befolyásoltság vagy a drogok nem jelentenek beleegyezést, mint ahogy az sem, ha az áldozat elfogadott egy italt, vagy felment az elkövető lakásásra.

Az erőszak csakis az elkövető felelőssége, sosem az áldozaté!

Hívjon minket bizalommal, ha erőszak érte Önt, barátját, hozzátartozóját vagy ügyfelét!"

2011. márc. 18. 13:08
 16/27 anonim ***** válasza:
89%

Első 13.08:

ezt hívják áldozathibáztatásnak.

HOnnan feltételezed, hogy a Kérdező mit viselt, és hogy ő kezdeményezte az ismeretséget?

De még ha így is volt, a miniszoknyás nő ellen elkövetett erőszak is erőszak.

Hivatkoztál az életkorra: az nem zavar, hogy egy felnőtt férfi bántalmazott egy fiatalkorú lányt? Nem várható el egy felnőtt férfitól, hogy uralkodjon magán? Őt nem akarod hibáztatni?

MÉg valami: a zsákba öltözködés sem védi meg a nőket az erőszaktevőktől, azoknak mindegy. Nagyon sok konszolidált nőt is megerőszakolnak.

2011. márc. 18. 13:13
 17/27 A kérdező kommentje:

13:08

Soha nem voltam az a személy aki rövid szoknyában lógatta magát a férfiat előtt, hidd el...

és 16 éves voltam nem akartam tőle semmit(és ezt el is mondtam neki) csak jól éreztem magam vele, és szinte fel sem fogtam az egészet.

2011. márc. 18. 13:13
 18/27 anonim ***** válasza:
77%

ma 13:08

hogy te mekkora egy b@rom vagy, de ha a te lányoddal-anyukáddal történt volna ilyen akkor persze eszedbe sem jutna ilyet mondani

2011. márc. 18. 13:15
 19/27 anonim ***** válasza:
61%

OFF

Bocsi, de mi rosszat írtam? Vagy azt gondolod vicceltem? Kérdeztél valamit, én meg válaszoltam. Nem értem..

13:01

2011. márc. 18. 13:17
 20/27 anonim ***** válasza:
82%
Volt egy másik 13.01-es, szerintem arra gondolt, nem a 19/L-ra.
2011. márc. 18. 13:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!