Az baj, ha egy lány összeköltözik a fiúval, de a lány nem "szolgálja ki" a fiút?
Ez így teljesen rendben van. Viszont szerintem a házimunka olyan arányban legyen felosztva a pár között, mennyire fárad el a munkájában. Szóval ha a férfi melós 12 órában, a nő meg egy irodában csücsül 8 órát, akkor nyilván a férfitől ne várja el a nő, hogy ugyanolyan arányban besegítsen. Mondjuk annyit megtesz, hogy a holmijait nem dobálja szét, míg ágyba roskad, de nyilván nem ő mos, főz, stb...
Nálunk anyu és én 12 órában dolgozunk, most, hogy anyu hazaér, vacsora várja. Mikor szabadnapos, akkor ő főz és várja meleg étellel apámat, és természetes, hogy mindent megcsinál. Ahogy apám is azokon a napokon, mikor anyám dolgozik.
Szerintem ez relatív, hogy ki mennyire fárad el a munkában. A fizikai munka fizikailag fárasztja le az embert, a szellemi pedig szellemileg. Mikor én 2 óra utazás után hazatérek a lélekölő irodista munkámból, nagyjából olyan vagyok már, mint egy zombi. Lehet, hogy képes lennék hegyeket megmozgatni, nem nem emlékszem, hogyan kell és hova is raktam a hegyeket..:)
Szóval aki épp ambíciót érez, az fogja meg a lábas és főz vacsorát..
ez ugy nem működik,hogy mindenki a saját tányérját mossa el,a saját szendvicsét csinálja meg:)
DE!
én se vagyok egy szolgalelkű,imádom a párom,de munkamegosztás van...amig én mosogatok,ő porszivóz,én fürdőt takaritok,ő szobát tesz rendbe,főzni együtt szoktunk...
reggel megcsinálom a kávéját,ágyba is viszem sokszor,cserébe ő reggelit készit utána pl
de ezt elég nagy harc volt igy kialakitani,anyukája elkényeztette,amig nem ismert meg,egy teát se csinált,tányért se mosott el...
de nevelhető...
majd rájössz
Nem baj az egy kicsit rászoktatni szerintem a házimunkára a férfit. Legalább mosogatni, elpakolni tudjon. Főleg ha gyermeket is akar a pár később, akkor elkel a segítség bizony, és nem akkor kellene elkezdeni rászoktatni a segítésre, mert abból jó nem sül ki, legfeljebb két napig. Nem elég a változás , hogy jött a baba, már mosogatni is kell ? Van akinek ez mondjuk természetes, de van aki, mégjobban elhanyagolva, kihasználva érzi ilyenkor magát.
Bocs off
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!