Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért beszélünk a gyerekünkről...

Miért beszélünk a gyerekünkről T/1 személyben?

Figyelt kérdés

-mi kakiltunk

-mi bölcsibe megyünk

-nekünk 4 fogunk van

-ma nagyon hisztizünk

....

2011. márc. 12. 13:55
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Elfelejtik,hogy a gyerek úgy fog beszélni,ahogy a szülőtől hallja. Azért nem jó többes számban,meg gügyögve beszélni. A többes szám nem empátia,csupán ostobaság. Ha elég okos a gyerek,akkor azt hiszi,hogy az anyu is azt csinálja,amit ő.
2011. márc. 12. 15:06
 12/25 A kérdező kommentje:

félreértettétek, nem arra gondoltam, hogy a gyerekhez beszélnek az anyukák T/1 személyben, hanem pl. a játszótéren az anyukák egymás között... :)

pont ma mesélte nekem egy anyuka, hogy NEKIK bizony már 4 foguk van... :D

2011. márc. 12. 15:11
 13/25 anonim ***** válasza:
76%

Mert míg kicsi a gyerek és a szülő gondoskodik róla addig minden bánat és öröm teljes mértékig közös.

Minden ami a gyerekkel történik kivetül a szülőre is.

Szerintem semmi sincs abban, ha egy szülő így beszél a gyerekéről. A gyerek pedig nem hülye. Tudja jól, hogy miről van szó.

2011. márc. 12. 15:13
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Erről ez az idézet jut eszembe :)

"Amikor a saját gyermekemet készültem világra hozni, akkor a nőgyógyász folyton azt mondta: nemsokára szülünk. Aztán: ma szülünk. Sőt, a végén már csak ő szült, és amikor az utolsó pillanatban a gyerek apjával beültünk hozzá, akkor már teljesen kihagyott a dologból."

(Tóth Krisztina)

2011. márc. 12. 15:21
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Ennek a cikknek a végén van szó róla. Vicces :)

[link]

2011. márc. 12. 15:29
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
(*Mármint nem arról, hogy miért, csak úgy szóba kerül.)
2011. márc. 12. 15:29
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Nah, befejezem a linkelgetést :) de ezen cikk vége szerint pl. ez nem jó dolog:

[link]

2011. márc. 12. 15:34
 18/25 anonim ***** válasza:

Másoknak így beszélni róla szerintem is bugyutaság.

Ha valaki ilyet mond, akkor szó szerint a nyelvembe kell harapnom, hogy szóljak be neki.

Pl.

-1 évesek vagyunk!

-És már tudsz írni????

:)

2011. márc. 12. 16:47
 19/25 anonim ***** válasza:

Nincs gyerekem, de utálom ezt a beszédformát, rosszul vagyok tőle. Az a gyerek egyedül kakál, nem az anyjával együtt, egyedül náthás, egyedül van a bölcsibe, nem az anyjával.

Tiszta idióta dolog. Ha lesz gyerekem, biztos nem fogok így beszélni, T/1-ben.

21/N

2011. márc. 12. 18:04
 20/25 anonim ***** válasza:

Nem éppen gyerek, de erről jutott eszembe egy anekdota, talán egy idősebb színész mesélte:

"Kivizsgáláson voltam, az orvos kérdezte, hogy 'és tudunk úszni?' - én azt mondtam nem, hátha szegény nem tud és megfulladna..."

2011. márc. 12. 18:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!