Miért hiszik ennyire, hogy az életben a tudás a legfontosabb?
Sziasztok! Az a helyzet,hogy az offőm,meg már anyum is kiakaszt. Azt hajtogatják,hogyannyira jó eszem van,hogy akár orvos is lehenék stb.,csak túl lusta vagyok .... meg hasonlók. Ez mind azért,mert általánosba 7-ig kitűnő voltam. Igen tényleg lusta vagyok,nem sokat tanulok,de így is megvan a 4,2-es átlagom.Nekem nem a tanulás a legfontosabb,meg a jövőbeli terveimben sem szerepel,hogy én most olyan rettentő okos legyek. Simán eltudnám az életem képzelni pincérnőként,vagy valami ilyesmiként. Késöbb pedig szeretnék egy szerető családot. Hogyan értessem ezt megvelük?(Remélem értettétek,csak ki vagyok borúlva,ezért lehet,hogy kicsit össze-visszán fogalmaztam)
16L
Mert tudás nélkül nincs jó állás, anélkül nincs jó fizetés. Jó fizetés nélkül nem fog telni családra. Nem fogod tudni miből eltartani a gyerekeidet:/
16/L
Hidd el 2évműlva mármindent meg fogsz tenni, hogy jó egyetemre kerülj. egyszerűbb lenne, ha most nem nehezítenéd meg ezt magadnak.
nem,nem akarsz majd pincérnő lenni, mert a szerető családot el is kell tartani valamiből és gondolom férjnek se segédmunkást szeretnél.
TE és MOST el tudnád képzelni az életedet pincérnöként, de 50 évesen, fájós lábbal és derékkal már nem annyira élvezetes. Ezen kivül EGY pincér munkakörre több száz jelentkezö van - miért gondolod, hogy éppen TE fogsz kelleni nekik? Miböl akarsz késöbb családot? MErt a gyerekeknek nem CSAK szeretetre, hanem elég sok pénzre is szüksége van, hogy legyen ennivalója, ruhája, hol laknotok, stb - és ezt a pincérfizetésböl nem fogod tudni kifizteni.
Szóval inkább tanulj, ha megteheted, mert késöbb már nem tudod bepótolni a mulasztásodat, és tudás nélkül havi 30-50 ezer forint kereset MELLETT fogysz éhenhalni.
Az a gond, hogy nem az ész, a tehetség, hanem az erőfeszítés és a kitartás a fontos. Lustasággal semmire se mész, hiába vagy überokos.
Ha már az is gondot okoz, hogy megküzdj az iskolai tananyaggal, mit akarsz az élettől? A munkahelyen és a családodnál is lusta leszel? Ha csak a kitartás, küzdést megszokod, az megéri. A suliban nem csak a tananyag számít.
Arról nem is beszélve, hogy miből akarsz majd megélni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!