Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fura lesz, de normális, hogy...

Fura lesz, de normális, hogy úgy érzem, a szüleim hátráltatnak a sikeremben?

Figyelt kérdés

Nem akarok kérkedni, de inkább az a típus vagyok, akit nem nagyon érdekel semmi (bár ez biztos a korral jár), de ha valami fontos és megerőltetem magam, az mindig sikerül. Viszont a szüleim folyton azt hangoztatják, hogy úgyse fog semmi összejönni. Pedig nincsenek Fellegeket karcoló álmaim. Amióta az eszemet tudom, ez ment. 8 évesen gitárért könyörögtem, de nem kaptam meg, mert "minek az neked, majd megunod". Szülinapomra kaptam mamámtól pénzt 11 évesen, és így tudtam venni egy használt gitárt (a bátyám segített, ő akkor 14 volt). Aztán a szüleim váltak, meg megint összeköltöztek, meg megint szétmentek, és ezt játszották 14 éves koromig. A szó szoros értelmében játszottak velem, ha éppen nem beszéltek akkor én voltam a postagalamb, ha meg veszekedtek, akkor mindketten velem akarták bizonyítani az igazukat("mond meg anyádnak, hogy iagazam van, Bogárkám"), ha meg leléceltem mondjuk mamához, akkor meg az volt a baj - hogy én soha nem vagyok nekik ott, mikor bajuk van egymással. Aztán elkezdtem röpiedzésekre járni, és akkor is az ment, hogy "majd megunod", meg "majd kitörik valamid és meglátod", stb. Nagyon sok dalt írtam, először arról, amikor a szüleim váltak, hogy az nekem rosszul esett, majd amikor ennek vége volt, boldogabb témákról: Barátokról, a fiatalkor szépségeiről, aztán szerelemről, a tesóim iránt érzett szeretetről, boldogságról. Amikor ezt otthon megtudták, anya kiakadt, hogy miért pazarolom én erre az energiámat, ez csak hülyeség, stb. De azt megengedi, hogy este 9-ig kint lógjak, és csak aztán jöjjek haza és aztán tanuljak. Aztán most énekkaros lettem, és ez lett neki a baj, minden reggel ezzel ébreszt, hogy "nem értelek, kislányom", "nem lesz belőled se semmi", "majd megunod", pedig rájöhetett volna, hogy ha valamit nagyon szeretek, azt nem fogom megunni.

És most volt egy álmom, ez verte ki nálam a biztosítékot. Anyum elhagyott minket, és engem meg az öcsémet a gyámhatóság a nagykorú bátyámhoz helyezett. És én boldog voltam, mert végre úgy éreztem, hogy senki nem húz vissza! Pedig nagyon nagy szabadságot ad, aminek örülök is, de mégsem támogat semmiben. Megkérdeztem, minek örülne, mit csinálnék, és nem tudott válaszolni.

Szerintetek meg fogok őrülni?

16/l

2011. márc. 12. 08:34
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

ma 12:04-es vagyok!

Ha bár mi kérédsed van én szívessen segíttek vagy válaszolok!A zenélést meg ne hagyd abba,mert a világ legjobb dolga és lehet hogy ha most nem,de még lehetsz jó zenész,hiszen még fiatal vagy és elötted az élet!Ha már van gitárod,akkor tudsz gyakorolni,sokat sokat sokat!!Tűzd ki célúl hogy napi 2-3 órát gyakorolsz és zárd ki a szüleidet ebből a dolgogból,hiszen nem ő nekik kell megtanulni gitározni hanem neked,légy céltudatos és kemény ha te tényleg gitározni akarsz,akkor azt meglehet tanulni egyedül is,ahhoz nem kell szülő!Ez csak rajtad áll!Még pénz sem kell hozzá,mert gyakorolni neked kell és nem a szüleidnek!

2011. márc. 12. 12:12
 12/14 anonim ***** válasza:
Csak hogy egy jó példát mondjak,ott van Kurt Cobain,aki saját maga tanult meg gitározni egy rozoga gitáron,úgy hogy se annya se apja nem volt és lényegében a híd alatt élt és az utcákat járta,mégis egy világsztár lett!!Neked legalább van hol aludnod és van mit enned,gyakorláshoz nem kell se szülő se pénz,én már csak azzért is megmutatnám hogy megtudom csinálni nélkülük is!
2011. márc. 12. 12:15
 13/14 anonim ***** válasza:

Egyet tehetsz:ne foglalkozz velük!Egyik füleden be,másikon ki.

Nem úgy néz ki,mintha ők olyan nagyon sikeresek lennének...

A céljaid szempontjából nem fontos,hogy megoszd másokkal.Főleg nem olyanokkal,akik nem veszik komolyan.Te csak csináld kitartóan és szorgalmasan azt,amit szeretsz.Előnyös lenne,ha olyan emberek társaságát keresnéd,akiknek hasonló a hobbijuk,érdeklődésük,akikkel lennének közös céljaid.

2011. márc. 12. 13:49
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Eszem ágában sem volt feladni, de köszönöm a biztatást!

2011. márc. 13. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!