Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az baj, ha egy lány összeköltö...

Az baj, ha egy lány összeköltözik a fiúval, de a lány nem "szolgálja ki" a fiút?

Figyelt kérdés
Még nincs párom, csak egy másik itteni kérdésről jutott eszembe. A mi családunkban az a szokás, hogy mindenki magáról "gondoskodik", azaz ilyen apróbb dolgokra gondolok: mindenki magának csinál szendvicset, magának hozza be az innivalót, maga után elmosogat, maga tartja rendben a szobáját stb. Szerintem ez nagyon jó így, majdnan a gyerekeimet is erre szeretnév nevelni, amilyen korán csak lehet. Nem azért, mert olyan lusta vagyok, hanem mert elvből így látom jónak. Gond ez a férfiaknak?
2011. márc. 13. 15:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
16:17 vagyok, annyit ég hozzátennék, h ezeket már járáskor is tesztelheted tettekben és meg is kérdezheted tőle!
2011. márc. 13. 16:19
 12/18 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :)
2011. márc. 13. 16:39
 13/18 anonim ***** válasza:

Ez így teljesen rendben van. Viszont szerintem a házimunka olyan arányban legyen felosztva a pár között, mennyire fárad el a munkájában. Szóval ha a férfi melós 12 órában, a nő meg egy irodában csücsül 8 órát, akkor nyilván a férfitől ne várja el a nő, hogy ugyanolyan arányban besegítsen. Mondjuk annyit megtesz, hogy a holmijait nem dobálja szét, míg ágyba roskad, de nyilván nem ő mos, főz, stb...

Nálunk anyu és én 12 órában dolgozunk, most, hogy anyu hazaér, vacsora várja. Mikor szabadnapos, akkor ő főz és várja meleg étellel apámat, és természetes, hogy mindent megcsinál. Ahogy apám is azokon a napokon, mikor anyám dolgozik.

2011. márc. 13. 19:19
 14/18 anonim ***** válasza:

Szerintem ez relatív, hogy ki mennyire fárad el a munkában. A fizikai munka fizikailag fárasztja le az embert, a szellemi pedig szellemileg. Mikor én 2 óra utazás után hazatérek a lélekölő irodista munkámból, nagyjából olyan vagyok már, mint egy zombi. Lehet, hogy képes lennék hegyeket megmozgatni, nem nem emlékszem, hogyan kell és hova is raktam a hegyeket..:)

Szóval aki épp ambíciót érez, az fogja meg a lábas és főz vacsorát..

2011. márc. 13. 19:31
 15/18 anonim ***** válasza:

ez ugy nem működik,hogy mindenki a saját tányérját mossa el,a saját szendvicsét csinálja meg:)

DE!

én se vagyok egy szolgalelkű,imádom a párom,de munkamegosztás van...amig én mosogatok,ő porszivóz,én fürdőt takaritok,ő szobát tesz rendbe,főzni együtt szoktunk...

reggel megcsinálom a kávéját,ágyba is viszem sokszor,cserébe ő reggelit készit utána pl

de ezt elég nagy harc volt igy kialakitani,anyukája elkényeztette,amig nem ismert meg,egy teát se csinált,tányért se mosott el...

de nevelhető...

majd rájössz

2011. márc. 13. 21:31
 16/18 anonim ***** válasza:
Nálunk is így van, nem tudnék senkit kiszolgálni. Nem tudom, mit szól majd ehhez a leendő párom, ha lesz, de remélem egyetértünk majd, hogy ez jól van így :)
2011. márc. 13. 22:26
 17/18 anonim ***** válasza:
mi együtt élünk,nálunk ez úgy müködik,hogy kölcsönösen kiszolgáljuk egymást,ha nekem kell valami szívesen megcsinálja a párom nekem és én is neki.De a házimunka a nőé kell hogy legyen,szerintem.22/L
2011. márc. 14. 12:48
 18/18 anonim ***** válasza:

Nem baj az egy kicsit rászoktatni szerintem a házimunkára a férfit. Legalább mosogatni, elpakolni tudjon. Főleg ha gyermeket is akar a pár később, akkor elkel a segítség bizony, és nem akkor kellene elkezdeni rászoktatni a segítésre, mert abból jó nem sül ki, legfeljebb két napig. Nem elég a változás , hogy jött a baba, már mosogatni is kell ? Van akinek ez mondjuk természetes, de van aki, mégjobban elhanyagolva, kihasználva érzi ilyenkor magát.

Bocs off

2011. márc. 14. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!