Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogosan vagyok kibukva vagy...

Jogosan vagyok kibukva vagy csak túl reagálom?

Figyelt kérdés

Párommal együtt lakunk,neki is meg nekem is van gyerekem az előző kapcsolatunkból és van közös gyerekünk!4hónapja elköltöztünk a szülőktől albérletbe!Én gyes-es vagyok,kapom a gy.tartást,ő dolgozik!Nagyon kiakadtam már másodszor azon,h elvárja tőlem azt,ha megjön a gy.tartás,és fizessem ki a háza törlesztőjének a felét(mert az apujával van közös háza,ahol nem férnénk el ennyien)Ezen felül fizetem az albérletet,a net számlát,meg az ő tel.számláját!Elég horribilis összeg,sokszor úgy kérek a szüleimtől,h segítsenek ki!Ő a vendéglátásba dolgozik,a fizetésének a felét(mden másnap kap fizetést standolás után) költi el ételre italra!Én megtanultam nélkülözni!Ruhát szinte nem is veszek magamnak,az egyéb "luxus" dologról is lemondtam,de az ő kényelme meglegyen megvesz magának mdent amit az előtt!Reggel szóvá tettem neki,h összeköltözés előtt nem volt róla szó,h én fizetek utána mdent,akkor meg jön azzal h én nem szeretem,meg a többi!Oké a közös kassza meg a többi,de nekem még sincs soha egy fillér pluszom se, magának sunnyog rak félre,de nekem viszont mden fillérről el kell számolnom és mden filléremnek megtalálja a helyét!Én érzem úgy h ez kihasználás vagy tényleg az?Neki az az első h a lakás ki legyen fizetve rendesen,tojik rá,h a gyerekeknek kell erre meg arra...csak a lakás,meg az ő dolga!Most is meg volt a fima műtétére a f.rakott pénz,már nincs belőle semmi,mert kellett neki erre-arra!

Szerintetek mi tévő legyek?Beszélni nem lehet róla vele,mert már egyszer megígérte,h nekem nem kell semmi fizetnem helyette...1hónapig így is volt,most ismét ott tartunk h én állom az ő részét!4hónap alatt nem tudom a 20ezer forintos tartozásomat se megadni az egyik családtagomnak!

Nem bunkózást várok,ha nem megértő,segítőkész tanácsokat!

2011. febr. 25. 09:06
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Amúgy igen,annyit fizetése van amennyit ő mond...már mint a stand annyi,mert a fizuja mden másnap fix összeg!Ma reggeli vitánál,ő volt felháborodva,h innenstől mden fillért odaad nekem,osszam be én!Ha mondom neki,h elköltözök,akkor meg fenyeget!Szóvá tettem neki azt is,h oké h az övé meg az apujáé a ház,de akkor tesója miért él ott mint egy dáma....neki jut nike szabadidőre meg új kávéfőzőre,mi meg használt ruhákat tudunk csak venni a gyerekeknek is,de azt is csak apránként tavaszra!
2011. febr. 25. 09:51
 12/25 A kérdező kommentje:
Fenyegetésnek veszi az elköltözést:)Sorry,nem ő fenyeget:D
2011. febr. 25. 09:52
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Mit akarsz tenni?Gondolkodtál már mi lenne a megoldás?

Mert azt te is látod hogy ez így marhára nem jó:-(

2011. febr. 25. 09:54
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedben nem fizetném ki az ő telefonszámláját, meg egyéb költségeit. Ha szóvá tenné, akkor megmondanám, hogy kellett a gyerekeknek, meg az eddigi költségei törlesztésére. Ha ez neki gond, akkor vállaljon több munkát, vagy cseréljetek! Maradjon ő otthon a gyerekekkel, éljen meg a gyes-ből, te elmész dolgozni, elköltöd a fizetésedet erre-arra, félreteszel magadnak. Ő meg fizesse a számlákat a gyes-ből.

Nem akarok vészmadárkodni, de mit fogsz csinálni, ha ő egyszerűen odébbáll? Fogalmad sincs, mennyi pénzt tett félre, te pedig ottmaradsz adóssággal és 2 gyerekkel.

Nálunk a közözs kassza úgy néz ki, hogy egy számlára megy az ő és az én keresetem. Ha valamelyikünknek pénzre van szüksége, akkor levesz a számláról pénzt. Mivel mind2en spórolósak vagyunk, így nincs súrlódás ebből. Pl. soha nem szól, ha egyszer-egyszer veszek magamnak 1-2 ruhát, vagy elmegyek kávézni a barátnőimmel. Mint ahogy én sem szólok semmit, ha elmegy a barátaival néha sörözni.

A számlákat pedig a bankszámláról utaljuk.

Ha valami nagyobb extra kiadás felmerül, akkor azt megbeszéljük.

2011. febr. 25. 09:57
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

te ne haragudj, de úgy élsz mint egy csöves azért, hogy vadidegenek banki törlesztését fizesd... erre most mit mondjak.

vagy megérdemled és egészségedre, vagy küzdj, állj a sarkadra és lépj ki ebből az egészből, elbérletben olcsóbbra kijönnél, és családod is van aki segít.

28N

2011. febr. 25. 10:11
 16/25 A kérdező kommentje:
A telszámlát sajna muszáj fizetnem,mert egy csekken kell feladnom az enyémmel együtt:(A reggeli "hiszitm" után ígéretet kaptam(bár már hallottam ezt,és oda is vágtam neki),h megadja a háza törlesztését(meg is kaptam,de adhatom oda anyunak,az ő tel.számlájára,meg tankolnom kell az autóba,amit kölcsön adnak az én szüleim,a fiam betegsége miatt,mert közbe közbe orvoshoz kell hordani,120kilométere!
2011. febr. 25. 10:29
 17/25 anonim ***** válasza:
77%

Jogosan vagy kiakadva.

Én ezen vagyok kiakadva sorstárs:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

Ha nem éltek ott, saját életetek van, akkor kutya kötelessége lenne neki is a ti életeteket és érdeketek védeni.

2011. febr. 25. 10:31
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

az nem hiszti, ha kiállsz magadért, és nem hagyod, hogy kihasználjanak.

az meg csak érzelmi zsarolásból mondja, hogy akkor nem szereted. mond meg sztem neki nyugodtan, hogy ez nem igaz, csak ő ezzel zsarol. meg valszeg ő nem szeret trégd, ha ennyire kihasznál, és elszedi a pézedet.

2011. febr. 25. 10:42
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Magyarán: a tesó ott él, de nem fizeti a törlesztőt, mert ő fizeti a SAJÁT kajáját, rezsijét???

A párod meg, bár nem él ott, fizeti a törlesztő felét? Miért is???

Ez nekem tök magas. Oda hordja a pénzt, ami SOSE lesz az övé, ahelyett, hogy a gyerekére költené???

2011. febr. 25. 11:02
 20/25 anonim ***** válasza:
Megint "jó" pasiba nyultál bele!!!
2011. febr. 25. 11:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!