Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért hiszik ennyire, hogy az...

Miért hiszik ennyire, hogy az életben a tudás a legfontosabb?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Az a helyzet,hogy az offőm,meg már anyum is kiakaszt. Azt hajtogatják,hogyannyira jó eszem van,hogy akár orvos is lehenék stb.,csak túl lusta vagyok .... meg hasonlók. Ez mind azért,mert általánosba 7-ig kitűnő voltam. Igen tényleg lusta vagyok,nem sokat tanulok,de így is megvan a 4,2-es átlagom.Nekem nem a tanulás a legfontosabb,meg a jövőbeli terveimben sem szerepel,hogy én most olyan rettentő okos legyek. Simán eltudnám az életem képzelni pincérnőként,vagy valami ilyesmiként. Késöbb pedig szeretnék egy szerető családot. Hogyan értessem ezt megvelük?(Remélem értettétek,csak ki vagyok borúlva,ezért lehet,hogy kicsit össze-visszán fogalmaztam)

16L

2011. márc. 12. 20:53
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
76%

Bocsi, de ha jó eszed van akkor azt ki kell használnod :)

Nem feltétlenül orvosként vagy ügyvédként, mert azokból Dunát lehet rekeszteni, hanem keress valamit, amiből hiány van vagy még nem olyan elterjedett és van hozzá affinitásod.

Nem a fizikai munka ellen akarok szólni, hanem az ésszerűség mellett :)

2011. márc. 12. 21:01
 12/35 anonim ***** válasza:
100%

Mert ők már tudják, amit te még nem: nagyon fontos, hogy lehetőséget adj magadnak, hogy később választhass, milyen életre vágysz. Ajánlom, nézz át az üzlet és pénzügyekbe, hányan panaszkodnak, hogy tönkrementek, nem bírják a hitelt fizetni, stb. Tipikusan ezek az emberek képesek egy szakmát végezni, semmi máshoz nem értenek, és ha kirúgják őket, meg vannak lőve. Plusz pincérnőként egyszerűen nem lesz olyan jövedelmed, hogy normálisan megélj belőle.

Az a lényeg, hogy azzal, hogy most tanulsz, megteremted az alapját annak, hogy ha pár év múlva rájössz, hogy már mást szeretnél, akkor megtehesd, hogy váltasz. Nagy divat mostanában tiniként tönkretenni az életeteket, de nem vezet jóra a dolog.

De a lényeg az, hogy semmi bajod nem lesz attól, hogy most jól tanulsz. Most ez a feladatod. Ahogy majd pincérnőként az lesz, hogy vidd ki a poharakat a vendégeknek, és ott sem mondhatod majd azt, hogy már 9 vendéget kiszolgáltam, nekem ennyi elég, a tizedikhez nem megyek oda :D

Az ember a feladatát végezze a lehető legjobban. Különben ha okosabb vagy, jobb pincérnő is leszel, pl. fogsz tudni bárkivel pár szót váltani, ami esélyesen magasabb borravalóban fog megnyilvánulni. Az meg csak nem rossz :D

2011. márc. 12. 21:03
 13/35 anonim ***** válasza:
21%

Az első válaszoló, a 16 éves lány SEMMIT SEM TUD. Az ÉLETről. Nem az tud érvényesülni, aki okos. Ez sokkal többről szól.

Nézd csak meg, hány okos ember gazdag...

2011. márc. 12. 21:03
 14/35 anonim ***** válasza:
83%
Bocsi, off, de az érvényesülés egyenlő a gazdagsággal?
2011. márc. 12. 21:04
 15/35 anonim ***** válasza:
100%

Az egy dolog, hogy most ezt gondolod, de később még változhat a véleményed, és akkor már lehet, hogy késő lesz nekiállni tanulni. Még csak 16 éves vagy. Én ebben a korban havonta más akartam lenni. :D

Sajnos ma már nagyon sok dolognak - így annak is, hogy családod, gyereked legyen majd - köze van a pénzhez. Pénzed meg csak akkor lesz, ha jó állást kapsz, ez meg tanulás nélkül nehéz.

Akik piszkálnak, hogy tanulj, azért teszik, mert tudják ezt, és látnak benned erőt, hogy te alakítsd a sorsodat. Nagyon nem mindegy ám, hogy 12 órában gürizel valahol és este fáradtan hazamész a családodhoz, vagy normális munkahelyed van, és nem kell nélkülöznöd semmit.

Jobban jársz, ha tanulsz, akkor még akármi lehet.

2011. márc. 12. 21:07
 16/35 anonim ***** válasza:
77%
16éves lány vagyok. Nem csak az tud érvényesülni,aki tanult, de egy olyan ember sokkal hamarabb kap munkát akinek minél többféle végzettsége van, valószínűleg sokkal jobb fizetéssel mint egy olyan aki nem tanult sokat.. ráadásul az sem mindegy hogy válogathatsz a jobbnál jobb munkák közül, vagy csak felvesznek egy szutyok helyre..
2011. márc. 12. 21:09
 17/35 anonim ***** válasza:
23%
Kitörölheted majd a popsidat a sok végzettségeddel...
2011. márc. 12. 21:10
 18/35 anonim ***** válasza:
68%
Tudás nélkül ma én sem lennék közel milliárdos. Ráadásul imádom amit csinálok, főleg hogy senki nem tudja rajtam kívül ilyen magas szinten. Az ezért kapott elismerések, dicséretek ma már sokkal többet érnek mint a pénz, persze az is fontos, főleg az elején, de a tudás megbecsülése szerintem mindennél többet ér. A boldog, szerető család pedig természetes. 48/F
2011. márc. 12. 21:12
 19/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!A pincérnőt csak példának hoztam fel,de mondhattam volna masszőrt is,mert arra is godnoltam,na mindegy. Végülis arra is rájötem,hogy amiért ennyire erőlteti az offőm is ezt az egészet,úgy érzem,(bár tudom,hogy nem)neki teszek ezzel szívességet. Vagy nem tudom...Régebbe olyan egyszerűen szereztem jó jegyeket,demár nem isemlékszem,hogy csináltam. Mintha nem is én lettem volna :D :S
2011. márc. 12. 21:15
 20/35 anonim ***** válasza:
77%

Az,hogy valaki tanul,esetleg van egy vagy több diplomája,az nem (feltétlenül) egyenlő a tudással. A tudás pedig nem egyenlő a gazdagsággal de még egy jó állással sem.

Én az egyetemen tanultaknak javát elfelejtettem,mert egyszerűen az életben,munkámban nem használom. Három diplomával kevesebbet keresek szinte,mint anno diákmunkával a gyorsétteremben. Tanulj,ha van rá lehetőséged hiszen dolgozhatsz még épp eleget az életben.

2011. márc. 12. 21:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!