Lakás támogatás, de hol?
Tiszteletem Önöknek Kedves Olvasok!
Kérdésem a következő lenne!
Kihez, hová tudnék segítségért fordulni ha nincs családom ( szülők stb .... ) viszont decemberbe jöttem haza párommal Németországból aki itthon nem tudott elhelyezkedni dolgozni, így az albérletet már nem tudjuk fizetni............:( én most 6 hónapos terhes vagyok és már nem dolgozhatok így nem tudok semmivel beszállni a kasszába! Hol lehet ilyen lakáshoz hozzá jutni és hogyan amit támogatásként adnak a rászorulóknak?
Hol tudnék a páromnak munkát találni?
Szia!
Részemről nincs félreértés!
Luxemburg Németország=Merzig ahol éltünk egymástól egymástól olyan 70 km re van! Németországba éltünk, de Luxemburg reptéren dolgozott havi 2300 euro!
2hó megélhetés=hazaút matricával, üzemanyaggal=350 euro! Tehát már csak 1950 euro van ha semmit nem eszel iszol!
Albérlet 45000 egy hó + 2 havi kaukció = 135000 forint ez olyan 490 eurora jön ki! Ami azt jelenti már csak 1460 eurod van! Most akkor tegyük hozzá december hónapot írtunk karácsony, újév, de gondolom ti élelem nélkül töltöttétek az Ünnepeket! ha csak 200-300 eurot költesz el se marad több pénzed mint 1160! Gondolom rezsi díjatok szint nekünk pl volt, van és lesz is, ami nem kevés összeg volt hiszen az albérlőadó csupán csak gázra nyomott a kezembe 52000 forint értékű csekket. Már ha matematikailag számolgatunk is ott vagyok szinte elfogyott a keretünk!
Én nem egy szélhámos hazudozó vagyok!
Nekem mind arról, hogy hol laktam, meddig, kivel, az a valaki hol dolgozott, hová kapott itthon Magyarországra fogadó papírokat munkához, és végül is miért is semmisült meg a munka, valamint a terhességemről ami hozzáteszem veszélyeztetett terhesség, valamint az árvaságomról és minden másról korrekt papírjaim vannak illetve úgy gondolom nem kértem senkitől postai úton történő segítséget sőt kérdésként mellékeltem a segítség kérési támogatást ami azt jelenti a hasamban fejlődő baba letagadhatatlan! Szép napot!
Orvosi ellátás! Erre nem adtam választ elnézést!
Mint már írtam nem kaptam meg a privát orvosi ellátást se ami azt jelenti ha havi 500 eurot fizetsz be se látnak el!
De erről is van papírom ami a szavam hihetőségét támasztja alá!
Mivel ő Luxemburg erport területén dolgozott neki europai unios betegbiztosítása van ami ingyenes ellátásra jogosítja fel! Ezzel már orvosnál is volt tehát 100% ban igaz.
Nekem ha nincs orvosi kártyám eu uniosat lehet igényelni szülésre nem jogosít fel! Minden egyes uhan 1000 euro lenne vérvétel stb! Tételezzük fel mikor egy hónapba 2 sőt nekem 3x4x kell mennem a betegségemből adódóan amiről szintén van orvosi papírom ami végett a veszélyeztetett terhességem áll fent talán még a Miniszter elnököknek is sok kiadás lenne!
Úgy gondolom előbb értékelni kellene dolgokat és talán jóindulattal megkérdezni esetleg szavahihetőségemet mivel tudom igazolni! Még egyszer szép napot!
Kissé sértődöttnek érzem a hangvételt, amit nem értek, de nem baj.
Te bizony itt konkrét segitséget kértél, amit többen azonnal fel is ajánlottak és lehet neked privát levelet irni, tehát többen meg is tehették már azóta, megkérdezve, hová küldék neked az ingyenes gyerekruha-csomagokat. Bizony ezzel itt sokan visszaélnek. Ezt már emlitettem, de akkor se és most se irtam azt, hogy TE hazug vagy, bár valamiért magadra vetted. Nem kell, ha te nem érzed magad annak, ezért nem is értelek, min vagy megsértődve.
Mint irtam, csak nem árt tisztázni az általad elmondottakban felbukkanó ellentmondásokat, hogy mindenki tisztán lásson.
Németországban magán-biztositók tucatja vár téged. Miért nem kötöttél biztositást? Ott éltél! Pláne ha beteg vagy alapból.
Szépen levezetted, hogy párod EGY HAVI pénzéből miért nem tudtok tovább élni itthon. Egy havi pénzzel jöttetek el? Tényleg szarul fizetik, ha egy kanyi félretett pénze sincs.
Ezt a mondatodat meg nem is értem:
"kérdésként mellékeltem a segítség kérési támogatást ami azt jelenti a hasamban fejlődő baba letagadhatatlan!"
Neked is további szép napot kivánunk!
00:59-es válaszoló nagyon el van tévedve, én vagyok aki a kérdést belinkelte, két szakmám van és érettségim, még a Tescoba sem vettek fel...feltételezem túlképzett vagyok, tekintve hogy a 8 általános végzettséggel rendelkező (na meg 8 gyerekkel...nem roma) ismerősöm évek óta ott dolgozik árufeltöltőként. Nem válogatok, ahogy a kérdésemben is leírtam, nem ragaszkodom egy végzettségemhez sem, még sem találok munkát, ahogy ott is olvasható nem vagyok egyedül.
Munkanélküli segélyt csak az a kap akinek az elmúlt négy évben volt kb. 100-200 munkanapja és vonták a béréből a munkavállalói járulékot, tehát nem hiszem, hogy a párod fog kapni, én sem kaptam, mivel a szakmámhoz ugye kötelező volt a gyakorlat (2 nap suli + 3 nap munka, plusz egész nyáron) két éves suli volt, mindent vontak a nettó 15.000ft-os ösztöndíjamból, a tb-től a nyugdíjig, kivéve a munkavállalói járulékot, szemétség, de ez van. Munkaügyi kp-ban max a 6-8 osztályt végzetteken tudnak segíteni (mert itt a környékünkön csak olyan képzés van ami ezt igényli...parkgondozó és hasonlók...a körzetből egy azaz egy ember mehet).
Nem, nincsen eltévedve a 00:59-es.
Én B.A.Z.megyei vagyok, mégis ahogy megszűnt az egyik munkahelyem a válság miatt, 3 hétre rá találtam másikat, ami 2x annyit fizet, jobbak a körülmények, és nekem sem 8 általánosom van.19 éves korom óta dolgozom, most már közép vezető vagyok egy multinál (nem tesco), és még soha nem voltam munkanélküli.
" de mindegy hiszen az ilyen embereknél akik támadóan állnak ezekhez a dolgokhoz a leglelketlenebbek...... "
00.59-es vagyok..
Gondolom ezt nekem szántad(le is lettem pontozva szépen)Pedig nem akartam sértő lenni,csak hát ahogy az utánam író is írta "messziről jött ember azt mond amit akar"
Nekem is egy kicsit zavaros volt az egész,és még most is az.Én azt teljesen elhiszem hogy kint olyan árak vannak amiről írtál,hogy drága a szállás,rezsi..Bár még sosem voltam Németországban,de ezt 100%-ban elhiszem neked!Azt is elhiszem,hogy a párod fizetéséből nem sok marad(ha maradt valami) mire mindent kifizetettek. Ezt is elhiszem..De ezek szerint te nem dolgoztál!
Csak azért kérdezem,mert én például Angliában élek,és mi is amióta a párom dolgozik csak 1 fizetésből élünk.Minden ki van fizetve(itt is drága a szállás,rezsi) bizony félretenni nem tudunk..De amikor dolgoztam(válság miatt vesztettem el az állásomat én is)az egyikük fizetését simán félre tudtuk tenni..Ezek szerint te kint sem tudtál dolgozni..Ezt is megértem,hiszen sokan nem tudják,de aki kint él annak sokkal nehezebb a munkakeresés..
Nem bántásból,és nem lelketlenségből írtam amit írtam..
De miért hazudjak,és miért írjam azt,hogy persze kaptok lakást,kaptok pénzt amikor ez nem igaz???
Tudod itt olvasgatva a gyakorin,sokszor a legtöbb fiatal lányt letámadják,mert nem akarnak gyereket,vagy nem akarnak a bizonytalanságba szülni..Néha bizony nekik van igazuk,hogy nem akarnak olyan életet a babájuknak,hogy segélyekért álljanak sorba,hogy minden nap azon járjon az agyuk,hogy miképpen,és miből neveljék fel..Nem minden a pénz,ez is igaz...de néha nem ártana egy ilyen döntést jól átgondolni..De ti tudjátok.
Én mindenesetre kitartást,és egészséges,boldog éveket kívánok,és főképpen,hogy a helyzet amiben most vagytok pár hónap múlva csak egy rossz emlék legyen,és minden jóra forduljon..
: ma 10:45-nek
Nincs eltévedve a 00.59-es
Én a múlt héten hagytam ott a munkahelyemet,mert nem éreztem jól magam,és 3 nap múlva már dolgoztam is..Csak érettségim van.Egy gyárban dolgozom.Ez is jobba semminél,és rendes szerződésem van,a többiek elmondása szerint rendesen minden hónapban ott a számlán a fizetésed..
ezen a munka dolgon kár is vitázni. én is anyuka vagyok, szinte képtelenség pici gyerek mellett munkát találni, ha mégis sikerül, a gyerek 3. betegségénél kivágnak.
aki szerintetek el van tévedve, írta, hogy 8 gyereke van (ha jól értettem), hát úgy bizony elhiszem, hogy képtelenség munkát találni, én egy gyerekkel nem nagyon találok (igaz ősztől keresek csak így még nem tudom mi lesz, addig gyeden vagyok)
de én ettől függetlenül azt vallom, hogy egy férfi bármikor kap munkát, csak akarnia kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!