Miért hiszik ennyire, hogy az életben a tudás a legfontosabb?
Sziasztok! Az a helyzet,hogy az offőm,meg már anyum is kiakaszt. Azt hajtogatják,hogyannyira jó eszem van,hogy akár orvos is lehenék stb.,csak túl lusta vagyok .... meg hasonlók. Ez mind azért,mert általánosba 7-ig kitűnő voltam. Igen tényleg lusta vagyok,nem sokat tanulok,de így is megvan a 4,2-es átlagom.Nekem nem a tanulás a legfontosabb,meg a jövőbeli terveimben sem szerepel,hogy én most olyan rettentő okos legyek. Simán eltudnám az életem képzelni pincérnőként,vagy valami ilyesmiként. Késöbb pedig szeretnék egy szerető családot. Hogyan értessem ezt megvelük?(Remélem értettétek,csak ki vagyok borúlva,ezért lehet,hogy kicsit össze-visszán fogalmaztam)
16L
Az eletet megkaptuk, akkor miert ne hasznaljuk a tudatunkat pl.!
Talan azon gondolkozzal el, hogy egyre nehezebb a megelhetes, tehat nem valoszinu, hogy egy pincernoi allasra mindig lesz kereslet. Akkor mibol fogsz megelni?
Jelenleg lehetoseged van arra, hogy tanulj, es ehhez megvan az adottsagod is, tehat ezt kell kihasznalni.
Nekem sajnos ott kellett hagynom a kozepsulit (eleg sulyos depresszios miatt) pedig masfel evem volt hatra. A mai napig banom,hogy nem voltam eleg eros es nem csinaltam vegig.
Kesobb ugy hozta a sors,hogy kulfoldre koltoztem es dolgozok. 21 eves vagyok allaskereses elott allok(megint) es tudod mi a legsz.rabb az egeszbe? Hogy annyi keves lehetosegem van. Bezzeg ha tovabb tanultam volna akkor legalabb mindig lenne a tarsolyomba egy biztos ,,kartya`` amit felhasznalhatnek igy meg a tucat munkakat vegezhetem. Pince, pultos, bolti elado...stb
Ne jarj igy!!!
Nalam is tervben van a tanulas meg;)
Tudod amikor iskolába járunk úgy érezzük, hogy nincs szükségünk pl. a kémiára vagy a biológiára, van aki utálja a történelmet. Ha nem igazán vagy kiváncsi sem a világ sem a tudomány fejlődésére, akkor megragadsz az ismeretek valamilyen szintjén. Hogy ez melyik szint azt te döntöd el, tény. A hátrányaival elsőnek akkor találkozol, amikor nem fogsz tudni segíteni a gyerekednek a differenciál számításban az iskolában, amikor nem tudsz egy évszámot sem a történelemből, és nem ismered a fővárosokat nem csak Európában, de máshol sem és .... az összes feltett kérdésre nem fogsz tudni válaszolni amit az általad elképzelt szép családi életben kapni fogsz. Akkor fogod igazán szégyellni magad és bánni a korábban hozott döntéseidet és akkor még az idegen nyelvek ismeretéről nem is beszéltem.
Jól gondold meg mit teszel és milyen döntéseket hozol. Amekkora ismeretanyag birtokosa vagy, annyit érsz. A társadalmi hierarchiában ott is lesz a helyed, úgy is bánnak majd veled. Ebből kitörni vagy továbblépni egy családi kötelékkel a hátad mögött sokkal nehezebb, mint most. Van akinek nem is sikerül többé.
Szerintem a tudás a dolgok alapja...Oké, ha pl. menedzser vagy ügyvéd akarsz lenni, akkor kell, hogy legyenek olyan kommunikációs képességeid, amik nem, vagy csak nagyon nehezen tanulhatóak, de ahhoz, hogy praktizálhass, vagy menedzserként dolgozz, előbb el kell végeszed a középsulit, jó eredménnyel, majd az egyetemet, szintén jó eredménnyel, mert nagy a verseny, és utána kibontakoztathatod a tehetséged, de 7-től kb.24-26 éves korodig folyamatosan tanulnod kell ahhoz, hogy később biztos egzisztenciát tudjál biztosítani a családodnak, mert bár minden tiszteletem a kukásoké, takarítóké, pincéreké, azért az gáz hogyha ez az életcélod...A masszőrös cucc viszont nem rossz,ha jó vagy, nem olyan kevés a fizetés.
Tudom, hogy rohadt nehéz, én se szeretek tanulni, meg kell találni az egyensúlyt, hogy mennyi idő a barátoké, szórakozásé és mennyi a tanulásé( én napi 3 órát tanulokhétköznap és hétvégén vagy pénteken mindig megyünk vhova barátaimmal)
(Azért írtam a menedzsert vagy az ügyvédet, mert az akarok lenni.)
15/f
Itthon diplomával se fogsz igazán nagy pénzeket keresni, eléggé álomvilágban élnek a kommentelők. 0,1%-nak sikerül. A többieknek marad a netto 120-140 ami szerintem nevetséges ahhoz képest, hogy 3-5 évet tanultak érte.
Tanulj meg jól németül aztán lehetsz pincér havi 400 ezer Forintért Ausztriában. Ha 19 lennél akkor masszőrnek akár most rögtön el tudnálak helyezni 5-600 ezres fizetéssel.
Kedves Kérdező!
Amikor 14 éves voltam egy alkalommal nagyon kiakadtam, mert a nagyapám semmi másról nem tudott beszélni, mint a történelemről. Folyton évszámokat kérdezgetett, és már nagyon idegesített, mert tutira nem azt kérdezte amit tudtam, ráadásul cefetül rossz a szám-memóriám...
Szóval kiakadtam, és megkérdeztem tőle, hogy minek piszkál álandóan?
Akkor leült mellém az azóta már halott nagyapám, és azt mondta:
Tudom kislányom, nagyon fontos, hogy megértsd amit mondok neked. Én végigharcoltama második világháborút. Voltam fogságban is. Kiverték az összes fogamat. Azt mondták, mikor Erdélyt Romániához csatolták, hogy büdös román vagyok. Később, mikor már itt éltem az anyaországban állandóan költöztettek, nem vállalhattam akármilyen munkát, nem járhattam az utcán szabadon. Akkor, itt is rab voltam. Elvették mindenemet. A családom odaát maradt. Se házam, se családom nem maradt. De ott, miközben engem ütöttek én megtanultam, hogy az egyetlen, amit soha, senki sem vehet el tőlem, az a tudás a fejemben van. A gondolataim pedig örökké szabadok. Ezért kell tudnod dolgokat. Hogy szabad lehess!
Tudod, igaza volt a nagyapámnak. A tudás hatalom. Próbáld ki, ha egyszer legyőzöd önmagad, a lustaságod. Nagyon jó érzés. Mert bármit elérhetsz, bármi lehetsz. Persze csak ha te számítasz önmagadnak.
Attól te még lehetsz pincérnő, hogy sokat tudsz. A tudás nem egyenlő az iskolai bizonyítvánnyal meg a diplomával. Egyébként meg okosnak lenni egyszerűen jó. Amikor mondjuk nem állsz tök h*lyén a napi hírek fele előtt, mert egyszerűen nem látod át, hogy miről szólnak. Amikor nem állsz tudatlanul, ha valami "komolyabb" dolog a téma. De egyszerűen: ha sokat tudsz, jobbak a lehetőségeid. Lehetsz attól akár kőműves is, vagy TESCO rakodómunkás, ez nem zárja ki, hogy okos légy.
Tegnapi 21:09-es válaszoló: nem adok maradéktalanul igazat, akinek ugyanis diplomája van, az egyből kizárta magát az összes olyan állásból, amihez mondjuk elég egy érettségi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!