Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyik fél szeretne esküvőt és...

Egyik fél szeretne esküvőt és fontodnak tartja, a másik nem, mert ő megelégszik az élettársi kapcsolattal is. Mi ilyenkor a jó megoldás?

Figyelt kérdés
Járt már valaki hasonló cipőben?
2011. márc. 15. 23:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
91%

"...Én sértve érezném magam, ha a párom írásban kérné, hogy szeretem...."

Ha erről szól neked az esküvő az régen rossz.

Az esküvő és házasság nem csak egy papír és az által felvett kötelezettségek halmaza.

2011. márc. 16. 02:23
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

A házasság azt is jelenti,hogy a felek együtt akarnak élni a továbbiakban. Lehet,hogy elválnak,de a szándékuk a házasságkötéskor nem ez.

Az együttélés pedig csak azt,hogy együtt maradunk,amíg meg nem unjuk a másikat! Nem életre szóló kapcsolatot akarnak. Kilépni is sokkal könnyebb belőle,mint a házasságból.

2011. márc. 16. 07:47
 13/14 anonim ***** válasza:

Gondolom női nemű aki akarja az esküvőt és férfi aki nem...

Nem kell erőltetni! (Bocs ha tévedek!)

2011. márc. 16. 08:40
 14/14 Disi válasza:
81%
Mi a párommal 7,5 év után házasodtunk össze. Mindig csak beszéltünk róla, de én szerettem volna normális esküvőt, ő beérte volna 2 tanúval, és ő is a "jó nekünk így is, hisz szeretjük egymást", és "csak egy papír" véleményen volt ő is. Végül kiderült, hogy a szerepléstől fél, ezért megbeszéltük, hogy tartsuk meg úgy, hogy külön lesz a családnak ebéd, és este a barátainkkal egy bulit. Ez abból a szempontból is jó megoldás volt, mert az esküvő napján 20 hetes kismama voltam, és nem is bírtam volna végigcsinálni egy hagyományos nagy lagzit. Fantasztikusan sikerült minden, de a legnagyobb öröm az volt, amikor kimondta az anyakönyvvezető, hogy törvényes házasok vagyunk, és láttam a párom arcát ragyogni. Utólag bevallotta, hogy nem nagyon akarta ezt az egészet, de nagyon örül neki, hogy megcsináltuk. Próbáld kideríteni, mi zavarja az egészből, és próbáljatok kompromisszumot találni. Bulizni biztosan a te párod is szeret a barátaival, ráadásul biztosan rád is őrült büszke lenne, hiszen akkor te lennél a legszebb, és őt választottad. Ettől függetlenül van olyan barátnőm, akinek a párja szintén házasságellenes, mert azt csak a társadalmi elvárások miatt csinálják az emberek (!?), és eközben a barátnőm mélyen hallgatott. 2 gyerekük van, régóta együtt vannak, szeretik egymást, de nem hiszem hogy ez jó, hogy az egyik félnek le kell mondani az álmáról, mert a másik egy vállrándítással elintézi, mert neki nem fontos. Bocsánat ha túl hosszú lére engedtem, de szerintem ne add fel, ha igazán szeret, akkor az is számít neki, ami neked fontos.
2011. márc. 16. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!