A páromat lebeszéltem a dobermann kutyáról, mert nem jó az gyerek mellé, kellene érezzek bűntudatot?
Figyelt kérdés
Még nem tervezünk gyereket, de talán 2-3-4 év múlva igen. Én szeretem a kutyákat nincs ezzel baj. Egyik nap a párom kitalálta, hogy kell neki egy dobermann. Én pedig egyből leoltottam, hogy nem, mert gyerek mellé nem való. Még nincs gyerekünk, de egyetem után szeretnénk. Ha meg most megvenné a kutyát 3-4 év múlva mit csinálna vele? Ezért inkább azt javasoltam válasszon egy kicsit család-barátabb kutyát, mint pld a német-juhász, vagy a labrador-retriever, golden-retiever. Nem arról van szó, hogy ezeket közel engedném a kisgyerekhez, de azért mégis megbízhatóbbak mint ezek a vérebek (dobermann, rottweiler)- Azóta már belement, hogy más fajtát választ (és már azokért is lelkesedik) de kicsit gondolkodom azon, hogy végül is neki régi álma volt a dobermann... Ő azt mondja semmi gond és ő is utána olvasott tényleg nem családos kutyák ezek és valóban jó döntés. Szóval akkor ne egyem magam?2011. márc. 6. 12:14
21/22 anonim válasza:
ma 20:05
Csakhogy a kérdező nem teljesen elhatárolódik a kutya tartásától, hanem egy fajtával kapcsolatban írta az ellenérzéseit.
Nagy különbség.
Ha azt írta volna, ő nem akar semmilyen kutyát, senki nem beszélte volna rá, hogy, de-igen-kell.
22/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, annak is aki megpróbált megnyugtatni, hogy nem vagyok egyedül aggodalmaimmal. És köszönet azoknak is akik meg abban támogatnak, hogy jó fajtát válasszunk. Nekem személyes rossz tapasztalatom is van a dobermann-ról szóval ezt amiatt is ellenzem. Beszéltem a párommal erről, és azt mondta neki most már semmi ellenvetése a labrador ellen, megszerette. Szóval azt hiszem a konfliktus feloldódni látszik. (bár köztünk nem volt nagy konfliktus, inkább én vívódtam...)
köszönöm a válaszokat
2011. márc. 6. 22:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!