Húgom nagyon komolytalan, mikor nő már fel?
Óh, tök jó fej húgod lehet, ha szóló fickó lennék, esküszöm, hogy keresném a társaságát. Örülj neki, hogy egyáltalán nem a drogok, cigi, pia, lógás, qrválkodás stb stb érdekli, hanem az élet élvezete. Nagyon korrekt és jó mottója van. Mondjuk tény, hogy kicsit óvatosabb lehetne az idegenekkel, de ezen felül nekem kifejezetten szimpatikus az életszemlélete.
Nektek mi bajotok van vele? (Nem akarom azt mondani, hogy irigység, amiért ő meri vállalni a sajátos életfelfogását.) Egy biztos: ő soha nem lesz az az örökké kesergő, besavanyodó tipikus mai magyar fiatal. Ez miért baj?
Nyilván nem árt némi felelősség, de úgy érzem, ti vagytok egy kicsit túl "földhözragadtak". Egy 25 éves még fiatal, még most kell valóra váltania az álmait, most kell megpróbálnia rátalálni a saját útjára, a boldogságára - nem 40 évesen, amikor már valószínűleg szülő, és köti a gyerek.
Nem vagyunk ugyanolyanok, és ami nektek örömet jelent, neki talán nem. Én azt mondom, jobb ha így éli az életét, ha a saját elvei szerint mindent kipróbál, ami nem árt neki vagy másoknak, mintha egy olyan elvárt életmódot követ, ami csak boldogtalanná teszi. Szerintem ebben nincs semmi furcsa.
Ez tök jó. Szerintem nincs vele semmi baj.
ÉLi az életét. És szerintem rájött arra, hogy mi is valójában az Élet.Neki ez. :) nem kell emiatt aggódnotok, ha neki így a jó.
Viszont amikor eltűnik pár napra, akkor igazán felhívhatna legalább 1 telefonhívásra :)
Szerintem nagyon szabadgondolkodású.
Nézd, én értem, hogy féltitek őt, mert a világ nem épp az idealistáknak kedvez. De meg kell értenetek, hogy az életét mindenki maga éli, és hiába a jó vagy a könyörgés, ha valaki megtalálta a boldogságát, semmivel el nem veszitek tőle.
Persze ez kockázatos dolog. De neki, a saját bőrén kell megtanulnia, hogy mit veszíthet, és saját magának megtapasztalni a határokat, hogy kialakítsa a harmonikus életet.
Van egy olyan érzésem, hogy ha kirúgják, és új állást kell találnia, az neki kaland és nem tortúra. És neki van igaza. Nem lesz gyomorfekélyes, nem él majd nyugtatókon, nem szokik rá az alkoholra és nem jár pszichológushoz depresszióval. ÉL!!! Nem vegetál, hanem ÉL!! Jól csinálja! :)
Egy nap talán ráun, de az is lehet hogy 80 éves korában is úgy fog szaladgálni mint pók a falon, és az lesz a legnagyobb problémája, hogy melyik országúton stoppoljon, mert az kaland! :D
Szerintem a hugoddal semmi baj, csak nem állt be a sorba. Igaza van! Irigyelem, hogy megmeri csinálni, amiről sokan csak álmodoznak.
Nem kell úgy kezelni, mint egy gyereket, mert nem gyerek. Csak mert nem tesz eleget a sablonos társadalmi (unalmas) elvárásoknak, csak mert nem azt teszi, amit az "élet rendje" még nem bolond és gyerekes. Egyszerüen csak éli a életét. Ha ő nem aggódik a munkája miatt, akkor te minek aggódtok? Mint mondtad nem nektek kell eltartanotok, nem tőletek kér pénzt ehhez az életstílushoz. Hagyjátok élni és ne "csesztessétek".
Amúgy a megszokott felnőtt dolgok tényleg uncsik, ha belegondolsz és ráadásul sablonosak is. A legtöbb embernek meg se fantáziája, se bátorsága, hogy éljen. Csupán csak elfogadja, hogy ennek és annak így és úgy kell lennie és szépen él egy sablonos életet.
33N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!