Kamaszodik a nevelt lányom, milyen nehézségek lehetnek majd?
"Nem vagy az anyám!!!"
"Valóban nem vagyok az, tehát nem is vagyok köteles szeretni téged, én ezt önként teszem."
Nem vagy az anyám!" meg még sokkal durvábbak is lesznek.
Mit lehet ezzel csinálni? Semmit, ezzel jár ha vki örökbefogad vagy mostohagyermeket nevel. Előre gondolkodhatsz a családterápián/pszichológuson.
16:53
Szerintem te eléggé a végletekben gondolkodsz. Persze, ez is lehetséges hogy ennyire problémás lesz vagy drogozni fog stb. de erre szerintem (a kérdező írta hogy okos, felelősségteljes) kisebb az esély. Én most vagyok 14,5 és nincs barátom, nem is volt még, nem is igazán hiányzik, én is veszekszek otthon (bár egyik szülőm sem mostoha) de ritkán, és jó kapcsolatom van a szüleimmel.
Szóval kedves kérdező mi igazából nem tudhatjuk hogy milyen lesz majd a lányod. De mindenképp legyél megértő és nyitott akármiről van szó. Engedd el esetleg bulizni, de ne sokáig és csak akkor ha van kivel hazajönnie és megbízol benne, ne próbáld agyon szabályozni az nem jó. De fegyelmezd is hogy nehogy elkanászodjon.
Engem így nevelnek és hálás vagyok érte.
14/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!