Miért hiszik ennyire, hogy az életben a tudás a legfontosabb?
Sziasztok! Az a helyzet,hogy az offőm,meg már anyum is kiakaszt. Azt hajtogatják,hogyannyira jó eszem van,hogy akár orvos is lehenék stb.,csak túl lusta vagyok .... meg hasonlók. Ez mind azért,mert általánosba 7-ig kitűnő voltam. Igen tényleg lusta vagyok,nem sokat tanulok,de így is megvan a 4,2-es átlagom.Nekem nem a tanulás a legfontosabb,meg a jövőbeli terveimben sem szerepel,hogy én most olyan rettentő okos legyek. Simán eltudnám az életem képzelni pincérnőként,vagy valami ilyesmiként. Késöbb pedig szeretnék egy szerető családot. Hogyan értessem ezt megvelük?(Remélem értettétek,csak ki vagyok borúlva,ezért lehet,hogy kicsit össze-visszán fogalmaztam)
16L
A diplomás dolgot én mondtam, hogy hátrány is lehet, ez sajnos igaz. Bár mondjuk az is igaz, hogy a legtöbb diplomás hallani sem akar mondjuk adminisztrátori, boltosi, pénztárosi állásról, vagy olyanról, amihez elég egy érettségi is. De tapasztalat, hogy ezekre a helyekre inkább a diploma nélkülieket veszik fel.
De ez nem jelenti azt, hogy nem kéne okosnak lenni, csak nem kell azt a divatot követni, hogy menőzésből szerzünk 3 alibi-diplomát. Egy szakmunkás is lehet okos, bár sajnos nem ez a módi, de lehet. Amivel nem csak a többi ember fog tényleg okosnak tartani, de ha van egy jókora általános műveltséged, akkor a gondolkodásmódod is fejlettebb lesz. Kevesebben tudnak majd átverni, talpraesettebb leszel, jobban megállod a helyedet, mindegy, hogy mi az álomszakmád.
Azert IS tanulj, hogy ne tudjanak atverni! Atlass a dolgokon. Ez szo szerint penzre valthato, mert nem fognak mindenfele "hamis igerettel" becsapni.
En meg azt tennem hozza, hogy maradj egy kicsit mindig ketkedo. Egy okos kerdessel kerdezz ra, hogy ha valaki mond valamit az fuggetlen vagy fuggo velemeny.
Ma ha egy diplomás olyan állást pályáz meg, amihet nem feltétlen szükséges a diploma, akkor egyszerűen nem írja bele az önéletrajzba. Szíve joga. És ha egyetemistaként dolgozott, akkor nem is lesz "lyukas" az az önéletrajz.
Viszont így van lehetősége diplomás állást is megpályázni.
Persze nem kamuszakot kell végezni, aki nem a papírért, hanem a tudásért tanul, annak nincs is elhelyezkedési gondja.
Abba érdemes belegondolni, hogy egyrészt minél többet tanulsz, annál többet látsz a világról, és annál kevésbé tudnak becsapni. Nézd meg, hányan vettek fel frankhitelt, egyszerűen azért, mert nem rendelkeztek kellő ismeretekkel és elhitték, amit az öltönyös úriember mondott. De ez csak egy apróság.
Ott van a másik dolog, hogy soha nem tudhatod, mi fog történni az elkövetkező évtizedekben. Nézd meg, csak a huszadik században mennyi minden történt csak Magyarországon! Abszolút kiszámíthatatlan volt. Iszonyú sok ember veszítette el egyik napról a másikra, amit addig megszerzett. Ez igaz az anyagi javakra, de például a körülöttük lévő emberekre is. Nagymamám mesélte, hogy az ő szüleinek nagyon jól menő vállalkozása volt Pesten. Aztán mindenük elveszett és egy kis faluba kellett költözniük. Szerencse, hogy az apja sok mindenhez értett, így ott is feltalálta magát, ő lett az erdész. Eredetileg hentes volt, ha semmi máshoz nem értett volna, ki tudja, mit csináltak volna, hiszen egy kis faluban nem él meg egy hentes.
Persze ma nagyon valószínűtlennek látszik, hogy bármi gond lenne. De soha nem tudhatod, mit hoz a jövő. És tényleg mindened elveszítheted, csak azt a tudást nem, amit a fejedbe tömsz. Ha bármi történik, az segít talpra állni.
Érdemes ebbe belegondolni, hiszen még sok-sok évtized áll előtted. Ki tudja, mi történik addig, jobb ha az ember bebiztosítja magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!