Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az a jobb ha pároknak azonos...

Az a jobb ha pároknak azonos a szakmájuk vagy ha különböző területen dolgoznak? Nálatok hogy néz ki?

Figyelt kérdés
2011. febr. 21. 21:44
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszön a válaszokat, írjatok még!:)
2011. febr. 21. 22:42
 12/17 anonim ***** válasza:
hát azért jó , ha azonos témakörben dolgoztok, mert megértitek miről beszél a másik. pl. én mondhatom a szerelmemnek , hogy ma egy laparotómiát kellett végeznem, Ő érteni fogja mi az és nem kell neki magyaráznom, mivel ő is az egészségügyben dolgozik
2011. febr. 21. 22:48
 13/17 anonim ***** válasza:

Mi is egy helyen dolgozunk pár méterre egymástól, bár ő mást csinál, mint én, de mindketten meg tudjuk csinálni a másik munkakörét is :)

munkáról általában munkahelyen beszélünk, vagy ritkán azon kívül is.De legalább értjük miről beszél a másik :)

Ez néha jó, néha rossz, pl. jól össze tudunk veszni munka közben is, magán dolgokról,volt már nem is egyszer.Viszont mivel nem élünk együtt így legalább a munkahelyen együtt vagyunk, és tudunk beszélgetni.

23L(32F)

2011. febr. 21. 23:06
 14/17 anonim ***** válasza:
Én örülnék, ha a párom az én szakmámban dolgozna(de nem azonos munkahelyen!), mert akkor megbeszélhetnénk annak részleteit. Jelen állapotban nem tudunk hozzászólni semmit a másik szakmájához, pedig jó lenne.
2011. febr. 22. 06:54
 15/17 anonim ***** válasza:

Szia:)

Szerintem nem feltétlenül kell hasonló legyen a szakmájuk, de legyenek "egy szinten". Ezzel azt akarom mondani, hogy azért mindketten tudjanak beszélni a munkájukról a párjuknak, úgy, hogy a másik felfogja azt.

Most mondok egy sarkított pl-t. egy takarító nő azért ne egy atomfizikussal álljon le, mert lehet, hogy az ég világon semmi közös témájuk nem lesz. Ha lesz, akkor oké, ezzel sincs semmi baj, az az ők szerencséje.

Nálunk a párom orvosis, én pszichológia szakon vagyok. Néha órákig tud nekem mesélni betegségekről, különböző öröklődési gondokról, sokszor érzem, hogy bealszom:)) de azért tudom miről van szó, persze a komolyabb orvosis dolgok messze vannak tőlem mint Makó Jeruzsálemtől:D néha elég WTF fejet tudok vágni ha mond valamit...de ilyenkor elmagyarázza nekem türelmesen.

Ő pedig az én szakmámhoz nem ért, hiába mondom melyik teszt mire jó, mit mikor miért érdemes elvégezni mondjuk egy gyereken, csak kötekedik, hogy miért, és szerinte nem úgy van:D de alapjáraton megtudjuk ezt is beszélni, szóval tudok vele erről beszélni. Rengeteg más közös témánk van egyébként, és a szakmai dolgokat is megtudjuk osztani legtöbbször.

Egyébként sokáig gondolkodtam azon, hogy legyek-e ápolónő, aztán rájöttem, hogy nem bírnám elviselni, hogy gyakorlatilag a párom legyen a "főnököm" :D és mindig mindent jobban tudjon:D

Hát nálunk így alakult:)

21-L

2011. febr. 22. 07:19
 16/17 anonim ***** válasza:

Nálunk szöges ellentét van a két munka között: párom szakmunkás, én diplomás vagyok, mindketten a végzettségünknek megfelelő munkakörben dolgozunk. Én nagyon szeretem, hogy gyakorlatias a férjem, jól kiegészítjük egymást, mindkettőnket érdekel, hogy mit csinál a másik a munkahelyén. Legalább szélesebb lesz mindkettőnk látóköre :)

Volt egyébként azonos szakmájú párom, nem volt jó, nem tudtam mellette kikapcsolni a munkahelyi énemet - ilyen is van...

2011. febr. 22. 11:19
 17/17 anonim ***** válasza:
Szerintem nem jó, ha összefolyik a párok szakmája, mert azt jobb nem hazavinni. Otthon a család a lényeg. Könnyen össze is veszhetnek, ha nem egyeznek bizonyos kérdésekben. Nekünk teljesen eltérő. Mindketten szívesen meghallgatjuk egymás élménybeszámolóit, de ennyi. Ennél nem szabad, hogy több legyen.
2011. febr. 23. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!