Tényleg ennyire elítélendö ha hétvégetne kikapcsolódom?
Önkéntes vagyok a Rex alapítványnál, mert nagyon szeretem az állatokat, számomra kikapcsolódás, plusz arra is jó, hogy kutyákat tudok iskolába vinni, ezáltal egy idö után lehetnék kutyakiképzö. Általában hétvégente megyek. Ez nagyon zavarja anyámat, mert van egy 6 hónapos babám. Azt mondja miért nem inkább vele foglalkozom. Minden hétköznap egész végig vele vagyok, úgy érzem lassan, hogy mással már nem is szabad foglalkoznom, mert úgyis megkapom, hogy sz@r anya vagyok. Meg most is, hogy beteg lett, tuti én vagyok az oka, mert itt bent 30 fokban nem adtam rá meleg harisnyát, hosszú ujjú felsövel...
A kérdés az, hogy tényleg ekkora baj, hogy hétvégente elmegyek egy nap néhány órára?
Mert ha igen, akkor kicsit elgondolkozom, hogy le kell mondanom a hobbimról amíg pici a gyerek.
10.47-esnek van igaza. Én is nagymama vagyok, de nem vállalnám be minden hétvégére az unokámat. Én se passzoltam le sose a gyerekeimet, csak nagyon fontos esetben bíztam másra. Szerencsére a gyerekeim is maguk szeretnék nevelni az unokákat.
Természetesen, ha szükség van rá, és meg tudom oldani, vigyázok rá, de minden hétvégén nem is tudnám megoldani, ha akarnám se. Mi ötvenesek még általában dolgozunk, néha muszáj pihenni. Az én gyerekkoromban sem volt GYES, bölcsődébe jártam, még szerettem is. A szüleim nem passzoltak volna le a nagymamához ha lett volna se, főleg nem egy másik városba. Azért születtem, mert szerettek volna. Nem azért, hogy hetente egyszer találkozzanak velem. Én nem bírtam volna ki, hogy csak hétvégenként lássam a gyerekeimet.
Kérdező, arra a pár órára nyugodtan fogadj fel egy babysittert, megfizeted, nem kell senkitől szivességet kérned.
Ezen az oldalon általában Magyarországgal kapcsolatos kérdéseket tesznek fel. Miért kellene tudnunk, hogy te nem itt élsz? Nem szólunk bele a ti ügyeitekbe, mi csak a saját országunkban történő dolgokhoz szólunk. Itt MAGYARORSZÁGON a legtöbb anya magának szüli a gyerekét, nem a nagyszülőknek. Ha máshol ez másképp van, ahhoz nekünk semmi közünk.
A kérdezőt egyáltalán nem ítéltük el, ő nem hetekre akarja lepasszolni a gyerekét, csak néhány órát szeretne.
Csak azt írtuk neki, hogy ne a nagymamára építsen elsősorban, hanem fogadjon pl. babysittert. Kikapcsolódásra neki is szüksége van, ezt mi megértjük. De a nagyszülőknek is, ezért ajánlottuk ezt a mindenki számára elfogadható megoldást.
Hálás vagyok a sorsnak, hogy az én fiamnak nem olyan nagymamája van, mint a 11.10-es válaszoló.
Az én anyukám és anyósom vérig sértődne, ha helyettük egy bébiszitterre bíznám hétvégenként az unokájukat; és én ennek nagyon örülök, igazi szerető nagymamái és nagypapái vannak.
Utolsó!
Hidd el, én is nagyon hálás vagyok a Sorsnak, hogy nem ilyen gyerekeim vannak, mint te, aki csak azt nézi, mikor tudja lerázni a gyerekét. Örülök, hogy anyukádnak meg anyósodnak semmi más dolga nincs, csak a te fiacskádra vigyázni.
Nekem van más elfoglaltságom is.
A te rokonaidnak nem kell dolgozniuk? Örülj neki. Sajnos, nekem meg kell dolgoznom a megélhetésért, így jóval kevesebb időm van unokázni, mint azoknak, akik otthon ülnek.
Attól még, hogy az én anyukám nem vállalná be, hogy MINDEN hétvégéjét lefoglalja az unokája, attól még igen is nagyon nagyon szereti. De ez nem jelenti azt, hogy neki nincs más dolga, magánélete, hobbija, pihenése, stb. A gyerekemet én vállaltam, azzal együtt, hogy bizonyos dolgokról az én kötelességem lemondani, ha máshogy nem megy, és nem az anyukámé. És mégegyszer elmondanám, hogy ez nem azt jelenti, hogy anyukám sose vigyáz a fiamra, akkor is megteszi, ha nem halaszthatatlan dolgom van, csak éppen szórakozni szeretnék, vagy pihenni, de arra sose kérném, hogy az összes hétvégéjét arra fordítsa, hogy vigyáz az unokára, mert én vállaltam valamit, ami minden hétvégémet igénybe veszi.
És én ezzel nem a kérdezőt szóltam le, az első oldalon is leírtam, hogy neki van igaza, mert én úgy értelmeztem a leírtakat, hogy itt nem arról van szó, hogy a nagymama azért morog, mert minden hétvégén az ő dolga az unoka. Ha az apa vigyáz rá ilyenkor, az teljesen rendben van, a gyereket ő is épp úgy vállalta, így ilyen értelemben az ő dolga is, ha ezt otthon meg tudják beszélni. Én úgy értelmeztem, hogy ez a nagymamának csak azért nem tetszik, mert szerinte milyen dolog az, hogy egy 6 hónapos baba anyukájának minden hétvégén van valami elfoglaltsága gyerek nélkül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!