Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nekte, k miből lett/lesz...

Nekte, k miből lett/lesz lakásotok? Hogyan gyűjtötök rá?

Figyelt kérdés

Most lépek ki a nagyvilágba és felötlődött a gondolat, hogy családi támogatás nélkül a mai világban hogy tudnak az emberek házat venni?

Ez hogy szokott menni meséljétek el légyszi.

Nektek hogy sikerült házat vásárolni?

2011. febr. 25. 20:25
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
78%
Az a baj a pénzfélretevéssel, hogy folyamatos az infláció és hiába rakok én be X összeget, ha mire hozzájut, már 1/2-ed X lesz belőle. Én ezt ezért nem tartom jónak, ellenben az értékőrző dolgok szerintem jobbak.
2011. febr. 25. 20:34
 12/22 A kérdező kommentje:

Az infláció az jogos.

Mik az értékmegőrző dolgok? pl arany?

2011. febr. 25. 20:35
 13/22 anonim ***** válasza:
80%

Nálunk úgy ment, hogy mindkettőnknek volt másodállásunk és 4 évig szinte minden áldott nap dolgoztunk (hétvégén is), minimum 12 órát naponta de volt, hogy többet is.

Így sikerült összeszednünk az önerőt és vettünk fel hitelt is hozzá. Így lett 22-24 éves korunkra saját lakásunk Budapesten. Nem volt eget rengető fizetésünk, én például telefonos ügyfélszolgálaton dolgoztam, a férjem meg annál a cégnél helyezkedett el, ahol a szakmai gyakorlatát csinálta a fősulin. Ő például suli mellett is dolgozott és mióta diplomája is van, megduplázódott a kezdeti nettó fizuja. Azóta már én is szereztem diplomát és egészen jól keresek vele én is.

Azt is hozzá kell tenni, hogy azalatt a 4 év alatt, amíg a lakásvásárlásig eljutottunk, nagyon a fogunkhoz vertük a garast. Nem volt nyaralás (mondjuk időnk se lett volna rá), nem volt betegszabadság, nem voltak új ruhák, új cipő, fodrász, bármilyen szórakozás. Egy kis szobát béreltünk csupán, tehát még csak nem is egy egész lakást. Hát így...

2011. febr. 25. 20:36
 14/22 anonim ***** válasza:
Igen például az arany, annak az értéke emelkedik, ellenben a pénz tönkremegy.
2011. febr. 25. 20:39
 15/22 anonim ***** válasza:
félre kell rakni és be kell fektetni. mi ezt csináljuk.
2011. febr. 25. 20:48
 16/22 anonim ***** válasza:

ha a szüleid nem tettek neked félre gyerekkorodtól kezdve, akkor nagyon nehéz, mert nincs semmilyen kezdőtőkéd.

én mindenképpen szeretnék rendszeres megtakarítást kötni majd a gyerekem nevére már kisbaba korától, hogy kaphasson lakást, ha eljön az ideje.

felháborítónak tartom azt, amikor egyesek beszólogatnak, hogy neked a s.egged alá tolták a lakást, neked könnyű. igen, a családom dolgozott meg érte, felelősen bánt a pénzzel, és vettek nekem egy lakást. sajnálom azokat, akiknek a szülei nem gondoltak a jövőre, és semmilyen kezdőtőkét nem biztosítottak a gyerekük számára, de ez még nem jogosítja fel őket, hogy nyíltan pocskondiázzanak... bele se gondolnak, hogy azért a pénzért is megdolgozott valaki, nem a farzsebében termett...

2011. febr. 25. 21:05
 17/22 anonim ***** válasza:

Nekünk úgy lett lakásunk, hogy az én szüleim és a párom szülei is félreraktak. Így összegyűlt kb. 6 millió. Ehhez felvettünk még 3 millió hitelt, svájci frankban, és általában 25-30 ezer forint körül volt a törlesztő. Aztán pár éve volt, hogy nagyon erős volt a forint, és párom utánanézett, mennyit kellene visszafizetni, és kiderült, hogy bár majdnem az összes tartalékunkat feléljük, de kifizethetjük. Akkor úgy döntöttünk, hogy legyen így, és jól jártunk. Talán annyira, hogy az összes visszafizetett pénz nem haladta meg a 3 milliót.

A fiamnak annyiból lesz könnyebb, hogy ha mondjuk 20 év múlva kellene neki lakás, akkor a nagyszüleim házaiból származó részhez már hozzájuthat. A szüleink akkor már 80 fölött lesznek, remélem, még élni fognak, de valószínű, hogy nem lesz szükségük az örökségre, mint ahogy remélem, hogy nekünk sem. Így ahogy eladjuk azokat a házakat, a pénzt valahogy befektetjük. És külön is szeretnék valamit félretenni neki. Eddig az életbiztosítást szerettem, mert vissza lehetett igényelni belőle, és így olyan volt, mintha hatalmas kamatot kaptam volna, de az most nincs. De még 4-5 évet várok, utána belevágunk. Akkor meg kiderül, mibe érdemes.

2011. febr. 25. 21:51
 18/22 anonim ***** válasza:
Kis gyüjtögetés+Lakodalmas pénz. Önerönek elég volt, leszerzödtünk 2gyerekre szocpol! Fiatal házasokként államitámogatás. Kb ennyi.
2011. febr. 26. 07:12
 19/22 anonim ***** válasza:
Kimegyek külföldre és ott gyűjtögetek. Remélem hamar összejön...
2011. febr. 26. 09:31
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Kulfoldon elek, 2 evig alberletben laktam es osszejott a lakas ara, persze sporolni kellett egy kicsit.
2011. febr. 26. 11:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!