Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lelkem halott ha nélküle...

Lelkem halott ha nélküle élek, de a pénz nagy úr. Ti megtennétek?

Figyelt kérdés

Fél éve munkanélküli vagyok (kelet M.ország, ne írjátok, hogy valami biztos van), már szinte csak a napi kenyérre jut a férjem keresetéből, vegetálunk.

Egyszer már kimentem Németországba dolgozni, de 2 hónap után hazajöttem, mert úgy gondoltam, rövid az élet és ezt a rettentő szenvedést amit egymás hiánya okoz, semmilyen vagyon nem pótolhatja.

Viszont most még sokkal rosszabb anyagi helyzetben vagyunk, lenne is lehetőségem kimenni dolgozni, de tudom, újfent csak lelki halottként léteznénk egymás nélkül míg kint vagyok.

Viszont így csak élünk napról-napra és reménykedem, hogy egyszer csak felvesznek akár gyárba összeszerelőnek.

Tanácstalan vagyok.

Megér ennyi kínt a pénz?

2011. febr. 14. 23:18
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem is menj, próbáld meg vinni a párodat is, ha nem megy, akkor is menj ki, gondolj arra, hogy kell a pénz, mert azért vízen és kenyéren élni nem lehet sokáig.
2011. febr. 15. 08:39
 12/22 anonim ***** válasza:
69%
Én is csak azt tudom mondani, hogy menjetek ki mindketten. A német nyelv ugyan nem túl könnyű, de az alapokat a férjed hamar el fogja tudni sajátítani. Lehet találni olyan munkahelyeket, ahol nem szükséges nagy nyelvtudás. Ha ottani magyarokkal felveszed a kapcsolatot, ők is tudnak segíteni. Ráadásul kint a Te keresetedből valószínűleg jobban kijöttök ketten, mint itthon.
2011. febr. 15. 08:51
 13/22 anonim ***** válasza:
69%
Egyetertek utolsoval.Menjetek mindketten.Baratnom ket gyerekevel ment ki,havi 1200bol tartja a csaladot,fizet alberletet,rezsit,es meg mindig marad nekik.Alberlet 500,kajara,egyebre havi 2-300(es abba benne van az is amit itthol soha nem vett volna meg).Meg mindig marad nekik 400 ami iszonyu sok penz,ha mar mindened ki van fizetve.Bar nem tudom mennyi lenne a fizud,de szerintem,ha csak 800 akkor is megeri,mert nem kell vegetalnod,JOL elnetek egy fizubol is.
2011. febr. 15. 09:02
 14/22 anonim ***** válasza:
Ugyanebben a bőrben vagyok!! Dumálhatnánk msn-en!!
2011. febr. 15. 10:44
 15/22 A kérdező kommentje:

Végső megoldásként jó lenne letelepedni kint, mert utálom ezt a mocskot ami itt körülvesz és azt, hogy valóban AKAROK dolgozni, mégsem kellek sehová.

Viszont nagy csalódás számomra, hogy férjem nagyon lusta, kampányszerűen néha elkezd tanulni 1-2 napig, aztán annyi.

Ez megy fél éve, azalatt jó, ha pár szót megtanult.

Így nem építhetek rá, hogy majd együtt kimegyünk.

Viszont 30 éves vagyok és pont azért nem szültem még gyereket, mert nem tudnánk ellátni.

Emiatt viszont már hajlok a depresszióra, hisz ki tudja mikor lehet babánk.

Nem könnyű.

utolsó: Te dolgozol kint, vagy a párod?

2011. febr. 15. 10:50
 16/22 anonim ***** válasza:

Én is ebben a rohadt régióban élek, 32 éves nő vagyok, de mindig találtam munkát.Nem lehet, hogy valamit rosszul csinálsz?Nem kötekedni akarok, félre ne érts!

Nekem sajnos csak 8 általánosom van, meg egy okj-sem, de ma is dolgozom, és nem minimálbért keresek, hanem sokkal többet, nem gyárban, szalag mellett, hanem kényelmesen ülök egy multinál pénztárban (nem tesco).

Ha ennyire rossz a helyzet, akkor mindent el kell vállalni, nem szabad válogatni, mert arra tényleg rámegy mind a kapcsolatotok, mind az egészségetek.Vagy menjetek mind a ketten, vagy itthon kell akkor boldogulni, esetleg menjetek el Dunántúlra, de már ott sem kolbászból fonják a kerítést.Sok sikert.

2011. febr. 15. 11:09
 17/22 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy valamit rosszul csinálok, nem tudom.

Talán azt, hogy nincs sehol protekcióm.

Mert én is már ott tartok, hogy elmennék én akárhová, csak legalább hívnának vissza.

2011. febr. 15. 11:37
 18/22 anonim ***** válasza:
77%

én eltartanám a férjem kinn a kinti keresetemből mert én se tudok nélküle élni. persze nekünk már van 2 babánk és 24 vagyok, most van útban a 3.Ugyanott élünk nincs munka, de van 3 lakásunk amit kiadunk abból élünk gyakorlatilag.

Szerintem a a te fizudból ellennétek 2en 3an is kinn. Amugy nem kerül ám olyan sokba a babázás nem kell félni tőle ha már 30 vagy ne várj tovább.

2011. febr. 15. 11:40
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

11:09-es vagyok.

Nekem sem volt SEHOL protekcióm.Nem így kell felfogni a dolgokat, úgy érzem a soraidból, hogy már előre feladtad.Ha beadsz egy önéletrajzot, egy motivációs levelet, hidd el, abból a munkáltató mindent lát, tudnak a sorok között olvasni, látják a kishitűséget, hogy nincsen elég motivációd.Nálunk pl.:Franciaországba küldték ki a teszteket, ott elemezte ki egy psychológus nő vakon, vagyis azt sem tudta, hogy fiú vagyok-e, vagy lány, szóval ha magad sem hiszed el, hogy sikerülni fog, akkor halott ügy az egész.

2011. febr. 15. 12:28
 20/22 anonim ***** válasza:
Menjetek ki együtt! Odakint, ha a férjed rákényszerül, tutira megtanul németül. Más ám a kinti nyelvtanulás. Főleg, ha megbeszélitek, hogy neki most ez a munkája.
2011. febr. 15. 13:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!