Lennél szervdonor? Indokoljátok meg!
Szoktatok ilyenekről beszélgetni a családodban?
Ha nem értesz egyet a donorsággal, hogy érintene ha valamelyik közeli szeretted erről rendelkezne?
Ha családtag így rendelkezne,akkor azt tenném,amit kért.Én is filózok sokszor ezen.Ha marad ép szervem öregségemre akkor felajánlom,a többit meg hamvasszák el.
Azért mert ezzel másnak segítek.
Halálom után persze, akkor nyugodtan szétcincálhatnak, a megmaradt részeimet meg hamvasszák el és szórják az erdőbe..:) Életemben családtagnak is mindenképp, nem hiszem, hogy van olyan ember, aki nem adná oda valamelyik szervét a szerettének, ha az élete múlna rajta.
23L
Nekem már teljesen mindegy lenne, hogy mit csinálnának velem halálom után, de én mondtam itthon mindenkinek, ha bekövetkezne mégis, akkor a szerveimet adják oda annak, akin tudnak segíteni!
Nagyon fájnak azok a dolgok, amikor mutatják, hogy szervdonor kellene valakinek és nem adnak, mert a család nem egyezik bele, így két vagy több ember is lehet meghal, holott megmenthető lett volna.Én abszolút nem ítélem el és ha valaki a családban így rendelkezne, akkor sokkal jobban érezném magam, hogyha tudom, hogy ezzel megmenthetek nem egy életet, és hogy a családtagom tovább "ÉL" majd valakiben.
"Szoktatok ilyenekről beszélgetni a családodban? "
Nem, mert ez abszolút végletesen undorító családi beszédtéma. Mellesleg mi nem élvezkedünk ilyeneken, mert a sors kegyetlenül visszaadja.
"Ha nem értesz egyet a donorsággal, hogy érintene ha valamelyik közeli szeretted erről rendelkezne?",
Milyen tekintetben? saját szervét ajánlja fel donornak, vagy az enyémet? Engem 18 alatt lévén ő fenyegetőzne hogy kikapná belőlem, vagy 18 felett engem zsarol, hogy adjam neki át?
A válaszom teljesen általános: HA ezzel megmenthetem a családtagom életét, akkor igen, bármilyen felelőtlenségből is került életveszélybe. Amennyiben nem az élete forog kockán, hanem puszta "szépészeti" beavatkozás, akkor nem.
Én is halálom után bármit amivel csak segíthetek bárkinek ! Előtte, családon belül életmentés esetén igen !
Az ilyesmit hol intézik egyébként, alá kell írni valamit, vagy a családot hogy beszéled rá, mert aztán a maradék család szokott ellentmondani, hogy nem akarják szétszedetni az embert ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!