Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mondjam el otthon?

Hogy mondjam el otthon?

Figyelt kérdés

Összejöttem az apám egyik legjobb barátjával.Több,mint egy éve vagyunk együtt titokban,voltak gondjaink,de megbeszéltük és most el szeretném mondani otthon,hogy hozzá költözöm.Eléggé félek a szüleim reakciójától,van egy olyan érzésem,hogy eléggé ki fognak akadni...

20/N

2011. márc. 7. 21:15
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
48%

Énis kb úgy vagyok, mint te kivéve hogy a párom nem a család barátja. Én a helyedben nem tenném ezt, vagyis el sem bírnám mondani. Mi több, mint 4 éve titokban vagyunk együtt, épp a család miatt, hogy ne tudják meg. Rosszul esne nekik, főleg a kor miatt...

ezerszer gondold meg hogy biztos jó ötlet e elmondani...

Ha elmondod szerintem érvelj hogy szeretitek egymást

2011. márc. 7. 21:51
 12/26 A kérdező kommentje:

De van 2 hatalmas gond:

1.A párom régebben nem sokáig maradt meg egy nő mellett,Ő volt az örök agglegény.

2.Apa még azt hiszi,hogy szűz vagyok...Gondolom rögtön leesne neki a szitu.

2011. márc. 7. 21:53
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező 20 éves vagy, felnőtt ember. Ennyire azért nem kellene paráznod.

Dolgozol már? Szóval el tudod magad tartani?

2011. márc. 7. 21:55
 14/26 A kérdező kommentje:
Nem,sajna eltartani még nem tudom magam,mert suliba járok és csak egy kiegészítő állásom van,amivel tudok magamnak keresni egy kis pénzt.de még soha nem vesztem össze komolyan a szüleimmel,csak kisebb vitáink voltak.És mindig kikértem mindenben a véleményüket,szóval most valószínűleg komolyan össze fogunk veszni...
2011. márc. 7. 22:00
 15/26 anonim ***** válasza:
50%
Azért ne gondold. Talán a legjobb barátját elfogadja, elvégre biztosan rendes ember, nem véletlenül barátok.
2011. márc. 7. 22:02
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Azért arra s vigyázz, hogy ne vesszen miattad össze apud a legjobb barátjával... Hiba volt ilyen sokáig titkolni előle, mert így csak rosszul jöhettek ki belőle.

Azzal ne is védekezz, hogy alkalmi kapcsolatnak indult, mert abból az jönne rögtön, hogy a legjobb barátja csak dugni akarja a lányát.

Ha meg komolyan gondoljátok, akkor miért nem mondtátok el neki.

Szerintem erre nincs olyan módszer, hogy "ebéd után mondd el, amikor jó kedve van", vagy "amikor sok dolga és csak rábólint mindenre kettőt"... Tök mindegy, hogy mikor és hogyan mondod el, mert ebből veszekedés lesz. (Nehezen tudom elképzelni, ahogy egy apa mosolyogva fogad el egy vele egykorú pasit a lányának. Ha ehhez még hozzátesszük, hogy gyerekkori barátok is, akkor ne sok jóra készülj)

2011. márc. 7. 22:03
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Hát szerintem apád nagykéssel rontana a "barátjára", ha együtt közölnétek vele. Gondolom mivel együtt nőttek fel, pontosan ismeri a párod minden egyes nőügyét szaftos részletekkel tűzdelve, tudja hogyan áll hozzá a nőkhöz, mik a céljai az életben, mennyire megbízható.. (És még túl is becsüli, hiszen nem is sejti hogy évek óta hazugságokkal eteti). Ha ellenezné ezt a kapcsolatot szerinted, akkor valószínűleg igaza is van.

Finoman adagolva mondd el nekik, ne hagyd ki a bűntudatot és hasonlókat sem a mondandódból. Talán elérsz annyit, hogy agyvérzés nélkül végighallgatják a történetet. A költözéssel szerintem várjatok még egy fél évet..

2011. márc. 7. 22:08
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Utolsóval értek egyet. Mindenben.
2011. márc. 7. 22:28
 19/26 anonim ***** válasza:

Szerintem ezt nem egyedül kellene megoldanod. Mivel apád legjobb barátja, nyilván jól ismeri. Kérd meg, hogy legyen jelen. Üljetek le négyesben a szüleiddel, vagy talán még jobb lenne először hármasban, csak apáddal és a pároddal.

Ha mindketten komolyan gondoljátok, álljon melléd férfiasan, és vállalja fel a kapcsolatot, akkor is, ha esetleg ez konfliktushoz vezet.

2011. márc. 8. 01:53
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem fokozatosan adagold be az egészet,vagyis eddig kellett volna mert az 1 év tényleg sokkkk. Kezd anyukádnál a dolgot. Mesélj Neki,hogy együtt vagy egy férfival aki kicsit idősebb mint Te,de hogy ,,ez más mint a többi,szereted,ő is szeret,komolyak a szándékai,, aztán lehet elszórni a morzsákat lassan... 1-1 ,,lebukás,, hogy mondjuk hazavisz autóval vagy megemlíted,hogy véletlenül összefutottál vele itt és itt és milyen jól elbeszélgettetek. Aztán mondjuk elhívod egy ebédre,vacsira vagy szervezz valamit amire több embert tudsz elhívni és viselkedjetek csak picit feltűnően,hogy látszódjon,hogy alakul valami. Szóval az lenne a legjobb,hogyha nem is mondanátok el,hogy már van valami,hanem mintha csak most kezdődne. Bár ez aljas dolognak hat,de mégis a legpraktikusabb...jah és persze a párod pedig szintén szórhatja a morzsákat,hogy beszél apukáddal,hogy megismert egy lányt aki fiatalabb nála jóval,de hogy ez mást,stb... így a szülők összerakják a darabokat és így ha megmondjátok idővel,hogy egy pár vagytok akkor nem éri őket hidegzuhanyként... Kicsit kuszán írtam,bocsi...
2011. márc. 8. 02:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!