Nem tegeződő rokon - van ilyen nálatok?
36 leszek nemsokára (N), és van egy 58 éves nagynéném. Neki négy gyereke van, kettő fiatalabb mint én. Mind tegezik a szüleimet. Nekem 6 nagynéném van, mindet tegezem, csak őt nem (van, aki nála idősebb). Egyszerűen nem engedi meg. Mikor 25 körül voltam, nagyon feszengtem már a csókolomtól, és "jó napot"-ra álltam át. Na, lett is nagy botrány, hogy milyen neveletlen vagyok. Próbáltam magyarázni, hogy a csókolom cikis, a tegeződést nem ajánlotta fel ("ki mondta, hogy tegeződni kell?" - kérdezte. "Senki"-feleltem.).
Egy ideje nagyon ritkán látom, de most vele álmodtam, ezen vitáztunk, nem volt hajlandó megmondani, miért nem tegezhetem. (Már a nagyapám is felajánlotta volna, de mondta, fura, hogy a lányát meg nem tegezem. Más nagynéni is furcsállta - nekem.)
Ti ezek után hogy szólítanátok? Gondolkodtam azon, hogy letegezem, nem érdekel, ha kiakad, a "jó napot" tényleg fura.
Járt így más is?
Én apámat-anyámat valamint valamennyi nagynénémet és házastársaikat magázom, az unokatestvéreimet tegezem.
(nem tetszikezem, Magázom)
Nagyon szeretem ezt.
40/nő
Szerintem csókolomozd továbbra is. Nem tegezhetsz le valakit, aki nem ajánlotta fel. Ez nagyon sértő. Még ha csendőr lennél :)
Semmiképp nem ajánlom, hogy letegezd.
Én anyai nagymamám, nagypapám tegezem, mert sokat voltam velük kiskoromban. Apai nagymamám magázom.
Keresztanyám könyörgött, hogy tegezzem, de nem ment, hiába próbáltam. Aztán a lagzimon elkapott, és nem menekültem a pertutól. Azóta sem könnyű tegeznem, de már sikerül :D
A jó napot egy illedelmes köszönés. Én is ezt vetettem be anyósomnál, mikor jött azzal, hogy csókolomozzak. Mondtam neki, hogy én csak a 80 éves falusi mamókákat csókolomozom, mert azok azt kívánják, de ha szeretné, akkor őt is ebbe a kategóriába rakom :D
Utána megfelelt neki a jó napot is.
Ha magázod, akkor már csak Te döntsd el, milyen módon magázod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!