Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Élnél Monacóban a családoddal?...

Élnél Monacóban a családoddal? Bunkók kíméljenek légyszi!

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nem a legjobb kategória, de bízom az értelmes válaszokban.

Mondjuk, ha az ottani felső osztály alsóbb részébe tartoznátok, akkor.

Barátnőmék mindenféle félelem nélkül átköltöztek Svájcból, a férjének igen jól menő cége van, az éhezés valószínűleg még a dédunokájukat sem fogja veszélyeztetni.

Mindent összevetve, én azt mondtam neki, hogy lehet, hogy nem költöztem volna. Ebben van egy kis irigység, ezt elismerem, de abba is belegondoltam, hogy rengeteg szép nő, jóképű férfi veszélyezteti a kapcsolatukat, illetve majd ha a gyerekeik felnőnek, könnyen az éjszakai élet rabjai lehetnek.

Ti hogyan vélekedtek erről? Élnétek ott?

A bunkó, alpári stílusú válaszokat lepontozom, a többit mindentől függetlenül felfele!

2011. febr. 16. 20:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
75%

Igen, én mennék minden további nélkül.

Férfiak, nők és éjszakai élet minden országban van, és veszélyeztetheti a családot/kapcsolatot.

2011. febr. 16. 20:09
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Monacót nem ismerem csak kanadát nővérem már kint él én is kint fogok. Ha neked jobb helyed lenne Monacóban költözz ne is gondolkozz ezen
2011. febr. 16. 20:10
 3/14 A kérdező kommentje:

Elnézést, nem rólam van szó, hanem a barátnőmről :)

És már költöztek, csak kíváncsi lennék a véleményekre.

2011. febr. 16. 20:12
 4/14 anonim ***** válasza:
91%

Ha jól érzik magukat miért ne?

Lehet, hogy hülyének néztek de én nem tudnám itt hagyni MAGYARORSZÁGOT, itt láttam meg a napvilágot, itt nőttem fel

2011. febr. 16. 20:12
 5/14 anonim ***** válasza:
89%
Itthonról simán oda költöznék, a gyönyörű város, a közbiztonság, a kultúra,az időjárás stb. miatt. Svájcból lehet, hogy nem rohannék annyira, mert az önmagában is egy klassz hely. A gyerekeket nem félteném, egyrészt fontos a saját nevelés, másrészt ott rengeteg magas színvonalú oktatási intézmény létezik számukra. Ha vannak céljaik, le vannak kötve, bolondok leszenk az éjszakai életbe menekülni. Ritka lehetőség, az már biztos.
2011. febr. 16. 20:15
 6/14 anonim ***** válasza:
75%
Én soha nem költöznék külföldre. Itt vannak a gyökereim, ebben a kultúrában nevelkedtem, ki van zárva, hogy én jól tudnám magam érezni külföldön, ahol mindenki idegen. Persze én már elmúltam 40, de úgy emlékszem, hogy huszonévesen sem vágytam el a hazámból.
2011. febr. 16. 20:24
 7/14 anonim ***** válasza:
88%

Igen! Kb 3-4 hete pont ezen ábrándoztam. Igen, ha lenne rá lehetőségem és meg is tudnék élni, akkor a legeslegnagyobb kedvencem Monaco, mint élettér.

Szóval miért inkább Monaco, mint mondjuk Magyarország?

1. Az éghajlat: "Kellemes mediterrán, a Tengeri-Alpok magaslatai útját állják az északi légtömegeknek. Az évi középhőmérséklet: 15 °C. A január-februári átlagos minimum hőmérséklet 8 °C, a július-augusztusi maximum hőmérséklet 26 °C körül alakul. A napsütéses órák száma: 2750 óra/év, szinte örök tavasz van. A tenger nyaranta 23-24 °C-os, csapadék csak ősszel és télen hull." forrás wikipédia

2. A gazdasági környezet: "Az országban nincs jövedelemadó, a társasági adó alacsony, ezáltal adóparadicsom mind a lakosság, mind a helyi bejegyzésű cégek számára. Bizonyos üzleti szektorok, mint a dohányipar és a posta állami monopóliumok. (A telefontársaság, amely korábban szintén állami tulajdon volt, már a Vivendi Universal tulajdona.) Az életszínvonal rendkívül magas. Az 5000 monacoi őslakos a világ legelkényeztetettebb etnikai csoportja: nem fizetnek adót, nagylelkű állami támogatásokat kapnak, mert a kormányzati épületekben a lakbéreket mesterségesen alacsony szinten tartják."

Bocsánat hogy kétszer is a wikipédiából ollózok, de ott ezt már jól megfogalmazták. Amúgy én lelkibeteg vagyok a magyar telektől (tél többesszám, nem ingatlan:)), ezt a hazai népnyúzási dolgot is utálom és hát Monacó a hegyek és a tenger találkozása, yachtkikötő, Porschék mindenhol (ott nem kapsz irigy frusztrált beszólásokat a kocsid miatt)

Imádom a napot, a vizet a nyári élvezeteket. A mediterrán növények illatát stb.

Tehát én úgy érzem, hogy nagyon jól tudnám érezni magamat ott. Feltéve, ha legalább egy ottani átlagszinten tudnék élni.

2011. febr. 16. 20:27
 8/14 anonim ***** válasza:

Bocs, hogy visszakérdezek,

de Te jártál már ott??

2011. febr. 16. 22:20
 9/14 A kérdező kommentje:
Igen, többször is. :)
2011. febr. 16. 22:22
 10/14 A kérdező kommentje:
De ez miért érdekes az esetünkben?
2011. febr. 16. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!