Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az baj, ha egy lány összeköltö...

Az baj, ha egy lány összeköltözik a fiúval, de a lány nem "szolgálja ki" a fiút?

Figyelt kérdés
Még nincs párom, csak egy másik itteni kérdésről jutott eszembe. A mi családunkban az a szokás, hogy mindenki magáról "gondoskodik", azaz ilyen apróbb dolgokra gondolok: mindenki magának csinál szendvicset, magának hozza be az innivalót, maga után elmosogat, maga tartja rendben a szobáját stb. Szerintem ez nagyon jó így, majdnan a gyerekeimet is erre szeretnév nevelni, amilyen korán csak lehet. Nem azért, mert olyan lusta vagyok, hanem mert elvből így látom jónak. Gond ez a férfiaknak?
2011. márc. 13. 15:47
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
97%
Dehogy gond! Nem azért vannak a nők, hogy kiszolgálják a férfiakat!
2011. márc. 13. 15:54
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha normális az a férfi akkor szerintem ez egy teljesen jó megoldás. Én sem szeretnék soha senki "rabszolgája" lenne attól függetlenül, hogy gondoskodó típus vagyok.
2011. márc. 13. 15:55
 3/18 anonim ***** válasza:
80%
Én is így lettem nevelve,és mikor összeköltöztem a barátommal,egyszerűen annyira szerettem és szeretem most is,hogy csak azért csinálok neki olykor-olykor szendvicset, hogy örömet okozzak. :) De az értelmes srácok megértik ezt a dolgot,az az ideális,ha ő is elmosogat maga után,megcsinálja magának a kaját. Nyilván ha főzök,akkor neki is, nyilván teszek a tányérjára,ilyesmik,tehát nálunk működik ez a "jó feleség"-dolog... :) de szerencsére ő megértette,hogy mindenkinek megvan a maga dolga,pedig igazi anyuci kisfia-típus. Pasifüggő mindenképpen.Szerintem ez nem a világ vége,de amikor összeköltözöl valakivel, akkor biztos,hogy valamennyire változik egy kicsit ez benned,tehát kialakul benned,hogy örömet akarsz okozni,vagy kicsit gondoskodni róla. :)
2011. márc. 13. 15:55
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem lenne párkapcsolat! Mindent közösen kell csinálni!

Aki készíti a szendvicseket,az készít mindkettőjüknek. Aki mosogat,az nem csak a sajátját mosogatja el. Stb.

Nem kell a másikat állandóan kiszolgálni,de az sem jó,ha min denki csak saját magával törődik.

Egészséges kompromisszum kell.

2011. márc. 13. 15:57
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Amelyik férfinak gond, az nézzen más nő után..

Volt olyan pasim, aki elvárta hogy keljek fel az ágyból és vigyek neki egy pohár vizet, és hasonló dolgokat. Neki nem ugyanannyi lenne kimenni érte? A gyerekemről gondoskodom, persze, de egy pasi ne legyen már ennyire tehetetlen!

Mondanom sem kell, nem tartott sokáig.

2011. márc. 13. 15:58
 6/18 A kérdező kommentje:
Biztos vagyok benne, hogy rám is rámjönne ilyen "gondoskodási láz", de nem hiszem, hogy sokáig tartana, maximum 1 évig...
2011. márc. 13. 15:58
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Ez a normális.Mindenkinek meg van a saját élete,miért kéne kiszolgálni bárkit is?A nők is ugyanúgy dolgoznak a munkahelyükön,meg még otthon is csak ők roboltoljanak.Nálunk is így van ahogy nálatok,mindenben segítünk egymásnak és megosztjuk a munkát.Ezért volt számomra kiakasztó,hogy a barátom családjánál viszont az anyukája a házi cseléd,a napi 8óra meló után is otthon egyedül robotol és szolgálja ki a 3férfit,akik este már csak fekszenek a tv előtt és nemhogy segítenének felmosni neki,hanem miután felmosott,még sáros lábbal végig mennek rajta.Teljesen semmibe van véve annál a háznál a nő...
2011. márc. 13. 15:59
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha majd lesz párod, vagy még mielőtt igazán párnak hívnád, de már járkáltok, akkor derítsd ezeket ki nála, és dönts,hogy mi a helyzet.

Sok fiú lusta, és szeretik, ha ellátják őket. Van olyan is aki maga szereti csinálni. A nők általában önálllóbbak ilyen téren, mint a féfriak.Nem tudhatod jövendőbelidnél mik voltak a szokások.

Szóval van amelyiknek gond, van amelyiknek nem.

2011. márc. 13. 16:00
 9/18 anonim ***** válasza:
91%

A gondoskodási láz jó dolog szerintem, szívesen főzök/mosok/takarítok a páromra, de az nem ugyanaz, mint mikor ül a TV előtt és "Szívem hozz egy sört! Meg egy pohár vizet! Felpolcolnád a lábam? Behoznád a cigim? Ma jönnek át a haverok, csinálnál szendvicseket? Jajj menj már a képernyő elől, nem láttam a gólt! Ameddig mi este focit nézünk, te talán felvarrhatnád a gombokat a kabátomra, amit már tegnap is mondtam.."

Szóval szerintem a jó kapcsolat alapja az adok-kapok. A húgom és párja évek óta eszményi kapcsolatban él, mindkettő azt lesi, hol tehet a másik kedvére.. szerintem ez lenne a normális:)

2011. márc. 13. 16:02
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Én nem lennék együtt lusta kényelmes, kihasználós pasival. Ezt elég gyorsan ki lehet küszöbölni. Már az elején ne szolgálgasd ki mert később ránő a fejedre és nem fog semmit csinálni. Az más ha néha-néha csinálsz neki ezt-azt, de ne legyél "szolga" aki ugrik egy csettintésre. Ha nem képes elmosogatni maga után, vagy kihúzza magát a munka alól, szakíts vele.
2011. márc. 13. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!