Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Barátok nélkül is lehet jó az...

Barátok nélkül is lehet jó az életem?

Figyelt kérdés
15 éves lány vagyok. Eddig már több helyen is próbálkoztam barátokat szerezni, de nem nagyon alakul. Sok mindenen próbáltam már változtatni, magamon is, de ott vagyok ahol az elején. Egyedül vagyok a suliban, emiatt sokan cikiznek. Már szinte megszoktam. Sulit már váltottam, és a suli színvonala miatt nem szeretnék megint. Mostmár nem az érdekel, hogy mit próbálhatnék, mert már egy csomó 5let nem jött be. Azt szeretném tudni, hogy ha még sokáig nem lesznek barátaim, akkor is lehetek boldog? Hogyan?
2011. márc. 7. 21:06
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
szerintem jó lehet.
2011. márc. 7. 21:50
 12/27 anonim ***** válasza:
Ha az egész évfolyamodban nem találtál olyat, akivel megértenéd magad, akkor te egészen másképp gondolkozol, mint a kortársaid. Próbálj érdeklődés alapján társakra találni, pl ha érdekel a kézművesség, járj el foglalkozásra, kizárt hogy ne találj hasonló érdeklődésű fiatalokat. Egyébként ahhoz, hogy valaki barátnak nevezz, nem elég néhány hónap. Az osztálytársaid közül is kerülhet ki később olyan, aki hozzád csapódik.. Csak ne akard görcsösen a dolgot. A bizalom épüléséhez idő kell!:)
2011. márc. 7. 21:58
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sincsenek barátaim,mert összeszedtem pár "sérülést" emberektől. Ez miatt valahogy nem tudok senkben sem megbízni. Ez kívülről pedig nem látszik,bárkivel el tudok beszélgetni bármiről, viccelődni. De húztam magam köré egy falat, amin senki sem léphet át... Van társaságom, ami nem is kevés személyből áll, nem mondhatom ,hogy egyedül vagyok,van kivel beszélgetni meg hasonlók...de cseppet sem érzem jól magam ebben az állapotban. Szóval a válaszom talán az,hogy nem. Nem érezheti az ember jól magát barát(ok) nélkül. Kinek a fiúja, barátnője jelenti a barátot, másnak talán épp kis kedvence, kutyus,cica...de senki szerintem nem birja ki barát nélkül ugy,hogy közben teljes élete legyen. Kibírni ki lehet,de százszor jobb barátokkal. Legalábbis én ezt tapasztalom figyelve magam körül az embereket. Az egyedüllét borzalmas.

Amugy pedig megeshet,hogy majd amikor legkevésbé számítasz rá, ráakadsz valakire,aki majd olyan lesz,mintha már 100 éve ismernétek egymást,akivel jól fogod magad érezni. Legyél nyitott az emberek felé és legyél önmagad.

2011. márc. 7. 22:18
 14/27 anonim ***** válasza:
Nyugi nekem sincsenek, en 19 eves vagyok, egyetemre jarok, de ne add fel, en meg bizom benne, hogy lehet. :)
2011. márc. 7. 22:53
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Én 19 éves vagyok és egy barátom sincs.Általános iskolás koromban volt egy igazán jó barátom,de szétválasztott minket a középiskola.

Néha úgy érzem,hogy jól el vagyok barátok nélkül,de mikor meglátok 2-3 lányt jóízűen nevetni vagy látom,hogy mennyire jól érzik magukat együtt,mindig elszomorodom.

Jelenleg csak a barátomra támaszkodhatom,viszont benne sem bízom meg teljesen.Fel vagyok készülve rá,hogy bármikor eldobhat.

2011. márc. 9. 19:32
 16/27 anonim ***** válasza:
egyetértek veletek...nekem sincsenek barátaim... Huszonéves lány vagyok. Általánosban kiközösítettek engem+tesómat, 1 lány volt aki az elején barátkozott velünk, de az o.társaink ellenünk fordították, és egy naptól fogva nem szólt hozzánk többet...akkor nagyon megviselt ez a dolog, beteg is lettem nem kicsit, és a középiskolát is csak nehezen tudtam elvégezni, végül az utolsó évben már kicsit jobb lett, és mikor továbbtanultam szakképzésben, volt 1 lány aki barátkozott is velem - de sajnos csak 2,5 évig tartott, de az a lány nem is volt igazán hozzám való,vagyis inkább én hozzá. Ezután nagyon szerelmes lettem valakibe aki sajnos nem viszonozta az érzéseimet, és emiatt szenvedtem megint - nekem tesómon kívül más barátom nincs, és nem is közelítek senkihez sem, több okból sem!
2011. márc. 9. 19:54
 17/27 anonim ***** válasza:

Nekem nincsenek barátaim, sosem voltak, mert mindig megtartottam a szerencsés öt lépés távolságot, senkit sem engedtem közel, nem akartam ragaszkodni, másoknak "felelősséggel tartozni". Szóval most ha beszélgetnek velem, akkor szívesen válaszolok, kommunikálok, de nálam ennyiben merül ki a dolog. Én ettől vagyok az aki vagyok, de ha neked az, hogy nincsenek barátaid gondot okoz, meg görcsölsz rajta, akkor ez nem neked való! Lehet, hgoy túlságosan is "nyomulsz" és emiatt nem tudsz baráti kapcsolatokat kialakítani. Egyetértek az egyik előttem szólóval, járj el valami közösségbe, ahová hasonló érdeklődésű fiatalok járnak, és szép lassan biztos kialakul valami. :)

Én drukkolok neked, szerintem kevés az az ember, aki jól érzi magát barátok nélkül!

2011. márc. 9. 20:17
 18/27 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Ezek szerint nem vagyok egyedül. 2x is volt már hogy összebarátkoztam valakikkel, de megszakadt a kapcsolat. Az egyikük most az osztálytársam, és ő az egyik legnépszerűbb a suliban :( Olyan is volt már, hogy szerelmes lettem egy fiúba és tudtam hogy ő szerelmes belém, de a barátai kiközösítettek, ezért szóba sem akart velem állni. Néha kedves volt velem, máskor meg úgy tett, mintha utálna. Végül nem volt köztünk semmi, a barátai rábeszélték hogy jöjjön össze egy másik lánnyal, aki minden 7en mással járt :(
2011. márc. 9. 20:36
 19/27 anonim ***** válasza:

Szia!

Próbálj meg általános lenni..Hozz fel témákat,először olyanokat amik másokat érdekelhet de otthon vagy benne eléggé..Kezdetnek nem rossz.Nekem pl a foci,és a rock az ami ilyen téren minden a tarsolyomban van:)

18F

Ha gondolod küldj egy e-mailt,én szívesen beszélgetek veled(:

2011. márc. 9. 21:02
 20/27 anonim ***** válasza:

Szerintem az a lényeg, hogy ne akarj görcsösen barátokat. Ezt valahogy megérzik az emberek és ez nem jó.. Esetleg kérdezz meg egy ismerősödet, hogy van-e valami baj veled, ami miatt nem a legjobb az első benyomásuk az embereknek veled kapcsolatban.

De a lényeg az, hogy ne veszítsd el az önbizalmadat! Nekem az jön le a kérdésből, hogy te egy nyitott, jókedvű lány vagy és őszintén nem értem hol lehet a gond..

Ha később valami nagyon nyomja a lelkedet, akkor írj ide vissza, szívesen meghallgatlak vagy segítek, ha tudok. Vagy akár írhatsz nekem is külön ha szeretnél. :)

17/L

2011. márc. 9. 22:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!