Páromnak ùj munkahelye van, új munkatársakat ismert meg. Van 1 fiatal házaspár közöttük, akik közvetlen kapcsolatban állnak párommal és a feleség nem közömbös az ő számára. Legalábbis gyanús. Sejtek valamit?
Kedves kérdező!
nem olvastam végig a hozászólásokat, se a kommentjeidet,csak a kérdésedet!
A saját tapasztalatomat írom le.
Életem legnagyobb traumáját éltem át tavaly,és kísérteties a hasonlóság,azért írok....
A férjem egy közeli városban dolgozott(azóta már megszűnt,elküldték,hál Istennek).Ugyan nem kollegái voltak, hanem összeismerekedett egy fiatal párral, ők 26 évesek, mi 42,én nem ismertem csak futólag a férfit, a nőt nem...
átjártak hozzá ,barátkozgattak.A pár viszony megromlott,2 kis gyerekük van.A nő vigaszért járkált a férjemhez,(akkor nálunk is mosolyszünet volt).Addig vigasztalgatták egymást,míg viszonyt kezdtek,amit én nem sejtettem, a nő élettársa hívta fel rá a figyelmem...
Nálatok biztos teljesen más a helyzet, de azért legyél résen!(én se gondoltam volna álmomba sem, hogy meg fog történni:(( )
Köszönöm az utolsó válaszadónak a tapasztalatot... És végül, hogyan derült ki, megromlott a házasság vagy sikerült megmenekíteni?
Üdv
Szia!
A nő élettársa által derült ki,akkor válni akartam, 10 napig külön voltunk, de végül rájöttem, hogy szeretem és több mint 20 év áll mögöttünk,2 gyerek,...sok közös emlék.A feltételem az volt szakít a nővel,amit meg is tett,de a nő mindenáron szét akart minket választani,hazudozott,hogy terhes a férjemtől,kavart stb. ennek fél éve.
Igyekszem megbocsátani,felejteni,de senkinek se kívánom ezt az élményt.
Nektek sok sikert!
(De azért legyél résen!:) )
Köszönöm a válaszokat!
Az a legnagyobb gond, hogy túlságosan is kombinálok... Jobban, mint kéne. Persze azért egy egészséges "mértékű" féltékenység van bennem de abban biztos vagyok, hogy nem bántana engem. Ezért nem tenne olyat, ami nekem fájdalmat okozna. (legalábbis nővel nem..) Tehát, amiket leírtatok, olyanok soha nem történtek a a kapcsolatunkban viszont csak reménykedni tudok, hogy az előttünk álló sok-sok évtized alatt nem fog megváltozni minden. Az ember próbálja jól csinálni, amit csinál de ami rajta kívül történik, azzal ugye nem tud mit kezdeni. Inkább csak nagyon "ellaposodott" a kapcsolatunk és ez aggaszt jobban.. Én vágyom a szerelemre, a tűzre, vágyra, bizsergésre... amit már nagyon rég éreztem. Viszont tudom, hogy képes lennék újra ilyet átélni a férjemmel, azonban a kételyem ott kezdődik, hogy vajon ő képes lenne-e belőlem kihozni az előbb felsoroltakat...
egészséges "mértékű" féltékenység Szerintem ez hulyeseg. Nincs olyan hogy egeszseges feltekenyseg. Ez csak neveltetes vagy gyerekkori belenevelestol fugg. Bennem nincs, a paromban sincs, es 8 eve elunk boldogan. Ha van feltekenyseg, akar van alapja, akar alaptalan, az mar nem egeszseges, azt kezelni kell. Nem forumokon, hanem a kapcsolaton belul az erintett feleknek. A feltekenyseg a kapcsolatnak olyan mint a testnek a betegseg. Ha nem orvosolod, akkor el is fajulhat es „halalhoz” vezet.
Az ember próbálja jól csinálni, amit csinál de ami rajta kívül történik, azzal ugye nem tud mit kezdeni. Igy van. Ezert minden olyan dolog, ami a te kontrollodban van, azt te iranyitod, a te felelosseged hogy jo iranyba haladjon. Ami felett pedig nincs hatalmad, annak csak a szemleloje vagy, de amikor a cselekedeteid erhetnek el eredmenyeket, akkkor igenis cselekedni kell. Es olyankor a “nincs kedvem” “ne mindig en kezdemenyezzek” megnyilvanulasok, csak olcso kifogasok. Ahogy mindenki a maga szerencsejenek a kovacsa, ugy mindenki a sajat parkapcsolatanak az (egyik) iranyitoja. Senki mason nem mulik a dolog, csakis rajtad (meg rajta). Ne azon sirankozz, hogy de o nem tesz meg semmit… hanem mindig 110%-ot nyujts, mert ha a 110 szazalekod ellenere sem mukodik a kapcsolat, akkor nyugodt szivvel otthagyhatod, es elegedett lehetsz mikor a tukorbe nezel, mert elmondhatod „en mindent megtettem”. Amig nem teszel meg mindent, addig csendet es marss viszza a parod melle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!