A nők valóban nehezebben fogadják el a partnerük előző kapcsolatából származó gyerekeket?
"Nézz meg egy olyan családot, ahol egy özvegy férfivel él a gyereke, és úgy vesz el egy nőt, vagy az anya otthagyta őket, és a gyerek az apával maradt: a legtöbbször semmi gond nincs a gyerek és a nő között, mivel felkészült arra, hogy nem csak egy férfit, hanem egy kész családot kap."
Nem eppen.
Az ozvegy ferfi, gyerek visszasirja az elhunyt feleseget/anyat.
Ha anya ott hagyja a csaladot/gyereket, a bosszuskodas/elkeseredes sosem szunik meg, foleg nem a gyerek reszerol, aki nehezen tudja feldolgozni/elfogadni hogy mierrt hagyta ot el a anyja.
Hát elég szűk látókörre vall, ha egy nő nem tudja elfogadni a pasas gyerekét, miközben meg az elvált anyukák elvárják az újdonsült férfipartnertől, hogy pótapáskodjanak is adott esetben.
Ez így abszolút igazságtalan és önző lenne.
Ha két ember őszintén szereti egymást, akkor 100% elfogadja a másikat, akkor is, ha egy regiment gyereke van az előző házasságából, nemtől függetlenül.
Nekem pl a húgom mondta, hogy sosem kezdene olyan férfivel, akinek van gyereke. Nem számít, hogy együtt él e a gyerekkel, vagy csak vasárnapi apuka, nem kell...
Indoklás: csak...
Hát én pedig sok férfitól hallottam ezt...
Egyébként én nő vagyok, és lehet, hogy nem leszek népszerű, de én sem szeretnék olyna partnert, akinek van mástól gyermeke.Anya vagyok, és tudom, hogy igenis más az, ha egy gyermeket én szültem, hordtam ki. Míg a férfi a gyermeket mindig készen kapja. Nála pusztán tudati szinten működik, hogy ez az én gyermekem, ez meg nem az én gyermekem. Míg egy nőnél azért valljuk be, teljesen más a helyzet. Anyának lenni szerintem erősebb kötelék. De persze biztosan vannak kivételek.
Egyébként meglehet, hogy talán azért is gondolkodom így, mert ha egy férfinak gyermeke van valakitől, attól sosem szakad el igazán, azaz mindig jelen van az életében a gyermekük miatt. Hát azt hiszem, én leginkább ezt nem szeretném. Szeretem a lezárt dolgokat.
ui: én sem várom senkitől, hogy az én gyermekemet sajátjaként szeresse, nevelje, nem is szeretnék nevelőapát neki.
A kérdésedben van valami igazság. Sokan írtak itt igaz dolgokat. A legtöbb ex-feleség valamiért "meg van sértődve", alig van olyan eset, ahol "normális".
Ebből fakadóan sokszor a gyereket használják fel, hergelik az apa és/vagy az új b.nő ellen. Szerintem egyrészt ezért sem fogadják el könnyen az "új" partnerek az ex-feleség és a párjuk közös gyerekét. Elfogadnák, de nem hagyják és megnehezítik a helyzetet.
Esetleg irigységből, féltékenységből, stb..
Igazuk van azoknak, akiknek nem kell "gyerekes apa", hanem egy férfi "előélet" (család, volt feleség) nélkül. Én is ezt vallottam, csak sajna máshogy alakult:(. Ez most mind1..
De egy 30-35 évestől lehetetlen elvárni, hogy ne legyen múltja. Evidens, hogy van/volt családja nagy százaléknál.
A férfiak pedig férfiak, őket valóban kevésbé zavarja szerintem is, ha az új b.nőjüknek gyereke van, mint egy nőt, akinek új párja már apa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!