Miért baj, ha a pénz is fontos?
Azért nem minden szobafestő csóró és unintelligens....
A barátom sem, én meg jövőre diplomás leszek mégsem zavar.
Szerintem ez személyfüggő. bár nem tudom milyen a barátod, de azért én sem állnék szóba azzal a fajta szakmunkással akinek az ünneplős cucca a melegítő.
pfuuuu de undorítóak vagytok! A szakmunkát becsülni kellene, ti miben laktok? Vagy nagy diplomások ti milyen irodákban üdögeltek??
Ezeket festők és kőművesek viszik véghez!! Ne gyere nekem ezzel az anyagi biztonsággal, mert ez már full sablonos!
Ti csak menő kocsikban tudjátok elképzelni magatok!
Honnan tudod hpogy egy festővel nem lennél boldog?
Vagy honnan tudod azt, hogy aki anyagi biztonságot ad neked, az nem e ver téged meg e gyerekedet egész életedben??
Ezért van manapság a sok feminista, a gazdag, nagyképű köcsögök véget, akik azt hiszik ővék a világ!
üdv!
23/f
Első válaszolónak
Elmondom neked a legtöbb szobafestő (főleg aki ért a mázolás,tapétázás,+1-2 munkához az elég jól keres) nem csóró.Söt garantálom 1 szakmával a szobafestőivel többet keres mint más érettségivel.
pl:Faterom szobafestő mázoló tapétázó és ért a nagyobb munkákhoz is. 1kissebb lakás (70-80nm2)kifestéséért (azaz glettelés stb nézz utána ha jobban érdekel) el lehet kérni 100-120E forintot és a munka 5nap alatt kész van.Nyári időben dolgoztam vele egy ismerősnek akinek akkora a nappalija mint 2panel lakás az őssz nm 540nm-er (CSAK A HÁZ) fater elhívta dolgozni oda 2 ismerös régi festő barátjait dolgozni napi 12 rugóért (ami lég jó pénz cégek, alvállalkozáshoz képest).ÉS 14napot voltunk ott és a mi keresetünk 460E ft volt.
És ha festö valaki 2 alapvetö fontosság van.
1 Csak ismerősnek és azoknak az ismerősének + az ö ismerősüknek kell dolgozni.Mert ha hirdetést adsz fel mikor kész lennél a festés előtt elhajtanak hogy valami nem tetszik és nem fizetnek.Így úgymond egy bejáratott köröd van aki megvan elégedve veled az megadja az elérhetősegéd másnak is.
2 céghez,alvállalkozóhoz nem szabad menni mert napi 5000-7000Ft-oal kiszúrják a szemed + van amelyik az adót nem saját pénzből fizeti hanem levesz a béredből 700 valahány ft-ot
Tény!!Az biztos hogy a most végzetteknek pl fater is csak 7000ft-ot ad de azért mert annyira nem tudják 100%-osan a munkát elvégezni (nem tanulnak meg minden fortélyt a suliba) de viszont cserébe "Újoncként elég jó a fizetésük és elég tapasztalt jó szakemberek tovább képezik őket mint pl faterom aki lassan 32éve csinálja.
És az is tény vannak szar szobafestők de elterjed a hírük és senkinek sem kellenek.Ha meg esetleg igen és szar a munkája első nap kirúgják a p...ába
4. válaszoló.
Szerinted a szobafestőnek akkora parasztok hogy tréningben mennek pl esküvőre vagy más olyan helyre ahova ünneplő stb ruha szükséges.
Ne haragudj de ezzel a hozzászolásal a parasztságod bizonyítottad
Szeretem az ilyen embereket.
Irodában mereszti a seggét,egész nap semmit nem csinál csak lopja a napot,de fent hordja az orrát a nagy semmire,mert sokat keres.
És ha nem lennének szakmunkások?
Kőműves?Szobafestő?Bádogos?
Akkor nem lenne hol lógatnia a lábát,drága 3 diplomás barátunknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!