Van olyan szer, amitől a férjem nem kívánja az alkoholt?
szegény utolsó válaszoló nagyon le lett pontozva, pedig...
Nem is tudom, miért alap, hogy rögtön belekeversz valamit a kajájába, piájába, ahelyett hogy beszélnél vele?
Az én párom is volt egy időszak mikor majdnem rákapott. aztán mikor kétszer egymás után pityókásan tudott velem csak beszélni, nagyon kivertem a balhét (nem volt tajrészeg, de azért mégiscsak töb volt egy sörnél...ez látszott). Értette és emlékezett rá, és tudta, hogy semmit nem gondolok annyira halálosan, mint amit akkor mondtam neki, mivel nekem mindkét szülőm alkoholista évtizedek óta.
Azóta figyel rá, hogy ne rendszeresítse, de nem is tiltom el az alkoholtól.
És nekünk is sok problémánk van.
Ha a tudomása nélkül akarsz valami szert beadni neki, az nem csak sunyi és aljas dolog, de bűncselekmény, úgyhogy vigyázz! Ezzel még akár börtönbe is kerülhetsz.
Ráadásul azok a szerek nem úgy működnek, titokban beadod, és nem kívánja tőle az alkoholt, hanem úgy, hogy kívánja, megissza, aztán rosszul lesz, és még csak nem is tudja, hogy miért lett rosszul. Kórházba kerül, kivizsgálják, a labor ki fogja mutatni, hogy mit szedett, és a rendőrök rá fognak jönni, hogy te mérgezted meg vele.
az, hogy valakinek nem tetszik a másik sminkje, és hogy nem tetszik, hogy iszik, két nagyon különböző ok.
szerintem nem kell titokban csinálni. ha nem partner, hagyd el. a boldogtalan ember másokat is azzá tesz.
Sajnos ezt a problémát szer nem fogja megoldani. Mégpedig azért nem, mert a leírásod alapján a férjed nem (testi) alkoholfüggő - ugye nem abban a stádiumban van, hogy reggel remeg a keze az italért, és rosszul van, ha nem ihat? Az ilyen nem sört iszik és nem egyet - egyébként otthon iszik? Látod Te, mennyi az annyi???? Vagy csak "bemondásra" elhiszed, hogy egy sör? Gyógyszert olyanoknak írnak, akik már testileg függenek az alkoholtól, és tényleg betegek!
Szerintem itt lelki függőségről van szó. A melankolia, depresszió miatt jól esik neki az alkohol okozta eltompultság - még jobban elfelejti a bajának a súlyát, ha a kocsmában ott vannak a haverok. Még azt sem tudom mondani, hogy küldd pszichológushoz, mert az sem tud neki munkahelyet, pénzt varázsolni.
Nagyon nagy szerelem kell ahhoz, hogy egy pár kapcsolata ilyen nehézségek közepette se sérüljön. Gondolom, esetetekben ez már háttérbe sorult. :(
Az is baj, hogy a mi kulturánkban a férfinak "illik" magába fojtani a baját, és a lelki fájdalomnak a "legális", "férfias" kifejezése az ivászat... :S
Az lenne a legjobb megoldás, ha valamilyen munkát találna - keressetek bármilyen megoldást, ha másképp nem megy, akár költözzetek is! De amíg munkanélküli, adj neki otthonra feladatot, hogy ne csak szomorkodon egész nap.
A gomba neve: tintagomba. Hatóanyaga: koprin. Legális, beszerezhető.
Hatás: alkohollal együtt rosszullétet idéz elő, mechanizmusa hasonló az alkoholról leszoktató gyógyszerekéhez. Csak akkor ér valamit, ha mindig adagolod, azaz az illető bármikor is iszik, rosszul lesz.
Esetleges problémák:
- Adagolás: mennyi gombát kell enni ahhoz, hogy a hatása ne legyen se túl súlyos, se túl kicsi?
- Időzítés: Mennyi idő múlva ürül ki és lesz hatástalan a gomba, azaz már nem véd az alkohol ellen?
- Tálalás: nem feltűnő-e mindig gombás ételt enni?
- Átalakítás: vajon ki lehet-e főzni/áztatni a hatóanyagot, és minden ételhez hozzákeverni a gombalét?
- Gyanú: vajon rájön-e az áldozat?
Ezekre nem tudom a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!