Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van olyan szer, amitől a...

Van olyan szer, amitől a férjem nem kívánja az alkoholt?

Figyelt kérdés
A férjem mostanában rendszeresen iszik. Nem minden nap és nem sokat, állítólag csak 1 sört, de attól is olyan, mintha egész nap a kocsmában ült volna. Sok gondunk van mostanában, de ez akkor sem megoldás! Szeretném tudni, hogy tudtok e olyan módszert, vagy gyógyszert, amitől nem kívánná az alkoholt, mert nem akarok e miatt állandóan veszekedni. Valami olyat szeretnék ami hatásos és mégsem veszi észre. Legális dologra gondolok!:) Nem akarom megvárni amíg alkoholista lesz!
2009. febr. 18. 15:23
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

szegény utolsó válaszoló nagyon le lett pontozva, pedig...

Nem is tudom, miért alap, hogy rögtön belekeversz valamit a kajájába, piájába, ahelyett hogy beszélnél vele?

Az én párom is volt egy időszak mikor majdnem rákapott. aztán mikor kétszer egymás után pityókásan tudott velem csak beszélni, nagyon kivertem a balhét (nem volt tajrészeg, de azért mégiscsak töb volt egy sörnél...ez látszott). Értette és emlékezett rá, és tudta, hogy semmit nem gondolok annyira halálosan, mint amit akkor mondtam neki, mivel nekem mindkét szülőm alkoholista évtizedek óta.

Azóta figyel rá, hogy ne rendszeresítse, de nem is tiltom el az alkoholtól.

És nekünk is sok problémánk van.

2009. febr. 18. 21:10
 12/27 anonim ***** válasza:
93%
Én is csatlakozom azokhoz, akik szerint ez a belekeverős dolog nagyon sunyi és önző megoldás. Képzeld el, ha neki mondjuk nem tetszene a sminked és belekeverne valami viszketőport hogy ne használd, ahelyett, hogy szólna... Érted?
2009. febr. 18. 22:10
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
én igazat adok neki, hogy védekezni próbál az alkohol ellen. vagyis az ellen, hogy a férjéből alkoholista legyen. Van aki nem bírja az ivászatot, annak 1-2 sör is elég, és annyira részeg, mintha 1 liter pálinkát megivott volna. Beszéld meg a férjeddel, miért csinálja ezt, nem lehetne-e valahogy megoldani a gondotokat, mert ha alkoholista lesz, és elissza a fejetek felől a házat, akkor az még rosszabb. Kívánom, hogy ne fajuljanak el a dolgok idáig, de sajnos sok ember került az utcára, mert alkoholisták lettek. (Az egyik férfi a múlt héten mesélte, hogy megcsalta a felesége egy fiatalabb pasival, és ettől annyira lelkibeteg lett, hogy elkezdett inni, addig amíg kölcsönt vett fel a házra, és elitta, meg elgépezte. Most az utcán él, kb. 3 éve, a felesége már tavaly télen meghalt. Gondolom szétfagyott :S)
2009. febr. 18. 23:08
 14/27 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem a legszebb megoldás titokban belekeverni valamit az ételbe, teljesen igazatok van. Viszont azt is értsétek meg, hogy már nem nagyon tudok mást kitalálni. Annyit beszéltem már vele erről, hogy már nincs mit mondanom. Amikor megbeszéljük igazat ad nekem, látszólag megért, aztán minden ugyanolyan pár nap múlva. A kiváltó ok pedig a munkahely elvesztése és a pénz. Értem én hogy zavarja, hogy nem talál munkahelyet, de ez akkor sem megoldás. Engem is zavar a dolog, mégsem kezdek el inni!
2009. febr. 19. 08:16
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Napi egy sörtől még nem hiszem, hogy komoly alkoholistának minősülne, ha meglátszik rajta, akkor ott több alkoholról lehet szó. Létezik a gyógyszer, amit előttem írtak, de csak súlyos alkoholproblémákkal küszködőknek, addiktológiai ellátás keretein belül, szoros orvosi felügyelet mellett adják.
2009. febr. 19. 08:24
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Ha a tudomása nélkül akarsz valami szert beadni neki, az nem csak sunyi és aljas dolog, de bűncselekmény, úgyhogy vigyázz! Ezzel még akár börtönbe is kerülhetsz.

Ráadásul azok a szerek nem úgy működnek, titokban beadod, és nem kívánja tőle az alkoholt, hanem úgy, hogy kívánja, megissza, aztán rosszul lesz, és még csak nem is tudja, hogy miért lett rosszul. Kórházba kerül, kivizsgálják, a labor ki fogja mutatni, hogy mit szedett, és a rendőrök rá fognak jönni, hogy te mérgezted meg vele.

2009. febr. 19. 14:43
 17/27 anonim ***** válasza:
85%

az, hogy valakinek nem tetszik a másik sminkje, és hogy nem tetszik, hogy iszik, két nagyon különböző ok.

szerintem nem kell titokban csinálni. ha nem partner, hagyd el. a boldogtalan ember másokat is azzá tesz.

2009. febr. 19. 15:08
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
előző vagyok. most látom, hogy nem veszi komolyan, amit mondasz neki. ha nem akarja abbahagyni a rendszeres ivást, akkor tényleg nincs mit tenni. nem akarhatsz helyette. ha már mindent megpróbáltál, és a türelmed végén vagy, akkor tipli. ne akarj egy alkoholistával együtt élni.
2009. febr. 19. 15:11
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos ezt a problémát szer nem fogja megoldani. Mégpedig azért nem, mert a leírásod alapján a férjed nem (testi) alkoholfüggő - ugye nem abban a stádiumban van, hogy reggel remeg a keze az italért, és rosszul van, ha nem ihat? Az ilyen nem sört iszik és nem egyet - egyébként otthon iszik? Látod Te, mennyi az annyi???? Vagy csak "bemondásra" elhiszed, hogy egy sör? Gyógyszert olyanoknak írnak, akik már testileg függenek az alkoholtól, és tényleg betegek!

Szerintem itt lelki függőségről van szó. A melankolia, depresszió miatt jól esik neki az alkohol okozta eltompultság - még jobban elfelejti a bajának a súlyát, ha a kocsmában ott vannak a haverok. Még azt sem tudom mondani, hogy küldd pszichológushoz, mert az sem tud neki munkahelyet, pénzt varázsolni.

Nagyon nagy szerelem kell ahhoz, hogy egy pár kapcsolata ilyen nehézségek közepette se sérüljön. Gondolom, esetetekben ez már háttérbe sorult. :(

Az is baj, hogy a mi kulturánkban a férfinak "illik" magába fojtani a baját, és a lelki fájdalomnak a "legális", "férfias" kifejezése az ivászat... :S

Az lenne a legjobb megoldás, ha valamilyen munkát találna - keressetek bármilyen megoldást, ha másképp nem megy, akár költözzetek is! De amíg munkanélküli, adj neki otthonra feladatot, hogy ne csak szomorkodon egész nap.

2009. febr. 19. 15:56
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

A gomba neve: tintagomba. Hatóanyaga: koprin. Legális, beszerezhető.

Hatás: alkohollal együtt rosszullétet idéz elő, mechanizmusa hasonló az alkoholról leszoktató gyógyszerekéhez. Csak akkor ér valamit, ha mindig adagolod, azaz az illető bármikor is iszik, rosszul lesz.

Esetleges problémák:

- Adagolás: mennyi gombát kell enni ahhoz, hogy a hatása ne legyen se túl súlyos, se túl kicsi?

- Időzítés: Mennyi idő múlva ürül ki és lesz hatástalan a gomba, azaz már nem véd az alkohol ellen?

- Tálalás: nem feltűnő-e mindig gombás ételt enni?

- Átalakítás: vajon ki lehet-e főzni/áztatni a hatóanyagot, és minden ételhez hozzákeverni a gombalét?

- Gyanú: vajon rájön-e az áldozat?

Ezekre nem tudom a választ.

2009. febr. 19. 16:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!