Hogyan osszak be 10. 000ftot fizetésig, vagy még nem kapok
családit és gyest? Vennem kel a lányomnak is
pelenkát,4en vagyunk.
Ilyenkor használj textil pelenkát. Főzzél krumplis tésztát, paprikás krumplit,rántott levest, és ilyen más olcsóbb ételt.
2011. febr. 22. 21:22
Régebben anyunak volt erre egy jó módszere. Miután megvette a szükséges dolgokat, illetve kifizette a számlákat, a maradék pénzt elosztotta annyi felé ahány nap volt a következő fizetésig. Az elosztott pénzeket külön borítékba rakta, így minden nap annyiból gazdálkodott, amennyi volt a borítékban.
2011. febr. 22. 21:25
A T..oban lehet kapni saját márkás pelenkát, cirka 2500-3000 körül van (szerencsére nekünk már nem kell, nem tudom pontosan) még a GYES-ig cirka egy hetet kell kibírni, marad nagyjából egy ezresed naponta.
Tészta- és krumpli ételekkel ki lehet húzni, meg kell még tej és kenyér, ne aggódj annyira, csak oszd be okosan a pénzt.
Ha egy ezres jut egy napra, de csak kenyér kell, nem KELL elkölteni a többi pénzt.
Otthon is biztos van ez-az, csak körbe kell nézni, mit lehet kihozni.
2011. febr. 22. 21:30
A borítékos módszert én is hallottam már :)
Egyébként ne krumplit, tésztát főzz csak, hanem pl. káposztát. Feleannyiba kerül, mint a krumpli, és mint tudjuk, tele van c vitaminnal.
2011. febr. 22. 21:35
Megértelek,és együtt érzek veled.Nem tudom vigasz-e számodra,hogy sok sorstársad van?Nagy kihívás ma Magyarországon fiatalnak,pláne szülőnek lenni.Sok-sok erőt,és kitartást kívánok.Ne szégyellj segítséget kérni,ha muszáj!Nem a te hibád.
2011. febr. 22. 21:37
6/21 A kérdező kommentje:
Sajnos már így is az otthoni tartalékokat éljük fel. Minden hónapban ez megy,de eddig mindég kitartott szűkösen a pénz. Januárban rengeteg fizetnivaló volt. Lakás hitel,rezsi közös költség,apehnak a lakás miatt. Az össz bevételünk kb 2/3ada állandóan a fizetnivalókra megy el.
Ráadásul anyósom is itt lakik,és anyagilag nem nagy segítség.
Nem értem miért nem használnak az anyák textilpelenkát. Nekem bűntudatom lenne sima pelenkát használni. Fogalmuk sincs sokaknak, hogy egy baba 1 tonna szemetet termel és a pelenka 100 év alatt bomlik le. Én nagyon környezettudatos vagyok.
Azt ajánlom vegyél textilpelenkát, ezerszer olcsóbb, és egyetek most olcsóbb kajákat, nyugi menni fog ez.
2011. febr. 22. 21:44
Textilpelenkát javaslom, vagy van a D.-nek is saját márkás eldobhatója, azzal kihúzhatja a lányod. A maradék pénzt meg tészta, krumpliételek, kenyér, tej, és vmilyen főzelékek még beleférnek. Egyébként nekem egy óvodás gyermekkel 1100 ft-om maradt a családiig, de mivel múlt hónapban szintén így maradt hó végére az utolsó 1,5 hétre a munkanélkülimből és az egyedülállóság miatt emelt családi pótlékból, ezért nem esem kétségbe, mert a jó oldalát nézve ideális fogyokúrám van szeptember óta, mert nincs kísértés.
2011. febr. 22. 22:15
Maximálisan egyetértek veled, hogy nagyon nehéz. Én is már a napokat számlálom. Bár cirka 200 Ft-os krumpli árak mellett még mindig azt mondom, hogy olcsóbb a tészta. A textil pelenkáról meg megvan a véleményem. Igaz, hogy olcsóbb lenne, de nálunk pl. 580 Ft egy m3 víz. No ha megnézzük, hogy mennyi pelenka is kell egy napra és hozzávesszük a mosóport+a vizet, akkor nem is olyan sok a legolcsóbb pelenka ára: kb 30 Ft/db. De van zsákos kiszerelés is néhol. Átmenetileg esetleg mondjuk egy gyűrűt nem tudsz beadni zálogba? Ha már esetleg nincs kitől kölcsön kérned családiig?
2011. febr. 23. 07:01
Huhh én be tudnám osztani. Ugyanis nekünk keményen 600 forintunk van hónap végéig....
2011. febr. 23. 07:54
Kapcsolódó kérdések: