Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem akarok kistesót. Hogyan...

Nem akarok kistesót. Hogyan szokjak majd hozzá?

Figyelt kérdés

Ma tudtuk meg, anya most mondta hogy ősszel kistesó jön. A nagyszüleim, tesóm, apa nagyon örült, és persze mindenki más, de én annyira el vagyok szomorodva. Mitől van ez? Szerintem már nem nekik való a gyerek, kicsit idősek már hozzá. Nem szeretném utálni ha majd megszületik, de hogyan változtassak a hozzáállásomon?

12L

2011. febr. 27. 16:22
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
88%

Szia!

Hozzánk tavaly hozott a gólya egy kis tündéri leányzót. Előtte aggódtam, hogy nem fognak úgy szeretni, vagy elfognak

felejteni és csak vele törődnek és stb., de nem. Persze egy babával sokat kell törődni, de engem se hanyagolnak, és a szeretetük nem átirányult a picurra, hanem osztódott vagy meg duplázódott az a lényeg, hogy mindkettőnket ugyanúgy szeretnek. Én amikor megláttam elfelejtettem minden kétségemet. Annyi örömöt és nevetést fog hozni egy ilyen tündér az életedbe és családodba, hogy sosem fogod utálni. 13/L

2011. febr. 27. 16:52
 12/24 anonim ***** válasza:
96%

Hát igen.

Anyud bejelentette, te pedig összezavarodtál.

Nem tudod, hogyan érint majd benneteket ez az új helyzet, és az ismeretlentől minden ember fél/tart. Veled is ez van.

Meg persze érthető, egy kis testvériféltékenység is keveredik beléje, mert a figyelem fő központja mostantól nem te leszel, hanem a baba (kistesó), főleg, ha majd megszületik. Ezért félsz attól, hogy elfelejtenek, meg hogy pl. rabszolgahajcsárként bánnak veled, (Ide vidd a gyereket! Nehogy leejtsd! Ne bántsd! Hagyd már békén!... stb.) mert van ilyen. És te most még serdülsz is közben, ez méég jobban megnehezíti a dolgokat.

Figyelj! Őszig még bőven van időd, eröltetni meg nem le7 vki szeretetét. Ahogyan az érzéseid is most kezdenek (idővel) majd vmikor kialakulni, ezek az érzéseid is ki fognak. Most uis teljesen "leforrázott" a hír, azt sem tudod mi várható. Én azt javaslom --- nemtom milyen kapcsolatban vagy szüleiddel, anyukáddal, de főleg, ha jó a viszony, akkor -- beszélgess sokat anyuddal, és mivel serdülsz, ez a gyermekszületés kérdése egészen aktuális lesz, életközelből szerezhetsz tapasztalatokat. Meg ha sokat beszélgetsz vele, megteszel neki ezt-azt, látja, hogy bármikor számíthat Rád, és egy kicsit "barátnőként" is tud kezelni téged, úgy gondolom, ez nagyon fontos és hasznos dolog lenne, hiszen a kapcsolatotok sokkal inkább közelibb, bizalmasabb lehetne. Ezt a csacsiságot meg felejtsd el, hogy ele fognak felejteni, illetve mondd el anyudnak, hogy félsz, ő is tudni fogja, hogy Rád attól még ugyanúgy kell figyelnie, mint a babára! :)

Ami meg a kistesó egészségét illeti, ha anyukád nem dokányzik, (passzívan se, tehát nemcsak szívja, a cigit, hanem mások kibocsátotta cigifüstjét is kénytelen belélegezni), nem iszik, nem fog a terhessége alatt kávézni, kevesebb sót fogyaszt, emellett betartja a védőnő és az orvos utasításait, akkor nagyobb eséllyel nem lesz semmi gond a terhessége alatt, és egy gyönyörűszép egészséges kistesód születik majd, aki majd a te szíved melegét is fellángoltatja :)

F29

2011. febr. 27. 17:01
 13/24 anonim ***** válasza:
73%
Ha nem tudsz tőle éjjel aludni, majd alszol füldugóval, 100 ft a patikában.
2011. febr. 27. 18:22
 14/24 anonim ***** válasza:
meg fogod szeretni, nyugi.
2011. febr. 27. 18:55
 15/24 anonim ***** válasza:
40%
Sajnállak, rossz lehet ilyenkor tesó:( Nem kell szeretned, ha nem akarod, meg pár év múlva akár el is költözhetsz, ha úgy érzed, nem szeretnek eléggé.
2011. febr. 27. 19:11
 16/24 anonim ***** válasza:
48%
utolsó: 12 éves. szerinted mennyire "komoly" a probléma, mert szerintem egy év múlva arra sem fog elmékezni, hogy ilyeneket kérdezett itt.
2011. febr. 27. 19:18
 17/24 anonim ***** válasza:
7%
Szerintem meg gáz, ha a kamaszgyerek mellé vállalnak a szülők még egyet. Az olyan, mintha beleuntak volna a nagyobb gyerekükbe és másnak akarják szentelni a figyelmüket. Ha van 1-2 gyerekem tizenéves, akit szeretek, akkor miért akarok még egyet? Mert nem szeretem eléggé és ráuntam.
2011. febr. 27. 21:13
 18/24 anonim ***** válasza:
Mi az hogy idősek hozzá?Hány évesek?
2011. febr. 27. 23:10
 19/24 anonim ***** válasza:
88%

Ne haragudjál, de miért unt volna rá a másik gyerekre? Őt ugyanúgy szeretik a szülei azután is, amennyire a másik két gyereket.

Írta a kérdező, hogy van már neki testvére. Akkor? A kérdezőt is azért hozta világra az anyuka, mert ráunt a másik gyerkőcre? Ugyan már! Normális szülő nem tesz különbséget a gyermekei között. Nekem van egy 3 évvel fiatalabb öcsém, mégsem éreztem semmilyen megkülönböztetést. Sőt, van egy 9 évvel idősebb nővérem is, aki szintén örült a kistesónak (nekem is és öcsénknek is), semmiféle "elköltözős" gondolata nem volt. Ugyanannyi figyelmet és törődést kapott ő is.

Ha valaki ráun a gyerekére (ilyen is van?), arra nem azt a megoldást választja, hogy szül mégegyet. Szerintem az a gyerek, aki ilyet ír, hogy ráuntak, az vagy nagyon el volt kényeztetve, vagy a szülei agyában valami hiba van...

22/L

2011. febr. 27. 23:59
 20/24 anonim ***** válasza:
51%

Költözzön el a tesója miatt?? Ember!! Észnél vagy?

Nekem is van 12 évvel fiatalabb tesóm, imádom :-D

27/L

2011. febr. 28. 10:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!