Megengednéd a 18 éves lányodnak, hogy ő gipszkartonozza ki az előszobát?
Lehet,hogy nem ez a megfelelő témakör,de máshol nem kapok normális válaszokat.
A lányom nemrég lett 18 éves.Az első kérdésem az lenne,hogy a lányom festi magának a szobáját,ő tervezi és "építi" meg a bútorait,méretre megrajzolja és összerakja magának.Tavaly nyáron profi módon megépített egy kerti tavat.Ő rakta le a szobájába a padlót,a szegélyt,mimnden ilyen pasi munkát ő akar csinálni,és nem engedi,hogy szakembert hívjunk.De furcsa,hogy mindent nagyon jól megcsinál.De viszont főzni,takarítani,mosogatni és ilyen házi munkákat nem akar csinálni.
Szerintetek ez nem rossz? Olyan mintha felcserélődött volna a szerep. Vagy más is van így?
A másik kérdés az lenne,hogy most kitalálta,hogy a nagy előszobát ő akarja gipszkartonozni nyáron.Ilyet még nem csinált.Mindig megnézi interneten,mit hogyan kell csinálni.De úgy gondolom,hogy ez bonyolult lenne.
Ti megengednétek neki,hogy megcsinálja?
Örülj neki, hogy ilyen ügyes lányod van! Szerintem sokkal hasznosabb az érdeklődési köre, mintha például vásárláson törné a fejét.. Sok férfit megszégyenítene a tudásával!
Gipszkartonozni egyébként nem nehéz, de több emberes munka, hiszen nem könnyű megtartani azokat a lapokat csavarozás közben..
Bár én (még) nem vagyok anya,de nemsokára!
Én 13,5 évesen elkezdtem az építőiparban dolgozni.Imádtam.Én se tudtam főzni 20 éves koromig,pedig egyedül éltem albérletben.Csak az egyszerű dolgok mentek(sült krumpli,tészta)
Lett volna lehetőségem a pár év alatt megtanulni főzni,de minig a pénzt hajtottam.Meg van az erdedménye,saját házam és autóm van.
És ezt a férnias munkának köszönhetem 100%-ban.
Mindig lenéztek,hogy "nő,úgyse ért hozzá" na ezek nem estek jól.
A lányod is kapni fog még hasonló beszólásokat,tuti.De ezeken túl kell lépni.
Ha meg saját háza lesz,ne aggódj,a jég hátán is meg fog élni és gond nélkül neki tud majd fogni akár egy előszoba vagy plusz még egy szoba építésének.Ahogy én is...
Sok sikert neki,és szerintem ez csak hasznára válhat,mint ahogy nekem is csak a hasznomra vált.
21/L
Hát én mint kivitelező, biztos nem mennék be abba a házba.
Azért azt még megnézem,hogy egy 18 éves átlagos testalkatú lány hogy emeli meg a gipszkartonlapot és a hogyan építi meg a 60 cm-enkénti rögzítést az üveggyapottal, amikor ezt a jó erőben lévő férfiaknak is nehéz.De ha fel bírja emelni a 30 kilós lapokat...Arról nem is beszélve,hogy lézeres mérővel szokták vízszintbe hozni ezeket a lapokat..szerintem ez egy kicsit sok neki.
Kell védőfelszerlés is, pláne az üveggyapot miatt.Ezt nem lehet csak úgy megfogni, meg maszk is kell.
Én nagyon büszke lennék a lányomra a helyedben:-)
Én is lány létemre inkább voltam ezermester mint házitündér, de hidd el, hogy az élet rákényszeríti az embert a házimunkára is.
És ma már nagyon örülök neki, hogy főzni is tudok, de gond nélkül lerakom a parkettát is ha kell:-)
Kedves kivitelező, pont neked kéne a legjobban tudnod, hogy a gipszkarton lap nincs 30 kg és hogy ha egy kész előszobát gipszkartonozol le, amögé nem raksz üveggyapotot, (minek szigetelni közfalat üveggyapottal?).
Egy férj, aki gipszkartonozik (is).
Kérdezőnek:Még szép ,hogy engedném neki.Ha már bizonyított másban akkor miért ne?
Kivitelezőnek:Erre csak saját példám tudom mondani.14 voltam mikor külön költöztem(nem véletlen)egy natúr lepukkant tetőtér volt.Meg lett csinálva a kartonozás,tapétázás festés.És a testvéremmel ketten csináltuk meg.Úgy hogy egy festő mondta,hogy tuti szakember csinálta cakum pakk!De kilet ábrándítva hogy nem nyert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!