Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most vagy anyám bolondult...

Most vagy anyám bolondult meg, vagy én nem vagyok elég türelmes?

Figyelt kérdés
Nem tudom hogy ti mit szólnátok egy olyan anyához, akinek semmi nem jó. Folyton azzal van a baja, hogy nem segítek neki a főzésben. Azért nem segítek neki, mert elvette a kedvemet tőle. Ugyanis ha főzök mindig pofázik valamiért. Soha nem jó neki semmi. Még a palacsinta sütésbe is beleszól. Hogy "nyers a tészta, meg olyan kis semmilyen". Érdekes módon az 50db-ot amit csináltam 10 perc alatt elfogyott akkor nem hinném hogy sz*r volt. És ez mindennel igy van! Ha pizzát csinálok, ha túrós tésztát, ha maffint, ha levest.. És akkor csodálkozik hogy semmi kedvem nincs vele együtt főzni. Pedig már mondtam neki, hogy azért nem főzünk együtt, mert engem halálra idegesít a beszólásival. Ha kinyitom az ablakot mert melegem van akkor ő becsukja, ha előveszek valamit ami még fog kelleni akkor ő visszateszi a helyére pedig mondom neki hogy még kell de ő akkor is elteszi, én meg 5 perc múlva újra előveszem mert tényleg kell. (pl: olaj a palacsinta sütéshez) Képes mosogatni akkor mikor én rakott krumplit csinálok és telepakolja az egész padlót hogy essek fel benne, meg amúgy sem férünk el abban a kis konyhában. Mondtam már neki hogy mi a bajom, de szerinte én hisztis vagyok. Komolyan mondom hogy alig várom már hogy saját konyhám legyen és nyugodtan tudjak főzni, sütni és nem áll felettem senki hogy beleszóljon. Szerintetek mi a jó megoldás ilyen esetben?? Hogyan "férjünk el egymást mellett" ???
2011. márc. 13. 12:17
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Úgy látom hogy sok helyen nem működik az együtt főzés :D

És mi a helyzet az anyóssal?? :D

2011. márc. 13. 12:34
 12/13 anonim ***** válasza:
Csak azt tudom mondani, hogy verd ki a hisztit. De nagyon.
2011. márc. 13. 12:34
 13/13 anonim ***** válasza:

Anyóssal együtt főzés? Nos, mint ahogy Jókai írja A debreceni lunátikus c. történetben:

"Mert az ilyen emberséges konyhának két félajtaja volt: a felső fele arra való volt, hogy azon világosság jőjjön be és friss levegő télen-nyáron; az alsó fele pedig mindig csukva volt, s arra a célra szolgált, hogy a házi komondornak alkalmat szolgáltasson magát a gimnasztikában gyakorolni.

Hely tehát bizonnyal volt itt két asszony számára is elég. A konyha nem lett volna két asszony számára kevés; hanem a két asszony volt annak a konyhának sok!

Az pedig rendesen így szokott bekövetkezni, hogy mikor azok, akik a házat építették, megérték azt az időt, hogy egy fiuk megházasodott, vagy egy leányuk férjhezment, hát bizony azért nem építettek ám az új pár számára mindjárt új házat, hisz úgyis rájuk marad majd a régi; azok se vették a nyakokba a várost szállást keresni, – nem is tudom, hol kaptak volna? tisztességes városban minden embernek arravaló a háza, hogy maga akar benne lakni s nem azért, hogy a más baját is nézze; – hanem ottmaradt szépen az új pár is az ősi háznál: elfértek azok is szépen. Ott volt a számukra a másik szoba; az éppen olyan nagy volt, mint az első; igaz, hogy az udvarra nyílt; de „szebb volt oda kinézni, mint az utcára, s különösen írással, tudománnyal foglalkozó emberre nézve nyugodalmasabb.

A konyhát pedig bírta aztán a két asszony közösen.

Hogy milyen kifogyhatatlan török-montenegrói határvillongás származott az ilyen atyafiságos együttfőzésből, azt majd mindjárt meglátjuk nagytiszteletű Tóbiássyné nagyasszony, és nagytiszteletű Haranginé nagyasszony példájából."

2011. márc. 13. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!