Félek teherbe esni 32 évesen. Adjatok tanácsot kérlek. Van férjem jol megvagyunk pénzünk nem elég de ha most nem lesz sose nem? és félek nagyon a szüléstöl is meg a 9 hónaptol meg a hizastol és föként a felneveléstöl mert férjem meg nyugdijas már
Lényegében semmit nem találtak okként.
Lehet, hogy nekem (is) lelki eredetű volt.
De a pajzsmirigyem sem 100-as nekem sem. Voltak peteérési gondjaim is. Az is lehet ok. De igazából nem lett kivizsgálva, mert megmaradt a köv. terhesség.
Én is félek, 33-at töltöttem most márciusban, nagyon ketyeg az órám. És azon túl, hogy meg vannak ezek a félelmeim, bennem még vágy sincs a gyerekre. Cseppet sem indít meg, ha csöppségeket látok, inkább a hajam szála is égnek áll, úgy idegesítenek a gyerekek. Viszont a párom mindenáron akar gyereket. Nem leszek valami jó anya szerintem. Még nem próbálkoztam teherbeesni, mindig lebetegszem, néha már arra gondolok, tudat alatt csinálom, csakhogy ne kelljen a teherbeeséssel foglalkoznom, tolom magam előtt a tennivalókat, tudom hogy szednem kéne előre terhesvitamint, el kéne mennem a fogászhoz, stb...de már ennyi macerától is elmegy a kedvem az egésztől, semmi kedvem hozzá.
Te legalább vágysz rá. Nálam biztos jobb anya leszel. Ha nem szeretném annyira a párom, én nem vállalnék gyereket. Nagyon nehezen találtam rá és sajnos nem találom vonzónak a hozzám hasonló gondolkozású palikat: erre a világra nem jó gyereket szülni...
Kész, kelepcében érzem magam, amiből menekülnék is, meg nem is. És 33 évesen tudom, hogy ez már nem fog más irányba változni bennem, mivel kb. 10 év óta nem vágyom már gyerekre. 20 éves korom körül nagyon-nagyon vágytam rá, aztán átfordult teljes ellentétébe, olyan szinten irritál a téma, hogy legszívesebben minden ősanyának elmondanám, hogy szerintem egy kiskutya százszor édesebb, mint egy kopasz kisbaba. Ez van:(
Én is 32 vagyok, ez nem sok manapság ( bár legbelül én is kicsit tartok már az évektől). Viszont és de épp a napokban mondta egy hölgyismerősöm, hogy az ő barátnője 45 és 49 évesen szült.:) Szóval évek tekintetében talán még van "remény".
A topikindítónál szerintem egészen más indokok szerepelnek az "ellenérv" oldalán.
Kedves 17:15-ös hozzászoló,
Úgy gondolom, kissé egyoldalúan szemléled a helyzetet, amelyről kritikát alkotsz.
Akiről írtam, hogy 40 éves kora után születtek a gyerekei, nem hobbiból, vagy divatból tett így. Ill. alakult így az élete. Pusztán későn találta meg a partnerét az életben -testi fogyatékossága miatt, vagy más dolgok is talán, én ezt tudom-.
Szóval meglehetősen elrugaszkodott tévhit, hogy aki későn vállal, szül gyereket, az karrierista, törtető, érzéketlen, divathóbortokat követő némber, stb.
Mondok egy másik példát: az egyetemen volt egy tanárnőm: félvak, balesete volt. Ő is, ha jól emlékszek 39 volt, mikor gyereket szült, mert későn talált "számára vmirevaló férfit".
Ha már az én hozzászóllásomra reagáltál.. írtam, hogy szintén 32 éves vagyok, és őszintén elmondhatom, hogy nem viccből, vagy nagyzási mániából nincs partnerem, vagy már gyerekem.További szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!