Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek érdemes Budapestre...

Szerintetek érdemes Budapestre költözni? (Főleg akik Pesten laknak. )

Figyelt kérdés

Indokokat kérek

köszi

2011. márc. 4. 13:22
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Olyan helyről, ami messze van, nyilván érdemes felköltözni munka miatt. Persze itt sem az van, hogy ideköltözöl és másnap már két kilót keresel. Mondjuk Győr környékéről nem jönnék ide. Szabolcsból simán. Én a környékén lakok, és nem nagyon költöznék be, inkább bejárnék (nem ott dolgozok).
2011. márc. 4. 13:43
 12/21 anonim ***** válasza:
76%

Nos, minden vidéki azt hiszi, hogy itt baromi könnyű munkát találni, de nem így van. Tény, hogy több lehetőség van, de annyival többen is pályáznak egy-egy állásra, úgyhogy ilyen szempontból gyakorlatilag ugyanott vagy mint vidéken.

Az is igaz, hogy nagy távolságok vannak. Míg a vidéken élő rokonaim 5 perc alatt bent vannak a munkahelyükön, az iskolában, addig én egy irányba 1,5 órát utazom, többszöri átszállással, vagyis napi 3 órám elmegy csak az utazásra.

A nagy tömeg, a sok ideges, rohanó ember, a rossz levegő sem éppen pozitívum.

Ja és az élet is drágább. Az albérlet, az ingatlanok, a szórakozhelyek mindenképpen drágábbak mint vidéken.

Persze van jó oldala is. Több szórakozási lehetőség van, több ruha és élelmiszerbolt, pláza, mozik, fitness termek stb.

Úgyhogy neked kell eldönteni, mennyire éri meg idejönni.

2011. márc. 4. 13:48
 13/21 anonim ***** válasza:
Hát én itt Pesten születtem. Nekem spec semmi bajom a tömeggel, csak amikor bevágnak elém meg a nagyik sprintelnek az üres helyre az bosszantó/vicces xD egy idő után úgy is immunis leszel, ha magadtól jössz- mert teszem azt ha valami kényszer miatt kellene feljönni, akkor elég rossz élmény lenne. Jó itt lakni, mert sokkal több szabadidős lehetőség van, csak győzd finanszírozni. Én mondjuk szívesebben laknék agglomerációban.
2011. márc. 4. 13:49
 14/21 anonim ***** válasza:
Jujj én már nem bírnám megszokni. Szerettem ott lakni. Volt munkám, minden héten mozi, pörgés, bulik. Most munka után csak netezek meg vagyok minden nap. No meg shoppingolok. De amiért már nehéz lenne megszokni az a sok bunkó ember, tömegközlekedés, félelem az utcákon. Mikor hazamentem szüleimhez komolyan az "első" bkv-s utazásom alkalmával rettegtem. Néztem ki fog éppen leütni a táskám miatt meg hasonlók.
2011. márc. 4. 14:59
 15/21 A kérdező kommentje:

"Mikor hazamentem szüleimhez komolyan az "első" bkv-s utazásom alkalmával rettegtem. Néztem ki fog éppen leütni a táskám miatt meg hasonlók.

"

Most ez komoly, tényleg rettegni kell mindenkinek Pest utcáin??

2011. márc. 4. 18:03
 16/21 anonim ***** válasza:
Vannak olyan környékek ahol én is jobban szorítom a táskámat (pl. Blaha lujza tér, aluljárók, villamoson is érdemes, ha gyanús alak van a közelben...), de általában a nyílt utcán nem hiszem hogy ilyesmitől kellene tartani... Legalábbis én nem sok ilyen esetről hallok, és azért általában látszik az embereken, hogy kitől kell tartani és kitől nem. De már írtam, itt ahol én lakok, éjszaka is nyugodtan mászkál kint az ember, nappal meg pláne.
2011. márc. 4. 18:08
 17/21 A kérdező kommentje:

"De már írtam, itt ahol én lakok, éjszaka is nyugodtan mászkál kint az ember, nappal meg pláne.

"

És , ha megkérdezhetem melyik kerület ez?:)

2011. márc. 4. 18:13
 18/21 yuda ***** válasza:

Belvárosban, zsúfolt tömegben bárhol előfordulhat, sőt éppen ilyen helyeken fordulnak elő a kétes alakok és nem könnyű kiszúrni, hiszen ők is tanulnak:)

szépen, elegánsan öltözködik egy átlag tolvaj- így nem lehet kiszúrni.Átlagember kinézetük van- pesten bizony esti órákba bárhol is élsz majd, vigyázni kell- ez benne van a levegőben- pár hét után nem kell magyarázni majd- érezni fogod magadban:)

2011. márc. 4. 19:11
 19/21 anonim ***** válasza:
Igaz,hogy koszos büdös de mégiscsak a miénk:D én már megszoktam. Egyébként vannak nagyon jó helyek pl. a 6.kerület vagy Margitsziget környéke..meg mindenhol vannak bunkó emberek szóval ez nem attól függ.
2011. márc. 5. 13:16
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
én fehérvárrol költöztem pestre tanulás miatt aztán ittragadtam de nemszeretem igazán. megvannak a barátaim társaság midnen de nekem tul nagy bárhova menni akarok akkor legalább egy orával kell számolni. persze van pozitiv része is mer éjjel nappal lehet találni valami szorakozást valami minidg van. viszont alapvetően drága is. az meg h veszélyes lenne hát nemtudom 8 éve élek itt 13.kerbe cigányok itt laknak a sarkon kb az egész társasházba ők vannak éjjelente szoktam gyakran hazasétálni meg a környéken nyáron éjjel szuoktam futni ahol boklásznak a helyi "maffiozok" de sose volt olyan h belémkötöttek volna vagy balhézni kellett volna. ha sarkon cigizek odajön kér egy szálat ha olyanom van adok ha nem nem sosincs balhé belőle szoval ettől nem kell félni szerintem. bár én 190cm vagyok meg vagy 100 kg szoval lehet ezért nem szorakoznak velem. viszont a kéregető csövikhez nem tudok hozászokni. meg azokhoz akik kéregetnek és nem csövik.odajön mondom jofej leszek héátha utbaigazitást akar aztán már mongya is h ide oda akar menni és csak pár százas kéne neki
2011. márc. 5. 14:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!