Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetek? A család beleszól...

Mit tehetek? A család beleszólhat ebbe?

Figyelt kérdés

Szóval az a helyzet hogy Bátyám összejött egy nővel aki teherbe esett tőle. Első benyomásra megkedveltük mindannyian a családban, előtte nagyon zűrös barátnői voltak, és az előző kapcsolata házassággal majd válással végződött. Szóval azt hittük hogy most másképp lesz, sok időt töltöttünk együtt és nagyon rendesnek tűnt. Ám ahogy egyre jobban terhes lett egyre jobban kijött az igazi természete.

Úgy alakult hogy náluk laktam egy kis ideig. Azt hittem tök jó lesz, de csak bonyodalmak lettek belőle, folyamatosan kritizált és csesztetett minden apróságért, és ha meg mertem említeni finoman akkor besértődött és persze bátyám mellé állt. Elsőnek próbáltam a terhességnek befogni, de egyre durvábbakat művelt amit így hosszú lenne leírni. Egyre többet nem voltam otthon, és a vége oda vezetett hogy nagyon összevesztünk egy olyan apróságon hogy azt el se tudom mondani. Erre kirúgtak, bátyám persze nem szólt semmit. Bátyámmal szép lassan nagyon megromlott a viszonyom, akit nagyon kedveltem de már ép hogy csak beszélőviszonyban vagyunk.

Szegény nagyon sokat dolgozik hogy meg tudjon teremteni mindent a kicsinek, és még is mindig valami teljesen fölöslegesre kell költeni.

Közben megszületett a pici, és kiderült hogy az anyja nem akarja szoptatni pedig tudná, és tápszert ad neki, csak hogy ő depressziós lesz a szoptatástól, és kijelentette hogy oda akar költözni a szüleihez, egy kis 2 szobás albérletbe ahol még a nővére is ott lakik. Nem is tudom hogy férnének el, ráadásul a szülei folyton dohányoznak az egész szoba dohány szagú, van kutya macska, persze szőr mindenhol. És ide akarja vinni a gyereket a tiszta meleg albérletből ahol eddig laktak. És én már régebben kipuhatolóztam hogy ő már bulizni akar és ahogy tudja kinél hagyni a gyereket újra el fog menni bulizni. A szomorú az hogy bátyám hihetetlen papucs, mi egy szót nem szólhatunk mert akkor mi vagyunk a rosszak, én próbálok megértő lenni de egyre nehezebb. Már mindenki úgy van vele hogy inkább meg se szólalunk csak meg ne bántsuk őket. De egyszerűen csak a vak nem látja mi történik, és sajnos én azt látom hogy vagy bátyám nyakán marad a gyerek vagy ha szétmennének, ami nem valószínű, az előző kapcsolatában is csak szenvedett de nem ő mondta ki a válást. De ha megtörténik akkor fizetheti a gyerektartást, úgy hogy felmerült az is hogy nem az övé.

Mit tehetünk? Én jót akarok a bátyámnak és ha az ő gyereke akkor a kicsinek is, de amit művel az anyja az valami hihetetlen.

2011. febr. 10. 12:51
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Mint mondtam sokáig együtt éltem velük, és bátyámnál rendesebb ember tuti nincs, nem veri a nyálát kajára, főleg nem mert munkahelyén eszik. Sőt a nő nem főz inkább vesz 5ezerért kész kaját magának, ok ő dolguk hogy mire költik a pénzt.

Mi sose húztuk le és képzeld el hogy nem csak beképzeljük. Bátyámmal világ életembe jól kijöttem. És szerintem elég szomorú hogy egy nő összeugraszt minket.

Elhiszem hogy neked van igazad a saját életedben, de nem hiszem hogy rá kéne vetíteni ezt a miénkre is. Nem csak csúnya anyós létezik. Anyukám is mindig rendes volt mindenkivel tök mind1 kit hozott haza. Sokáig vele is kijött anyukám, még anyukám osztotta le a bátyámat amikor valami rosszat csinált. De sajnos már megváltoztak a helyzetek.

De tudod mit ha ennyire rosszul esik hogy fontos a családom boldogsága, és úgy látom hogy ez veszélyben van és tudok dolgokról amikről más nem akkor segíteni kell. Akkor nem tudok mit mondani. Én nagyon megértő tudok lenni és sokáig próbáltam elfogadni amit csinál, de mindig rákontrázott valamivel, amitől csak újra meggyőződtünk arról hogy valami nincs rendben.

DE nem fogok beleszólni, azért írtam ide hogy ne csináljak hülyeséget, nemsoká megyünk baba látogatóba, és meglátom hogy kinek van igaza.

És nehogy már ne tudjanak a nagyszülők átmenni segíteni a baba nevelésében, főleg hogy az a lakás tiszta legalább. Ráadásul Bátyám apja ott lakik a szomszédba, és a mostohaanyja is segítene. Nővéremék is ott laknak a közelben.

2011. febr. 10. 13:58
 12/20 anonim ***** válasza:
77%

Nem szólhat bele a család.

A bátyád felnőtt ember, saját döntésekkel.

Maximum elmondhatjátok a véleményeteket, aztán vagy hallgat rá, vagy nem, de még az is esélyes, hogy rátok haragszik meg, akár igazatok van, akár nincs.

Lehet hogy a bátyád teljesen másképp látja a dolgokat.

Egyébként az "a nő" a bátyád felesége, vagy élettársa. Nem hiszem, hogy a bátyád nagyon örülne neki, ha tudná, hogy "a nő"-ként emlegeted.

2011. febr. 10. 14:01
 13/20 A kérdező kommentje:

Most mit mondjak rá? egy éve nincsenek együtt, valahogy nehéz azt mondani hogy élettársa. Max barátnője.

De meggyőztetek hogy ne szóljak bele, én csak remélem hogy nem nekem lesz igazam. De leginkább azt remélem hogy tényleg az ő lánya mert a gyerek nem tehet semmiről, és a legfontosabbak számomra a testvéreim gyerekei.

2011. febr. 10. 14:06
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező! Tudod a babavárás és gyermeknevelés nem könnyű feladat. Természetes dolog, hogy az ember vágyik néha egy kis kikapcsolódásra, szabadságra, főleg, ha előtte pörgős életet élt. Én mindig is nagyon nyugodt voltam, nem rohangáltam ide-oda, évente max 2x mentem bulizni, mégis a terhességem vége felé mondtam olyat, hogy "alig várom,hogy elég nagy legyen ahhoz, hogy másra bízhassam és kicsit kikapcsolódhassak. Nem kell ezt félre érteni! Imádom a lányomat és minden vele töltött percet, de az ember még ember marad és nő!

Nem lehet, hogy pont azért szeretne a szüleihez költözni, hogy a bátyádnak ne kelljen annyit gürizni és jobban kijöjjenek anyagilag?

Sok nő teljesen felborul a terhességtől, ez simán megmagyarázza a viselkedését feléd.

Fontos szem előtt tartanod, hogy elsősorban most már ŐK alkotnak egy családot! Ezt ne felejtsd el! Természetes, hogy megbeszélik a dolgokat és kiállnak egymás mellett, hogy egymás szavára adnak első sorban és nem máséra!

Szerintem meg kéne próbálnotok barátságosan közelíteni a lány felé, kedveskedni, érdeklődni, nem egyből a hibát keresni! Nem elveszi tőled a bátyádat, csak szeretni és boldogok szeretnének együtt lenni!

Amúgy ha a bátyád nem lenne boldog (attól hogy sokat dolgozik, még lehet boldog!) nem hiszem, hogy együtt lennének és nem állna ki ennyire a lány mellett.

Nem bántani akarlak a válaszommal, de nekem ez a véleményem! Én sajnos félig-meddig a lány cipőjében járok (nekem anyósom nincs sajnos!), és nem volt könnyű elviselni a sógornőm féltékenykedését. A férjem és a húga már 2 éve nem is beszélnem egymással, mert ő nem törődött bele, hogy szeretjük egymást! Ha nem akarsz teljesen eltávolodni a bátyádtól, változtass!

Szívből kívánom, hogy sikerüljön megoldani a helyzetet!

2011. febr. 10. 14:25
 15/20 A kérdező kommentje:

Az hogy a gyereknevelésről mi a véleményem az csak onnan jön hogy nővéremnek 2 gyereke van de még ő se nézi jó szemmel amit csinál.

És azt hiszem nem olvastad az elejét, én sokáig jóba voltam vele, sőt kedveltem, de nagyon megváltozott, ráadásul akárhányszor végig gondolom végül is ki a hibás mindenért, csak az jut eszembe amit velem művelt és akárhogy azt akarom hinni hogy neki van igaza, sajnos nem tudok neki igazad adni. Ráadásul már kialakult egy ellenszenv is ami az én hibám de nem én okoztam.

Bátyámnak mi is a családja vagyunk, én nagy családban nőttem fel és ez alapján élek. És jelenleg kezd tőlem eltávolodni az az ember aki apám helyett apám volt. És nem azért mert gyerekes módon irigy vagyok, mert már átéltem ezt amikor nővéreim megházasodtak. Egyszerűen azt tapasztalom hogy bátyám eltávolodott tőlem mert egy olyan embert véd aki a háta mögött engem fúr.

Bátyám lehet hogy most boldog, sőt biztos, de a jövő nekem nem ennyire tiszta. De ez csak idővel fog kiderülni. hogy kinek volt igaza, én csak remélem hogy nem nekem lesz. A barátnőjének már nem fogok tudni megbocsátani, de a bátyámmal szeretném ha olyan lenne a viszonyom mint régen.

Még kicsit hagyom ezt hogy el tudd olvasni aztán törlöm a kérdést.

2011. febr. 10. 14:47
 16/20 anonim ***** válasza:
82%
Nem is lehet törölni a kérdést.
2011. febr. 10. 14:58
 17/20 A kérdező kommentje:
a fenébe :D
2011. febr. 10. 15:00
 18/20 anonim ***** válasza:
82%
Amúgy nem vetítem ki az életemet a tiédre, egyszerűen arra hoztam példát, hogy te itt előadod a te verziódat, a másik oldalról meg lehet egészen másképp fest, "a nő a hülye, mi meg jót akarunk" történet.
2011. febr. 10. 15:00
 19/20 anonim ***** válasza:
76%

Száz szónak is egy a vége, hagyd őket békén. Anyukádnak is csak ezt tanácsolnám. Magamból kiindulva, tök jól megvagyok egy áskálódó sógornő nélkül is, csak szar látni, hogy a páromnak rossz, mivel testvérek, szeretik egymást, én pedig a férjemet szeretem! Ami neki rossz, az nekem is az! Tehát az a lényeg, hogy ugyan ennyi erőbefektetéssel lehetne normális is a viszonyotok! Ha nem akarsz változtatni (mert ez jön le!), akkor ne kérdezz.

Ha rám hallgatsz legyél TE az okosabb és nyiss feléjük szeretettel! Már ha akarod a tesódat, ha nem... akkor nagyon jó úton haladsz, hogy teljesen eltávolodjatok.

2011. febr. 10. 19:26
 20/20 anonim ***** válasza:
A gyereket mentsétek ki, a bátyád hadd tanuljon a saját kárán.
2011. febr. 10. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!